Misselijk, slap en duizelig na inname Vitamine D supplement

  • #1

    Omdat ik een ernstig tekort heb aan vitamine D heb moet ik supplementen slikken.
    Ik heb vitamine D3 pillen thuis die al een jaar oud zijn vorig jaar heb ik die een tijd gebruikt en had ik nergens last van. Nu ik ze een paar dagen weer heb gebruikt word ik duizelig, misselijk en voel ik me erg slap.. nu ik 1 dag niks meer ingenomen heb voel ik me weer beter..

    Kan dit komen omdat de pillen misschien oud zijn? Er staat wel houdbaarheidsdatum tot 2016 op.

    Ik ben er nu mee gestopt en durf ze eigenlijk niet meer in te nemen maar ik moet toch vitamine D binnenkrijgen voor mijn tekort.

    Hoop dat iemand tips heeft of antwoord heeft op mijn vraag.

    Reageer
    #2

    Te oud zullen de pillen niet zijn. Maar als de klachten daadwerkelijk erdoor worden veroorzaakt zul je ze moeten vervangen door een ander supplement.

    Reageer
    #3

    ik hed precies dezelfde klacht....dus ik heb die medicijn al 2 dagen gebruikt en de resultaat is ,ik voel duizelig misselijk en als ik vakken word dan is moelijk om opstaan dus heel raar morgen ik ga naar huisarts even kijken wat is maar vandaag ik ben gewoon gestopt met de pil

    Reageer
    #4

    ik gebruik divisun 800ie

    Reageer
    #5

    Ik heb het zelfde, twee dagen gebruikt en twee nachten bijna niet geslapen van misselijkheid en darmpijn, alsof m'n darmen iets voorgeschoteld krijgen wat ze niet leuk vinden.
    Er zitten ook tal bijvoegingen bij die ik bij andere merken zoals Solgar of Now niet terug vindt, misschien dat een van deze bijvoegingen voor de problemen zorgen.
    Al dat gedoe en onzin met bijvoegingen terwijl andere merken laten zien dat het niet nodig is, zou je bij een huisarts eigenlijk wel als laatste mogen verwachten!

    Zou mooi zijn als ik op dokters advies Solgar kon gebruiken.

    Reageer
    #6

    Enig idee wat het tekort veroorzaakt ?
    Mischien heeft dat iets te maken met je reactie op de pillen.

    Reageer
    #7

    ik slik de kauw tabletten vitamine d van het kruitvat, na de 2de tabl. werd ik al wat dizzy. heb er nog een paar dgn genomen was toen zo ziek en duizelig, misselijk, onzeker op de benen, moest me overal aan vast houden. al mijn spieren doen pijn en s`nachts zweten. zou een ander merk vit. d wel bij me passen. weet iemand dat? groetjes.

    Reageer
    #8

    Dat zul je moeten uitproberen...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Kunnen soms de hulpstoffen zijn maar kan ook de dosering zijn. Op het etiket kijken hoe hoog het preparaat gedoseerd is, hoeveel i.e. Belangrijk is om er wel magnesium bij te slikken, wel een organische verbinding, zoals citraat, nemen omdat die stoffen samenwerken en anders het calciumniveau in je lichaam teveel stijgt. Zou misschien ook in je klachten kunnen schelen.

    Reageer
    #10

    Ik heb het ook na 2 dagen een nieuw supplement te gebruiken! Dronken gevoel, licht in mijn hoofd, duizelig. Door google kwam ik op deze discussie, dank iedereen voor het delen van deze ervaring. Ik gebruik overigens Davitamon. Maar ik stop er weer mee...

    Reageer
    #11

    precies hetzelfde trek licht weg in mijn hoofd slap lichaam gebruikte davitamon mag /vit d supliment. ben er weer mee gekapt nu schijnt de zon en haal ik het wel natuurlijk wijze  binnen.

     

     

    Reageer
    #12

    @Herman en anderen: Vitamine D werkt samen met andere stofjes, zoals vitamine A en magnesium. Als je alleen vitamine D slikt stijgt het calciumniveau in je lichaam teveel, wat klachten kan geven. Met een goed magnesiumpreparaat erbij heb je waarschijnlijk geen klachten. Wel een organische magnesiumverbinding, zoals citraat, malaat, bisglycinaat etc.

    Reageer
    #13

    de davtimon is met magnesium en calcium erbij het kan dat mijn magnesium te laag is dan kan  een toevoeging van magnesium je bloeddruk verlagen en word je ook licht in het hoofd is mij vertelt.

     

    Reageer
    #14

    Pff. Ik had een vit D tekort,maar ook een vit b 6 vergiftiging. Heel vreemd want ik neem geen vit tabletten. Wel dronk ik elke dag kefir. Daar mee gestopt. En mij werd aangeraden om vooral een hoge dosis vit D3 te gebruiken. Nee kon geen kwaad. En dan krijg je in zo'n winkel allerlei verhalen over hoe goed het allemaal wel niet is. Doodziek werd ik.

    Het duurde even voordat ik in de gaten had,dat het de vit D moest zijn. Idd.acuut gestopt,en het gaat met de dag beter. Het zal wel aan mij liggen,aangezien ook die vit b 6 vergiftiging,maar ik ben de helemaal klaar mee,met hoe gezond het allemaal is. Overdosis,is overdosis. En nooit gezond.

    Reageer
    #15

    @Diana het gaat vooral om de balans. Alleen vitamine D nemen zorgt voor stijging van het calciumniveau in je lichaam. Vitamine D werkt samen met onder andere magnesium, vitamine A en K. Calcium en magnesium moeten in balans zijn dus altijd magnesium bij je  vitamine D gebruiken en liefst ook A en K en wat andere stofjes.

    Een te hoog vitamine B6 in je bloed zegt wat over de inactieve vorm, die door de lever omgezet moet worden. Daarvoor zijn ook andere B-vitamines nodig, waaronder B12. Indien dit niet voldoende gebeurt  en als andere B-vitamines, in het bijzonder B12, onvoldoende aanwezig zijn, kan de inactieve vorm, waar je lichaam niets mee kan, in je bloed stapelen. Beter advies vragen aan een orthomoleculair therapeut om een en ander uit te zoeken.

    Reageer
Reageer op: Misselijk, slap en duizelig na inname Vitamine D supplement


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief