xicodon

  • #1

    Hallo.Sinds anderhalf jaar gebruik ik oxicodon voor neuropatische pijnen.Ik kreeg toen veel last van transpireren en dacht dat dit wel zou overgaan na een paar weken.Nu heb ik hier nog steeds last van,behoorlijk en vraag me af,of dit nog van de oxicodon kan komen en of dit ooit over gaat.De gehele dag door zweet ik(met tussen-pauzes)en voel me daar niet lekker bij.Het liefst zou ik stoppen met de medicatie maar dan komen m,n pijnen terug en zelfs nog erger.Ook heb ik andere medicatie gehad maar die hielpen niets(tramadol-oxinorm-morfine pleisters)Ik weet niet goed wat ik nu moet doen.Weet iemand van jullie misschien een oplossing?Dan heel graag.

    Reageer
    #2

    De oxycodon heeft inderdaad nogal wat bijwerkingen.
    Er zijn ook nog andere medicijnen die goed werken bij neuropatische pijn.
    Waar zit de pijn en hoeveel mg oxycodon gebruik je per dag?

    Reageer
    #3

    De pijn is ontstaan na een operatie aan mijn borsten vanwege kanker.(borstbesparend)beide kanten.De eerste operatie veroorzaakte deze pijnen van de tweede heb ik bijna geen last.Wel zijn beide borsten erg hard door de bestralingen en prikken de littekens ook wel,maar dat is maar bijzaak en er zijn op deze wereld wel ergere dingen.Ik gebruik 2x20 mg.per dag.Als ik zeker wist,welke andere medicatie ook goed hielpen zou ik eventueel stoppen met oxicodon.Via de pijnpoli heb ik ook nog injecties gehad maar deze hielpen niet lang en moesten steeds weer herhaald worden.Hier had ik dan ook geen behoefte meer aan.Welke andere medicatie zou net zo goed helpen als oxicodon?

    Reageer
    #4

    Medicijnen voor neuropatische pijn zijn o.a.: Pregabaline (Lyrica), Gabapentine (Neurontin), Amitriptyline. Overleg de mogelijkheden met je arts. Mocht het zo zijn dat je een ander middel zou willen gaan gebruiken, is het belangrijk dat de oxycodon langzaam en over langere periode wordt afgebouwd. De werkzaamheid van deze middelen zal uiteraard moeten blijken. Uiteraard hebben deze middelen ook bijwerkingen net zoals alle medicijnen.

    Reageer
    #5

    Neurontin heb ik ook gehad en lyrica mag ik absoluut niet gebruiken omdat ik hier allergisch voor ben.Dit medicijn is in ziekenhuizen en apotheken geschrapt en op de lijst gezet voor verboden medicatie.Blijft er niet zoveel over en zal ik misschien met de oxicodon moeten doorgaan met het zweten erbij.Toch dank voor Uw reactie en meedenken over mijn probleem.

    Reageer
Reageer op: xicodon


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief