Slordig met dosering paracetamol

  • #1

    Ik ben pas weer begonnen met het slikken van de pil, maar heb erg last van bijwerkingen, waardoor ik veel paracetamol heb gepakt afgelopen dagen.

    Afgelopen zaterdagavond bedacht ik me dat ik echt te veel heb gepakt, weet het niet precies, maar kan goed 8 x 2 zijn geweest in 24 uur. Dagen ervoor niet over de dosering heen gegaan.

    Toen ik op internet diezelfde avond alle enge verhalen las heb ik overgegeven, zo geschrokken was ik.

    Nu, twee dagen later, heb ik weinig last, geen nieuwe paracetamol meer gepakt. Beetje pijn in onderbuik, gisteren beetje misselijk geweest maar dat is over.

    Morgen komen n-acetylcysteine capsules binnen, en ik drink veel water.

    Naar mijn huisarts is geen optie, wat zou ik verder nog kunnen doen om (eventuele) schade te voorkomen?? Lever hersteld zichzelf toch weer? Ik ben geen kind, geen oudere, ik drink geen alcohol en ben ook geen lever patiënt.

    Wat dom van me, en wat een rotzooi is dat! Beter blijf ik er voortaan helemaal van af!

    Bedankt alvast!

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Bedankt, dit heb ik ook gelezen, alleen iedere site zegt wat anders.

    Ik zou graag een duidelijk antwoord hebben van een expert over wat ik nog meer kan doen dan goed water drinken en dat middel vanaf morgen innemen?

    Zal de lever weer schoon worden als ik van de paracetamol afblijf? Andere medicijnen gebruik ik ook niet en ik drink niet..

    Reageer
    #4

    Een eenmalige overdosis Paracetamol zal niet meteen tot leverschade lijden als er niet al leverproblemen zijn. Ik ga er vanuit dat dat bij jou niet het geval is. Dus het zal wel meevallen.

    Reageer
    #5

    Het is nu ruim 3 WK geleden en er is niets met me aan de hand. Blijkt wel weer dat je alle horror verhalen van internet niet altijd moet geloven!

    Max 6 per dag is waar ik me in de toekomst streng aan ga houden!

    Bedankt!

    Reageer
Reageer op: Slordig met dosering paracetamol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief