Stoppen met Pantoprazol

  • #1

    Ik ben 18 jaar en slik al bijna twee jaar een protonpompremmer. Eerst was het Omeprazol en nu sinds een half jaar Pantoprazol.
    De indicatie was maagpijn en maagzuur. Maar nu ik hoor dat langdurig gebruik de kans op voedselinfecties en tekorten in je lichaam kan leiden wil ik stoppen.
    Het lijkt me niet handig in een keer te stoppen omdat ik het al redelijk lang gebruik.
    Zal ik afbouwen via dag om dag een tablet te pakken (maandag wel, dinsdag niet, woensdag wel, donderdag niet enz.)?
    Of wat raden jullie aan?

    Reageer
    #2

    Misschien is het beter om eerst halve tabletten te nemen gedurende 2 weken en dan om de dag met die halve tablet.

    Reageer
    #3

    Dat klinkt als een goed idee! Ik heb echter een soort van capsule-achtige. Harde pillen, moeilijk te breken. Zijn ze ook breekbaar te verkrijgen of misschien in 10mg (als je dat toevallig weet)?

    Reageer
    #4

    Helaas alleen in 20 en 40 mg.

    Reageer
    #5

    Ik heb hartinfarct gehad en slik dus medicijnen, ik rook niet, ik drink niet en leef gezond, mijn bmi is 23 en ik wil naar 22 en dat doe ik door uitermate gezond te eten. Ik gebruik groenlipmossel van Synofit voor artrose en heb daar baat bij, ik heb zelf de cholesterolremmers gehalveerd, 40 mg, 1x per dag, ik heb de 2e controle over een paar maanden. Nu wil ik pantaprazol niet meer slikken en ik wil mijn maag op een natuurlijke wijze beschermen. Heeft iemand daar ervaring mee?

     

    Reageer
    #6

    In elk geval je hele gezondheid ondersteunen. bij maagzuurproblemen speelt vaak een tekort aan maagzuur. Dit door een teveel aan snelle suikers en te weinig vezels en tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Maagzuurremmers remmen dat maagzuur dus nog meer en zorgen voor tekorten aan diverse vitaminen en mineralen, waaronder Q10 en de vetoplosbare vitaminen. Wat aanvulling kan dan zinvol zijn. Eventuele andere medicatie zorgt ook voor tekorten aan diverse voedingsstoffen. Kan je op internet allemaal vinden.

    Reageer
Reageer op: Stoppen met Pantoprazol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief