Xanax retard 0,5 . mag je dat breken ?

  • #1

    beste

    ik heb al een week last van hevige paniekaanvallen. beven , trillen. waarvan het komt is een raadsel want zou eigenlijk niet weten waar die angstaanvallen vandaan komen. het komt gewoon op. heb niet echt zorgen of problemen in mijn leven...

    nu heeft mijn huisarts voorgesteld 1maand Xanax Retard te nemen 2x 0,5mg tablet per dag. + 1tablet paraxotine/dag.
    na die maand zou de paraxotine pas werken en mag ik stoppen met de xanax. dan neemt de paraxotine het over zij hij en moet ik dat nog 1maandje doornemen en dan zou het trillen ,en beven en angstig zijn weg moeten zijn...

    nu was mijn vraag waarom je Xanax retard 0,5 niet in twee mag breken? staat zo op bijsluiter maar ik zou liever starten met maar 1tablet van 0,5 per dag (halfje smorgens ,halfje savonds...) omdat ik de week ervoor 4dagen de gewone alprazolam heb genomen en die werkte al goed bij een dosis van 0,25 . 2per dag. met de xanax retard verdubbel ik dan de dosis naar 1mg alprazolam in plaats van 0,5.

    heb dus zonet mijn eerste xanax Retard 0,5 in twee stukjes gebeten. maar vraag me af of dit kwaad kan en minder zou werken dan ?
    wil er niet verslaafd aan zijn en afkickverschijnselen krijgen na die maand vandaar...

    Reageer
    #2

    het middel dat ik er bij moet nemen is dus paroxetine , niet paraxotine al die namen moeilijk soms,ghehe

    Reageer
    #3

    Joost wanneer ben je begonnen met paroxetine? Welke idioot heeft je anno 2013 in vredesnaam dit levensgevaarlijke neurotoxine voorgeschreven?

    Je wil niet verslaafd zijn zeg je, maar paroxetine is de meest verslavende stof ooit door de mens gemaakt, veel en veel erger dan heroine of welke harddrug ook!
    Stop er mee nu het nog kan! Er is altijd een betere oplossing voor je problemen.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Paroxetine#Discontinuation_syndrome
    http://seroxatsecrets.wordpress.com/2008/01/05/the-hell-of-seroxat-withdrawal/

    Reageer
    #4

    Je mag xanax retard niet breken, omdat er dan geen gereguleerde afgifte meer is. Het hulsje om de tablet slijt als het door je maag-darmkanaal gaat. Als dat hulsje er niet omheen zat, zou alles in 1 klap opgenomen worden en krijg je gelijk een piek. Met het hulsje komt er telkens iets vrij van de xanax en heb je veel langer profijt van het middel. Niet breken dus.

    Reageer
    #5

    heb gisteren voor het eerst paroxetine tabletje genomen. vandaag tweede. heb er ook enorm schrik van maar mijn huisarts zij dat dit de serotonine trug in balans zal brengen en dat het daardoor is dat ik begin te trillen en angstig ben.

    2maanden zou ik het maar moeten gebruiken in combinatie dus met die xanax retard...

    ik heb dus daarnet een halfje afgebeten van die xanax retard. gaat dit dan nog enige werking hebben ?

    Reageer
    #6

    die xanax helpt wel tegen mijn angstaanvallen waar ik niet van weet waarvan ze komen. word geregeld plots licht in hoofd, en begin te beven en trillen. bloedonderzoek was ok.

    die alprozalam helpt goed heb dan bijna geen last van mijn symptomen maar als het uitwerkt na 8uur krijg ik het terug. Die paroxetine zou ervoor zorgen dat het trillen en slecht voelen voor altijd stopt zij hij door dus die serotonine die trug in balans word gebracht.

    wil gewoon van mijn probleem af dus dan moet je wel iets nemen ...

    Reageer
    #7

    Joost, de theprie van de "serotonine onbalans" is volkomen achterhaald en was destijds niets anders dan een verkooptruc van de fabrikanten. Google eens op paroxetine withdrawal en dan lees je weolke horror je kunt verwachten als je hier weer vanaf moet of wil.
    Combineren van psychiatrische middelen, zoals in dit geval een SSRI met een benzo is al helemaal van de gekke. Stop met deze rommel zoalng het nog kan en zoek betere hulp voor je angst- of paniekklachten. Een goede masssagetherapeut bijvoorbeeld. Die pillen zijn ECHT niet de oplossing! Al kunnen ze je symptomen wel tijdelijk verichten. MAar eraf komen kan de hel op aarde worden, zowel Seroxat als Xanax staan bekend als de allerergste middelen in termen van afbouwen, zelfs vanaf een lage dosis.
    Heeft de huisarts wel met je besproken dat Seroxat helemaal bovenaan staat in de lijst van afkickverschijsenelen? En zo nee, waarom niet?

    Uit onderstaand artikel in The Guardian blijkt dat dit reeds 10 jaar geleden bekend was, maar de fabrikant GSK heef tin haar oneindige wijzheid besloten om alle problemen keihard te ontkennen en door te gaam met het opstrijken van haar miljardenwinsten.
    http://www.guardian.co.uk/news/2002/jul/27/uknews

    Reageer
    #8

    Hij zij dat het best wel meevalt. 1maand die xanax gebruiken en dan begint die paroxetine te werken en neem je dat nog 1maandje door

    als je het maar 2maanden gebruikt is er geen probleem zij hij... weet ook niet wat ik moet geloven .wil gewoon van dat kutgevoel vanaf.

    en met psychologen praten.weet niet of dat werkt bij mij. ik heb totaal geen problemen in mijn leven, heb een super gelukkig gezinnetje,ben niet depressief. begrijp dus ook niet waar die trillingen vandaan komen. hij vertelde dat hij veel patienten tegenkwam deze periode (door de lange sombere winter die blijft aanhouden) ik zou zeker er vanaf komen na kort gebruik van die producten. dusja . je moet iets proberen.momenteel kan ik niet normaal functioneren dus kan ni verder zo

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Afkicken van Seroxat valt zeker NIET mee maar kan een jarenlange intense lijdensweg zijn. Na 1 maand gebruikm is de kans hierop echter erg klein, maar is het ook totasla zinloos lijkt mij zo.
    Ik snap dat je je slecht voelt en praten is zeker niet de enige behandelmethode, lichaamgerichte therapie was bij mij persoonlijk veel beter.
    Aan jou de keus maar ik zou nooit meer gaan voor de chemische route. En zeker geen paroxetine, ALS je als arts al een SSRI voorshrijft is tegenwoordig Lexapro de eerste keus en zeker niet paroxetine.
    Mijn ervaring met paroxetine sluit naadloos aan op odnerstaand verhaal, lees evt. ook de rest van deze site eens door. Erg informatief, en veel beter dan de bijsluiter.

    http://seroxatsecrets.wordpress.com/2008/01/05/the-hell-of-seroxat-withdrawal/

    Reageer
    #10

    Jawel, ook een afbeten xanax werkt wel, maar dan is de kalmerende werkingsduur korter. Overigens vind ik het beleid van je huisarts prima hoor. Het is bekend dat in de eerste weken van het gebruik van antidepressiva angsten toenemen. Dat overbruggen met een kalmeringsmiddel is zo gek nog niet. Succes!

    Reageer
    #11

    Ik vraag me af welke dokter het beleid van een huisarts "prima" kan noemen wanneer deze het levensgevaarlijke paroxetine voorschrijft. En wat is het nut van een een benzo erbij geven de eerste weken als volgens haar de parox ook maar 2 maanden gebruikt dient te worden?
    Is de huisarts, en de "dokter" hierboven, bekend met het onvoorstelbaar gruwelijke ontwenningsprofiel van paroxetine. Met name na langdurig, maar soms ook al na kort gebruik? En van de enorme controverse rond dit middel die echter door de fabrikant effectief in de doofpot gestopt is?
    Ook is er rond 2002 een uitgebreide documentaire op de BBC geweest over Seroxat/PAroxetine/PAxil, te weten "Seroxat Taken on Trust", mijn klemmend advies is om deze in haar geheel te bekijken!
    http://www.youtube.com/watch?v=99RWfNVJKlo

    Lees je eens goed in, de Engelstalige Wikipedia pagina over paroxetine is al een goed startpunt, en dan met name onder Controversy en Discontinuation syndrome:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Paroxetine

    LAat je niets wijsmaken, dit middel kan je dood worden en velen hebben het afkicken inderdaad niet overleefd, temeer omdat fabrikant GlaxoSmithKline weigert doseringen te leveren die bruikbaar zijn om de dosis zeer langzaam en incrementeel met maximaal 10% per 3-6 weken te verlagen. Alleen met de suspensie is dit mogelijk.
    Seroxat, please don't do it!!!

    Reageer
    #12

    Neem ook eens een zondagmiddag de tijd om deze thread heel goed door te lezen, dan weet je alle "gory details" over paroxetine afhankelijkheid, verslaving en ontwenning. Heel veel slachtoffers komen hier aan het woord.

    http://www.dokter.nl/forum/Medicijnen/195632-stoppen-met-paroxetine-bijverschijnselen.html

    Reageer
    #13

    ik lees het liever niet meer. denkt niet dat dit mijn genezingsproces zal bevorderen. heb er al veel teveel slecht over gelezen hier

    wil beter worden en ben altijd tevreden geweest over mijn huisarts. hij krijgt er veel mee te maken zij hij. elk van die geneesmiddelen is supperslecht voor je maar als je ze echt nodig hebt. ga alleszins morgen die Xanax retard niet meer breken pfoooeew heavy shit zeg, werd er zo moee van dat ik net 3uurtjes ben in slaap gevallen. had ik niet met de gewone alprozalam 0,25mg

    Reageer
    #14

    Seroxat erger als heroine etc? Dan heb je zeker nooit methadon gehad, DAT is afkicken, ik heb meerdere kenissen die afgebouwd zijn van Seroxat, een weekje zweten en raar voelen en het gaat weer, het is wat je gewent bent.

    Reageer
    #15

    Ik slik ook nog 2 x o,5 mg xanax retard, en wil ervan af. Best moeilijk om te beslissen welke vd 2 ik het eerst moet laten vallen: erg veel onthoudingsverschijnselen. Arts zet het niet om in diazepam ofzo. Hij zegt : kijk maar..... Dussss hoe is het jullie vergaan ??

    Reageer
Reageer op: Xanax retard 0,5 . mag je dat breken ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief