Afkicken van paroxetine

  • #1

    Hallo,

    Ik ben nu ongeveer 1 week clean ndat ik ongeveer 10 weken paroxetine heb geslikt. Ik heb wat klachten met spanningen en angsten gehad dus na een week of 3 oxazepam te hebben gebruikt vond de dokter het nodig om mijn paroxetine voor te schrijven dit in combinatie met bezoek aan een psycholoog.

    Ik ben begonnem met dosis van 20 mg per dag in het begin heb ik veel last van bijwerkingen gehad (moe, onrustig gevoel, tintelingen/stroom stootjes, hoofdpijn) na een week of 3 was ik dit eindelijk kwijt. Ik voelde me toen wel redelijk maar merkte dat mijn emoties steeds vlakker werden tot op het punt dat ik alles even leuk vond het maakte dus niet uit of ik ging sporten, werken (halve dagen) naar kinderverjaardag ging of met mijn kinderen iets leuks ging doen, ook had ik geen zin in sex meer en had ik vooral savonds veel last van opvliegers, ik kreeg het dus warm in mijn hoofd.

    Aangezien het qua angst aanvallen en spaningen een stuk beter ging heb ik besloten met de paroxetine te stoppen, ik vond het de bijwerkingen niet meer waard.

    Ik ben van 20 mg per dag, naar 10 mg per dag gegeaan voor ongeveer een week en vervolgens een week 5 mg en daarna gestopt. Ik merkte de 1e week weinig de 2e week kreeg ik last van stroomstootjes door mijn lichaam, niet constant maar wel regelmatig, vooral in mijn hoofd,lippen, armen en handen,gek genoeg niet in mijn benen en voeten. Ik ben dus nu ongeveer een week helemaal gestopt maar de stroomstootjes heb ik nog steeds.

    Heeft iemand een idee hoelang dit nog kan aanhouden ?

    R.

    Reageer
    #3

    Paroxetine is extrewm berucht wegens zeer nare afkickverschijnselen die door de fabrikanten nog steeds tot in het absurde ontkend of gebagatelliseerd worden. Die stroomstootjes wijzen daar inderdaad op.
    Na langdurig gebruik kan stoppen een jarenlange hel zijn, maar 12 weken is nkg relatief kort. Met enig geluk ben je toch binnen enkele weken tot maanden van deze nare verschijnselen af.
    Ik vraag me trohwens wel af welke halve zool van een dokter je dit spul heeft voorgeschreven zonder je hier van te voren goed over in te lichten!!

    Reageer
    #4

    Hallo ben nu bijna een jaar van de paroxetine af maar ben soms nog steeds stroom stootjes in mijn hooft ben er heel erg ziek van geweest huilbuien de hele dag angsten wanhoop voelde me ziek,maar heb toch door gezet want slikte het al 20 jaar en merkte dat mijn geheugen achteruit ging vergat alles,
    Waarom zolang dit middel geslikt om dat ik bang was weer in een zware depressie terug te vallen, ben nu blij ondanks de ongemakken die ik heb gehad dat ik er van af ben ......met dank ook aan mijn geduldige echtgenoot.

    Reageer
    #5

    Dit werd reeds in 2001 gepubliceerd in een van 's wereld grootste kranten over de "wonder drug" Seroxat / Paroxetine:

    http://www.theguardian.com/uk/2001/jun/11/highereducation.medicalscience?CMP=twt_gu

    Reageer
    #6

    Hallo Lyka,

    Heb 8 jaar paroxetine geslikt en ben nu aan het afkicken.
    Geen pretje maar ik begrijp uit je verhaal dat dat er bij hoort dus ik hou vol.Heb ook steeds stroomstootjes en voel me soms dagenlang misselijk (wel goed voor de lijn).Zit nu op 10 mg en over 4 weken ga ik over naar 5 mg .Ik ga eerst nog met vakantie en wil daar geen extreme verschijnselen krijgen die ik in het begin van het afbouwen heb ondervonden.

    Het helpt wel dat er meer mensen zijn met dezelfde problemen want ik denk steeds "wat heb ik nu weer".

    Dank je en veel geluk!

    groetjes, Ingrid

    Reageer
    #7

    @Ingrid,

    Heb je deze en de andere thread over afbouwn/afkicken van paroxetine wel goed gelezen?
    Van 10 mg naar 5 mg is ene redictie van 50% en dus veel te veel!
    Doe het niet is mijn klemmend advies, als je je goed inleest weet je dat juist onder de 10 mg het uiterst kritiek wordt.
    MAximaal 5-10 % (procent) dosisverlaging per 3-6 weken is echt de enige min of meer veilige manier.

    Bespaar jezelf een heleboel ellende, lees je goed in en zorg dat je de suspensievorm krijgt.
    Als je lange thread "Stoppen met paroxetine, bijverscijnselen" helemaal doorleest weet je alles eigenlijk al.
    En ga zeker niet je dosis verlagen voordat je op vakantie gaat, grote kans dat je op vakantie de onttrekkingsverscijnselen in volle sterkte te verduren krijgt.
    Sterkte,
    Klaas

    Reageer
    #8

    Dank je wel anoniem maar ik ben al te laat om het terug te draaien . Ik volg wel het advies om van 10mg naar 10% verlaging iedere 6 weken.

    Is er niets wat de afkickverschijnselen kan verminderen of een manier om het beter te verdragen. Misschien extra vitamines?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wat is te laat? Je zit dus nu op 10 mg, kom je van de 20 mg af?
    En wanneer heb je die stap gedaan?
    Inderdaad geldt dat hoe langer je wacht, hoe kleiner de kans is dat je nog succesvol terug kan naar je oude, hogere dosis.
    Dus als het enigszins uit te houden si zou ik op die 10 mg blijven totdat je daar stabiel op bent, en dan inderdaad met 10% verlaging gaan zakken.

    Ik heb nooit een manier gevonden om de afkickverschijnselen te verminderen. Sommigen zeggen dat ze baat hebben bij visolie en/of magnesium. Voor mij had dit echter weinig effect.

    Anderen nemen er tijdelijk een ander psychiatrisch mideel bij, met name clomipramine wordt nog wel eens genoemd. Ik heb dat nooit aangedurfd en zal dat ook niet adviseren. Het kan echter een optie zijn om met de arts te bespreken.

    Sterkte,
    Klaas

    Reageer
    #10

    dank je wel Klaas.

    Ik ben al dankbaar dat ik hier mag klagen zodat ik niet thuis de sfeer verpest.

    Ben inderdaad van 20 naar 10 mg. gegaan en dat al 3 maanden.
    Verschijnselen worden minder maar ik kan n
    me ontzettend verdrietig, somber en ziek voelen.

    Ik ben van nature een optimist dus ik ga het wel redden en heb inderdaad al de suspensie aangevraagd om per druppel te kunnen afbouwen.

    Visolie en magnesium slik ik al jaren omdat de overgang ook mijn lijf niet ten goede komt.

    ontzettend bedankt voor je advies en ik blijf dit forum volgen.

    groetjes, Ingrid

    Reageer
    #11

    weet iemand of paroxetine tablet hetzelfde is als seroxat suspensie.Ben aan het afbouwen en wil dat doen zoals Klaas dat adviseert maar wil bovenstaande wel eerst weten.

    alvast bedankt, Ingrid

    Reageer
    #12

    De werkzame stof in Seroxat is paroxetine.

    Reageer
    #13

    Paroxetine is een antidepressivum dat sinds 1991 internationaal op de markt is. Het wordt verkocht onder de merknamen: Paxil® in de Verenigde Staten en Europa, Seroxat® in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en de Volksrepubliek China, Aropax® in Australië en Nieuw-Zeeland, Deroxat in Zwitserland, Xetanor en Rexetin in Polen, Motivan in Spanje.
    Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Paroxetine

    Reageer
    #14

    Ik gebruik nu Paroxetine gedurende 6maanden, eerste 4 maanden op 20mg,daarna verhoogd naar 30mg omdat het net zijn werking nog niet voldoende deed voor mijn angstaanvallen die uit het niets komen opzetten,agro en sociale fobie.

    ik moet zeggen sinds ik verhoogd ben naar 30mg, heb ik nog maar heel zelden een paniekaanval gehad... MAAR het grote probleem bij die troep is dat ik al 6maanden met bijwerkingen zit en sinds ik verhoogd ben naar 30mg de bijwerkingen nog erger zijn geworden.

    ben dus ook al 6maanden werkloos. en kan me gewoon niet concentreren, ben altijd vaag,verward in hoofd.heb gergeld verhoogde lichaamstemperatuur tot koorts. heb elke nacht intensieve dromen,nachtmerries, ben altijd Moe en zweet me echt te pleuris van niets te doen. door deze bijwerkingen ben ik heel onzeker en is het echt onmogelijk voor mij om te gaan solliciteren...

    ik vraag me af of 7maanden gebruik van paroxetine voldoende is geweest om van mijn angstaanvallen af te geraken. want heb momenteel geen angstaanvallen meer. en wil echt met die troep stoppen zodat ik pillenvrij een nieuwe job kan zoeken. Alleen heb al gehoord dat je ze minstens een volledig jaar moet nemen want dat anders de aanvallent rugkomen. klopt dit? of kan ik al beginnen afbouwen...? kan niet blijven thuiszitten zonder baan want mijn stempelgeld stelt niet veel meer voor...

    Reageer
    #15
    Reageer
Reageer op: Afkicken van paroxetine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief