Ernstige rugpijn

  • #1

    Graag een reactie op mijn probleem.

    Sinds '97 ben ik meervoudig rugpatiënt met veel rugpijn. Ik heb zo'n beetje alle 'pammetjes' in de loop der jaren gehad en nu al 17 jaar Tramadol 50 MG 4 x 2 per dag, de maximale dosis.

    Verder neem ik regematig buiten de Tramadol nog Morfinepilletjes en Oxycontin. Jaren geleden ook heb ik ook nog een tijd Fentanylpleisters gehad. Dit was voor al mijn operaties (20 stuks) toen het daarna beter ging.

    Voor de SI pijn heb ik een neurostimulator maar die kan de pijn, ondanks diverse gewijzigde programma's niet meer aan.

    Mijn klachten zijn:

    Thoracale pijn omdat al mijn 'L' wervels vastgezet zijn,
    hierdoor ook wervelkolompijn,
    pijn aan het Darmbeen,
    pijn SI gewricht links
    en pijn aan de onderkant en zijkant van het zitbeen links. De pijn aan het Darmbeen voelt branderig en loopt (voor mijn gevoel) net onder de huid naar de onderkant van het zitbeen.

    Ondanks dat ik bij een goede neurochirurg loop is de pijn niet houden. Laatst had ik in zeven uur tijd 8 Tramadol en 1 Oxycontin genomen.

    Ik zou willen schreeuwen: Hoe kan deze pijn verminderen? Weg hoeft van mij niet want dat is een utopie. Slapen, zitten, liggen kan ik bijna niet.

    Groet,

    Jos

    Reageer
    #2

    Door alle ingrepen die er al gedaan zijn zullen zenuwblokkades niet veel doel meer hebben. Tenzij er lokale gebieden uitgeschakeld kunnen worden. Een neurostimulator heb je al. Misschien zou een medicijnpomp nog een oplossing kunnen zijn. Of misschien toch een geavanceerdere stimulator.
    http://www.medtronic.nl/onze-therapieen/neurostimulatoren-pijn/index.htm

    http://www.medtronic.nl/onze-therapieen/medicijnpompen/index.htm

    Reageer
    #3

    Hartelijk dank voor je reactie.

    Ik word al sinds 2003 in België behandeld omdat ik in Nederland destijds uitbehandeld was. De eerste jaren bij een Orthopeed en sinds 2011 bij een neurochirurg.

    De eerste neurostimulator kreeg ik in 2007 Nederland en nu heb ik in juni j.l., in België, de meest geavanceerde nieuwste neurostimulator, met dank aan mijn zorgverzekeraar, en van buitenaf oplaadbare gekregen.

    Dus ik denk dat het inderdaad op een pijnpomp gaat uitdraaien.

    Mijn huisarts is er dinsdags en donderdags, een vervanger heb ik niets aan, en dan bel ik hem om (tijdelijk???) weer te vragen om Fentanyl. Je moet toch wat om het vol te houden.

    Van de neurochirurg in Belgie hoop ik morgen wat te horen. Hij wil een botscan en CT scan van de rug maken om te kijken waar de aanhoudende, en steeds verder gaande, pijn vandaan komt.

    Reageer
    #4

    Kijkende naar de pijnstillers die je nu gebruikt en dan eventueel aangevuld met de Fentanyl zou een medicijnpomp waarschijnlijk zo gek nog niet zijn.

    Wat je eventueel ook zou kunnen overleggen is het gebruik van Methadon. Dit wordt regelmatig als pijnstiller ingezet als andere opiaten niet meer voldoende werking hebben.

    Reageer
    #5

    Wederom mijn dank voor de reactie.

    Zoals gezegd heb ik dinsdag contact met mijn eigen huisarts (telefonisch spreekuur) en dan ga ik dit zeker naar voren brengen.

    Het scheelt dat hij alles weet van mijn situatie, vandaar dat ik ook alleen maar met hem contact heb, en hij open staat voor mijn visie (nu dus aangevuld met andere opties).

    Ik laat zeker nog iets horen.

    Reageer
    #6

    Succes in ieder geval...

    Reageer
    #7

    Vandaag telefonisch contact met de huisarts gehad en naast de Tramadol 50 MG heb ik nu Transtec 35 pleisters gekregen. Vreemd dat dit tegelijk gebruikt mag worden maar ik ben geen arts.

    Hopelijk geeft dit nu eens echt verlichting want afgelopen nacht was weer compleet 'horror'. Vreselijk veel pijn en daardoor niet slapen.

    Van België helaas nog niets gehoord. Specialisten hebben het druk....

    Reageer
    #8

    Dat is een pittige combinatie. Ik ben benieuwd hoe je je daarvan gaat voelen.
    Ik hoop voor je dat het voldoende werkt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja, dat idee van die medicatie combinatie had ik dus ook.

    Dat ik nu pas die medicatie erbij heb komt ook deels door mijzelf moet ik eerlijkheidshalve zeggen. Ben op zich niet zo'n 'liefhebber' van medicijnen en wel van het type 'tanden op elkaar' en doorgaan. Dat is natuurlijk niet altijd goed, maar dat heb ik meegekregen van huis uit.

    Van de andere kant is de pijn niet te beschrijven, de lijst met lichamelijke klachten is dan ook niet zomaar een lijst, waar ik in de loop der jaren toch een zeer hoge pijngrens ontwikkeld heb.

    We gaan het ervaren maar ik hoop op een beetje aangenamer leven maar ook weer niet hele dagen suf op bed want dat is geheel tegen mijn natuur in. De energie is door die enorme pijn wel zo goed als 0.

    Als ik bij de neurochirurg in België ben praat ik zeer zeker over een medicijnpomp.

    T.z.t. meld ik mij weer.

    Voor nu mijn hartelijk dank.

    Reageer
    #10

    Succes !
    Ik hoop dat het een beetje wil werken.

    Reageer
    #11

    Bedankt en ik hoop het natuurlijk ook van harte.

    Het is nu feitelijk experimenteren want het kan zijn dat de dosering te laag is of een ander middel in deze klasse beter werkt. Afwachten dus maar.

    T.z.t. meld ik mij wel weer.

    Reageer
    #12

    Hierbij een korte update.

    De neurochirurg in België heeft vanwege drukte te weinig tijd en ik moet, nu al weken, blijven wachten. Deze week is hij met vakantie en aangezien hij vrijdags de beoordelingen doet hoor ik volgende week ook nog niets.
    Ben natuurlijk niet de enige met dergelijke problemen maar het is wel moeilijk te accepteren omdat ik een andere keer dinsdags gebeld werd om vrijdags daarop een ingreep te krijgen. Blijven afwachten op verdere stappen.

    Voorlopig maar doorgaan met de beschreven medicatie al 'speel' ik wel met de Tramadol.

    Reageer
    #13

    Wie o wie kan mij helpen?

    Ik ben een jongeman van 27 jaar. Mijn klachten begonnen 3 jaar geleden toen ik pijn kreeg in mijn linkerknie. Mijn huisarts heeft mij destijds geadviseerd om steunzolen/voetzolen te laten maken bij de voetzorg, omdat ik een verkeerde loophouding had. 2 weken nadat ik de steunzolen aan had begon ik enorm last te krijgen van mijn onderrug dus ben ik doorverwezen naar de fysiotherapeut. De fysio ontdekte dat ik 'bekkenscheefstand' had (waarschijnlijk veroorzaakt door de zolen).
    Telkens als mijn bekken werd gemobiliseerd verdween de pijn voor een paar dagen, maar kwam daarna weer terug. In totaal ben ik 1 jaar onder behandeling geweest bij de fysiotherapeut. Aan het eind van de behandeling vertelde hij mij, dat de bekken weer goed zat en dat hij de pijn niet kon verklaren. Hierop besloot ik om contact op te nemen met de huisarts en die heeft mij doorverwezen naar de orthopedie.

    Ondertussen waren mijn klachten wel toegenomen:
    Het begon dus met een kniepijn, vervolgens pijn in onderrug, bovenrug, linker bil, linkerbeen, schouder en nek.
    Ik heb pijn aan de complete linkerzijde van mijn lichaam, maar de rechterkant is wel goed. (heel raar dit)

    Qua reguliere geneeswijze ben ik onder behandeling geweest bij de orthopedie en neurologie, maar die hebben niks kunnen vinden. Zowel de rontgenfoto's als de MRI scan's zijn helemaal clean. Zij hebben mij dus ook helemaal niet kunnen helpen en kunnen de pijn niet verklaren. Mijn huisarts heeft opgemerkt dat de symmetrie van mijn lichaam niet helemaal klopt en heeft geadviseerd om te gaan sporten, maar dat gaat heel moeilijk. Ik ben altijd moe, kan niet doorslapen en heb constant pijn. Concentratievermogen is ook enorm afgenomen.

    Qua alternatieve geneeswijze heb ik gebruik gemaakt van chiropractie, orthomanuelepractie, transpositie, manulere therapie, osteopatie en accupunctuur.
    De chiropractie en manuele practie hebben geconstateerd dat mijn werverls gekanteld en geroteerd staan. Telkens wanneer zij mij hebben gemanipuleerd ging de pijn weg, maar kwam weer terug. Dus hier heb ik ook niet veel aan gehad.

    Nu is mijn vraag, wie o wie kan mij helpen? Heeft iemand hier ervaringen mee? Ik begin helemaal gek te worden.

    Heb je raad of advies? mail aub: [email protected]

    Reageer
    #14

    Mail gezonden.

    Reageer
    #15

    Dag Jos,

    Erg akelig al die pijn.
    Ik ben zelf 13 jaar aan het zoeken geweest. Stond als onbehandelbaar te boek.

    Ik heb mijn leven herwonnen door een energetische behandelmethode.
    Regenesis behandeling. Ben zelf bij praktijk-blauw in Enschede geweest.

    Hoop dat je hier wat aan hebt.

    Groet,
    Jan

    Reageer
Reageer op: Ernstige rugpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief