Sertraline

  • #1

    Hallo iedereen. Ik neem nu al 2 jaar Sertraline voor mijn sociale fobie. Het heeft mij al heel erg geholpen de afgelopen 2 jaar, ik kan weer goed functioneren. Alleen heb ik de laatste maanden eigenlijk steeds vaker last van bepaalde bijwerkingen (? denk ik). Ik heb hier eigenlijk nooit eerder last van gehad, maar de laatste tijd droom ik echt heel raar. De dromen zijn heel realistisch en ook best wel eng, het zijn niet echt nachtmerries maar wel dromen die ik liever niet heb. Bijvoorbeeld mensen die ik iedere dag zie, klasgenoten/familie/vrienden etc, die dan voor mijn ogen dood gaan. Ook word ik bijna iedere nacht wakker en dan helemaal onder het zweet zit, terwijl het met de temperatuur wel meevalt... Hebben meer mensen last van dit die ook dit medicijn gebruiken? Overdag heb ik niks te klagen over dit medicijn want het doet zijn werk uitstekend, alleen de nachten worden wel vervelender zo...

    Peace!

    Reageer
    #2

    Het probleem met een SSRI als Sertrtaline is dat het puur een symptoombesstrijder is met potentieel zeer nare bijwerkingen die ook na langerdurig gebruik kunnen optreden en verergeren. Ook ligt altijd het risico op poopout op de loer, dat mensen al ontwenningsverschijnselen ervaren terwijl ze nog aan een stabiele dosis zitten.

    Zweetaanvallen en akelige nachtmerries waarin de dood een rol speelt worden veel genoemd als bijwerkingen tijdens gebruik of afbouwen, dat uitermate moelijk kan zijn. Zoloft is niet de allerberuchtste op dat gebied maar ook bepaald neit onschuldig.

    Mijn advies zou zijn: bouw het middel heel erg langzaam af met de 5-10% reductie regel, daar is op deze en andere sites veel over te vinden. En zoek daarna ander emanieren om te werken aan sociale angst. Pillengebruik is een op termijn meestal doodlopende weg.
    Klaas

    Reageer
Reageer op: Sertraline


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief