Combinatie Doxycycline + Rilatine 10mg

  • #1

    Ik neem al enkele jaren tijdens het leren voor mijn examens Rilatine (1 en half pilletje van 10mg dus 15mg). Dit ging altijd goed zonder al te veel last van bijwerkingen. Ik neem dit om mijn concentratie te verhogen omwille van ADD.

    Nu heb ik van de dermatoloog doxycycline voorgeschreven gekregen. Deze pilletjes nam ik reeds 4 dagen in zonder problemen (met veel water en min. 1 uur voor het slapen gaan).

    Vanaf dat ik echter het pilletje van Doxycycline nam, en 2 uur nadien 15mg Rilatine (om er toch wat pauze tussen te laten). Kreeg ik de volgende morgend (vandaag) enorm last van buikloop en pijnsteken in mijn onderbuik (zowel linker- als rechterzijde).

    De pijn duurde ongeveer en half uur lang en ebde toen weg. Na 2 uur had ik er geen last meer van.

    Nu is mijn vraag of dit te wijten zou zijn aan de combinatie van deze twee medicijnen? In geen één van beide bijsluiters staat er iets over dat ik deze soort producten niet zou mogen combineren.

    Het kan ook komen door lichte oververmoeidheid maar vind het wel heel toevallig dat het juist moet voorvallen vanaf dat ik deze 2 medicijnen combineerde.

    Reageer
    #2

    Er zijn inderdaad geen aanwijzingen voor een interactie tussen beide middelen. Dat wil echter niet zeggen dat je er dan ook geen last van zou kunnen hebben.
    Ik snap alleen niet zo goed dat je de Doxycycline voor het slapen gaan neemt. Volgens mij staat in de bijsluiter:

    "De oraal toe te dienen preparaten in zittende of staande houding met een ruime hoeveelheid water bij voorkeur met wat voedsel innemen en niet voor het slapen gaan."

    Ik zou je willen adviseren de Doxycycline op een ander tijdstip in te gaan nemen.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor het antwoord.

    Ik heb mij blijkbaar verkeerd verwoord, ik bedoelde dus dat ik de voorwaarde in de bijsluiter (minstens 1 uur voor slapen) innam, in werkelijkheid nam ik dus de Doxycycline omstreeks 12u30, de Rilatine nam ik om 14u30.

    Ik denk echter dat het toch niet aan de combinatie lag, want ik had gisterenavond ook nog wat last. Heb gisteren opnieuw volgens dezelfde uren de pilletjes ingenomen en had vandaag (de volgende dag) nergens last van.

    Het zal dus wel te wijten zijn aan de lichte oververmoeidheid! Toch bedankt voor het antwoord!

    Reageer
    #4

    Hoi!
    Een vraagje..mag ik sildenafil of kamagra nemen als ik met een doxycycline kuur bezig ben?
    Weet niet goed of die 2 samen gaan..alvast bedankt!

    Reageer
    #5

    Ik zou de kuur dan toch eerst afmaken

    Reageer
Reageer op: Combinatie Doxycycline + Rilatine 10mg


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief