Tramadol

  • #1

    Ik heb 6 weken geleden een ongeluk gehad waardoor ik een zware hersenschudding had, Paar dagen in hrt ziekenhuis gelegen, inmiddels ben ik alwer een paar weekjes thuis, maar ik heb nogsteeds erge hoofdpijnen, gister was het zo erg dat ik naar de huisarts in het ziekenhuis moest, hij schreef me tramadol hcl actavis voor (50mg)
    Ik heb nu erge last van duizeligheid, misselijkheid,hoofdpijn,slap gevoel, zware armen,snelle hartslag,.ik heb het ook een paar keer gekauwt omdat ik dacht dat het zo beter zou werken, maar is dit niet schadelijk? En waneer moet ik naar een arts en bij welke bijwerkingen? Ik maak me een beetje zorgen
    Groetjes een 15 jarig meisje.

    Reageer
    #2

    De klachten die je hebt worden door de Tramadol veroorzaakt. Je mag ze dus niet kauwen! Ze werken dan juist niet beter maar krijgt wel meer last van de bijwerkingen.
    De tabletten en capsules hebben een gereguleerde afgifte. D.w.z. dat er geleidelijk aan werkzame stof wordt afgegeven. Door ze te kauwen komt die werkzame stof ineens in zijn geheel vrij. Dat is dus NIET de bedoeling. De werkingsduur wordt hierdoor korter en de bijwerkingen erger.
    Tramadol is overigens wel een heel zware pijnstiller en valt onder de opiaten. Ik denk dat je er goed aan doet om even terug te gaan naar je huisarts en om een andere pijnstiller te vragen.

    Reageer
    #3

    Is kauwen op tramadol schadelijk voor mijn lichaam? Ik krijg nu ook deze bijwerkingen erbij; tintelingen in mijn handen, gevoel flauw te vallen als ik opsta, sta, of loop.
    Ik moest wel aan de Tramadol omdat andere pijnstillers niet werkten.

    Reageer
    #4

    Zoals ik al schreef:
    Door op de Tramadol te kauwen krijg je meer last van de bijwerkingen. Dat is dus wat er nu aan de hand is. Er is geen enkele reden om ze te kauwen. Ze gaan dus echt niet beter werken. Je krijgt er alleen meer last van.
    Er zijn overigens nog andere vergelijkbare pijnstillers die wellicht minder bijwerkingen hebben.

    Reageer
    #5

    Dan ga ik ze gewoon slikken, mag ik er 2 per keer?
    En is de combinatie van Tramadol en Oxazepam (rustgevend middel)
    goed? Die dokter heeft me niet goed geinformeerd..

    Reageer
    #6

    Ik neem aan dat op het doosje staat hoeveel je er per dag en per keer mag nemen. Tramadol is een morfine-achtige pijnstiller. NIET afwijken van het voorschrift zonder overleg met de voorschrijvend arts. Je problemen worden daardoor alleen maar groter.
    Voor wat betreft de Oxazepam:
    De bijwerkingen van de Oxazepam worden door de Tramadol versterkt.

    Lees de bijsluiter van beide middelen eens goed door.

    Reageer
    #7

    Op d7t moment helpt geen 1 pijnstilling en ben ik aan de tramadol. Doorlezen en informatie verwerken gaat moeizaam. Mijn man leest alle bijsluitersl is tramadol schadelijk?

    Reageer
    #8

    In principe is alle medicatie schadelijk.
    Tramadol is een morfine-achtige pijnstiller. Bij langdurig gebruik kan er gewenning optreden en de werking afnemen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Tramadol is een sterk medicijn en net als alle andere medicijnen, liever niet als wel gebruiken. Ga met klachten naar de huisarts. Vaak gaat het gebruik van tramadol gepaard met een suf gevoel, vermoeidheid etc. Overigens is tramadol op de lange termijn mogelijk verslavend.

    De één heeft er meer last van dan de ander. Het is bij tramadol raadzaam goed de bijsluiter te lezen en even goed de [url=http://tramadol.eu/bijwerkingen-tramadol/]bijwerkingen tramadol[/url] en wisselwerkingen met andere medicijnen door te nemen. Ik weet niet of je nog andere medicijnen gebruikt.

    Blijf je klachten houden of wordt het erger zou ik toch even de apotheek of huisarts raadplegen. Misschien dat je dan een ander medicijn voorgeschreven kunt krijgen.

    Reageer
    #10

    Mensen let goed op Tramadol veroorzaakt na 1 jaar meer pijn afkicken dus(verwijzing detox).Mag niet gemixt worden met benzo zeker niet met diazepam dit kan leiden tot het stoppen van ademen.Tramadol word in een lichaam omgezet tot tramadolhydrochloride de snelheid van omzetting is bij iedereen verschillend het is een gevaarlijke drugs zelfs dodelijk.Gevaar voor seizure bij dosis 200 mg of meer niet mixen met anti depressiva SEROTINE SYNDROOM erg gevaarlijk.Zeer slecht voor uw gezondheid oplanger termijn.Zeker gemixt met lyrica.Zeer giftig.Het is chemische morfine zoek de equivalentie op.Geeft langer high gevoel in hoge dosissen dan lage dosering oxycontin .bv 400mg tramadol dus 2x 200mg geeft langer high dan 40 mg morfine gestest bij personen op engels internet.TRAMADOL geeft langer afkickverschijnselen dan zwaardere opiaten.Bij plotseling stoppen of afkicken na langdurige gebruik ernstige toename zenuwpijn dus bij detox krijgt u lyrica toegediend omdit op te vangen.Huisartsen verdedigen dit spul pas op zij slikken deze troep niet.EN ZIJN WELDEGELIJK OP DE HOOGTE DAT AFKICKEN VERMINDERING VAN PIJNKLACHTEN GEEFT zij verdienen immers geld aan het voorschrijven van dit soort destructive medicijnen.U BENT GEWAARSCHUWD!!!!

    Reageer
    #11

    Jij hebt makkelijk praten. 27jaar al zenuwpatiënt ben 48.
    En nu al 8 jaar tramadol wegens dystrofie. Heb altijd gezegd ga nog liever 10 jaar eerder dood,dan met deze ellende rond te lopen. Wat tramadol betreft raad ik het iedereen AF!! Tis zeer verslavend. Maar dat is een keuze voor jezelf vind ik. Dosering van mij 4x50mg oxa

    Reageer
    #12

    Jij hebt makkelijk lullen ? Ik had na 2 hernia operaties diagnose l5s1 pijnsyndrome 7 jr aan allerlei troep gezeten oxy tramadol met lyrica dan alleen tramagestic 300mg methadon afgekicked ik gebruik niets meer ik ken al 4 gevallen die ook onnodig verslaafd zijn gemaakt door pijnpoli.ps diagnose veellidtekenweefsel beklemming l5s1 5x mri 3 pijnpolies.Weet jij wel hoeveel mensen er verslaafd worden gemaakt??DUIZENDEN OF 10 DUIZENDEN EN WAT ZIJN DE GEVOLGEN OPLANGER TERMIJN VOOR DEZE PATIENTEN INCL REUMA PATIENTEN.OPIATEN VEROORZAKEN PIJN!!

    Reageer
    #13

    MIJN DOSIS WAS 2 X200 MG TRAMADOL PLUS 600MG LYRICA TOEN 50% AFGEKEURD EN KEIHARD AAN HET WERK GEZET HARD GEWERKT ZWAAR WERK 2 JAAR AFGEKICKED IK KAN ALLEEN OP DE BANK LIGGEN KLEINE STUKJES LOPEN 4x 50 mg is niets!! Ps leeftijd 45 nu.Auto wassen helemaal uitgeput.AFKICKEN van dat gif!! Ook met pijn diagnose ps neuropatische pijn afgewezen voor neurostimulator WELKOM in bejaarde land ik was altijd een keiharde werker geweest TRAMADOL mix helemaal giftig dit zijn niet alleen mijn woorden a:3de huisarts b:mijn fysio en c heb ik mensen gezien in het ziekenhuis met een medicijn vergiftiging Tramadol max en lyrica max.

    Reageer
    #14

    Tramadol is ratpoisen and can be very painfull to quit.Zelfs huisartsen zijn op de hoogte hiervan maar eerder mensen naar een DETOX sturen ho maar zelfs met diagnose pijnsyndroom U HEEFT NIKS TE VERLIEZEN U KAN PROBEREN AF TE KICKEN IN EEN AFKICKCENTRUM KIJK DAN HOEVEEL PIJN EROVER BLIJFT.U KAN ALS NOG WEER AAN DE TRAMADOL VERDER.MEESTAL GEBRUIKEN DEZE MENSEN DAN EEN LICHTERE PIJNSTILLER EN GEEN OPIATEN OF OPIODE ZOALS ZIJ DAT HIER NOEMEN EEN CHEMISCHE VARIANT VAN OPIUM. GEEN ADHD?NIET BEGINNEN AAN DIE TROEP

    Reageer
    #15

    Beste...

    Ik heb een Neurostimulator en ik zou willen dat ik daar nooit aan moeten beginnen.

    Ik heb dagelijks meer pijn als nooit te voren.

    Nu wíl ik graag dat ze het rotding er uit wordt gehaald....en dat wordt niet gedaan.

    Ze zeggen dat ik maar meer oxynorm en oxycodon moet pakken, maar dat hoeft niet...dat ze dat ding uit mijn onderrug maar halen.

    Mvg mamma

     

     

    Reageer
Reageer op: Tramadol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief