dexamethasone

  • #1

    Ik was verslaafd aan neusspray, van mijn dokter kreeg ik avamys en pillen met 1,5mgdexamethasone en 2mg chloorfenaminemal. Ik moest 10 dagen 2keer per dag een pil nemen en 10 dagen 1x per dag samen met 1 keer spuiten in elk neusgat smorgens met avamys (neusspray met cortisone). De bijwerkingen waren enorm: ik weet bijna niets meer van die dagen af, de tijd vloog voorbij, ik was depressief dan euforisch dan weer depri enz. Dus na dag 12 ben ik gestopt, dit was dinsdag. Nu voel ik me nog beroerder dan ooit, ik ben futloos, ik heb hartkloppingen, temperatuurswisselingen, hoofddruk en hoofdpijn. Mijn ledematen voelen aan als 300 kilo, ik slaap slecht, kom 2 keer per nacht wakker en heb spierpijn. Mijn vraag is of dit normale affkickingsverschijnselen zijn en of die nog lang duren? Want zo leven kan niet verder, ik ben al 2 weken kwijt..

    Reageer
    #2

    Beste Matthias,
    Gebruik je ook nog andere medicijnen?
    Welke neusspray gebruikte je eerst?

    Reageer
    #3

    Beste, ik gebruik alleen pijnstillers tegen de hoofdpijn en hiervoor rhinospray

    Reageer
    #4

    Googel (Youtube) eens op NetiPot of RinoHoorn...

    Reageer
    #5

    Omdat ik wil zien of er een interactie kan zijn met andere geneesmiddelen was het handig geweest als je nog even vermeld had welke pijnstillers.

    De klachten die jij omschrijft zouden passen bij de bijwerkingen van Dexametahasone.

    Plotseling stoppen na langdurig gebruik van Dexamethasone zou onttrekkingsverschijnselen kunnen oproepen die vergelijkbaar zijn met de bijwerkingen.
    Echter omdat je de Dexamethasone slechts 10 dagen hebt gebruikt is dat niet erg waarschijnlijk.

    Voor de overige middelen zie ik geen enkele aanleiding voor de klachten die je hebt.

    Reageer
    #6

    Ik gebruik ibuprofen 600mg en soms om te slapen alprozalom 0.5mg. Het kan wel zijn dat in theorie na 12dagen dit niet kan, maar ik heb die bijwerkingen dus wel. Moet ik afwachten of mijn dokter raadplegen?

    Reageer
    #7

    Beste Matthias,
    Tussen theorie en praktijk zit inderdaad soms verschil. Je hebt een punt.
    Alleen de Ibuprofen heeft interactie waarschuwing met dexamethasone. De bijwerkingen van de brufen kunnen worden versterkt.
    Het is mogelijk dat de Alprazolam ook invloed heeft.
    Ik raad je aan het met arts te bespreken.

    Reageer
    #8

    Dankuwel voor uw uitleg. Bij aanhoudende problemen zal ik volgende week mijn arts raadplegen. U was een goede hulp, dankje!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: dexamethasone


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief