Stoppen met venlafaxine(efexor), gewichts verlies of toename?

  • #1

    Ik gebruik nu een jaar lang venlafaxine.
    Nu wil ik graag stoppen.
    Heeft iemand ervaring met het stoppen van venlafaxine, zoja, na het stoppen ook een bijwerking van gewichtsverlies, stabiel of gewichtstoename ?

    mvg as

    Reageer
    #2

    Efexor is een echte bitch om vanaf te komen, en afbouwen moet uiterst langzaam en voorzichtig geschieden, met dosisreducties van maximaal 5 procent per verlaging. Voor zover ik weet is er geen venlafaxine suspensie beschikbaar dus kan afobuwen alleen door tellen van de korrels of op maat gemaakte capsules. De lichtste normaal verkrijgbare dosering is dacht ik 37.5 mg, veel en veel te hoog omk mee te stoppen.
    Bouw in elk geval af tot een of enkele milligrammen alvogens te stoppen. En ga nooit, maar dan ook nooit doseringen overslaan of om de dag slikken, ook niet als arts of apotheek dat adviseren.
    Sterkte!

    Reageer
    #4

    In de periode mijn dosis Venlafaxine verhoogd was naar 125mg en wanneer terug verlaagd naar 75mg ben ik zeer mager geweest. Ik woog die periode 6kg minder dan voorheen. Sinds 3 maand probeer ik met Venlafaxine te stoppen. Het is zo ver gekomen dat ik soms 4 dagen geen moet nemen maar de vijfde dag toch terug moet grijpen naar een pil van 37,5mg. In die periode kom ik precies elke week een kilo meer bij. Volgens mijn dokter is dat door het onregelmatig slikken van Venlafaxine. Ik heb enorm hard afgezien telkens ik mijn dosis verlaagde. En nu ik bijna volledig gestopt ben, heb ik veel minder energie en beklaag ik het me.

    Reageer
    #5

    @Anoniem,

    Bouw je wel op de juiste manier af? Je kunt neit stoppen vanaf 375 mg en doseringen overslaan is een zeer slechte en schadelijke manier om af te bouwen.
    Zie mijn eerdere post hierboven.
    En zie ook:
    http://toxicantidepressants.fr/nederlands/toxiciteit-van-antidepressiva.php

    Afbouwen van Venlafaxine kan alleen door openmaken van de capsules en tellen/wegen van de korrels.
    Altijd je dosis met maximaal 10% per keer verlagen.

    Er is op deze en andere sites veel info over te vinden.
    Klaas

    Reageer
    #6

    Ook ik ben aan het afbouwen met venlafaxine. Het was echt een hel. Gelukkig heeft mijn psychiater nu een capsule van 10 ml gevonden. Dit is eigenlijk voor kinderen bedoelt. Hiermee ga ik verder afbouwen. Misschien een handige tip..

    Reageer
    #7

    BELANGRIJK NIEUWS !!!!!

    Zojuist hebben wij van de Cinderella Therapeutics Research BV het bericht ontvangen dat er vanaf nu ook taperingstrips (afbouwstrips) beschikbaar zijn voor Venlafaxine ( Efexor).

    Kijk hier voor meer info over de taperingstrips:
    http://www.cinderella-tx.org/nl/2015/10/29/taperingstrips-voor-venlafaxine/

    Lees voor wat betreft vergoeding door verzekeraars:
    http://www.cinderella-tx.org/nl/taperingstrips-voorschrijven-en-bestellen/

    Er zijn ook taperingstrips beschikbaar voor:
    Paroxetine ( Seroxat)
    en Diazepam ( Valium, Stesolid)

    Reageer
    #8

    Ga niks roepen wat niet klopt... Best veel mensen hebben idd last gehad van afbouwen met venlafaxine, maar goede verhalen lees je helaas niet, ik heb zelf prima kunnen afbouwen. Heb 1,5jr lang 75mg venlafaxine geslikt ivm angststoornis bij burnout.. Heb op advies van huidarts eerst 6wkn halve dosering (37,5mg) geslikt, zonder enige bijwerking, daarna helemaal gestopt, had 1 week vrijgenomen van werk omdat ik uitging van het ergste, en dat vrij zijn was prettig want voelde me een paar dagen beetje wazig, maar verder nergens last van gehad...8-9dgn wat lichte rare symptomen, en toen voelde ik me helemaal prima! Gelukkig niet voor iedereen een drama afbouw dus! Ik heb wel een tijdje gewacht met afbouwen tot ik een langere periode me stabiel en goed voelde zonder angsten etc.
    Ga nooit die pilletjes openbreken, dan kan je beter overleggen met ha en apotheek dat zij dat voor je doen!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heb 18 maanden venlaf. geslikt. Eerst 37.5mg, met tussentijden van 2 weken opgebouwd tot 150mg. Een 3 tal maanden gelede proberen te stoppen(cold turkey).
    Dat is af te raden.3 dagen afgezien gelijk een beest. De verschijnselen waren, elect.schokken in hoofd, tintelingen in handen, zweten,etc. Dan via pshy.afgebouwd van 150mg naar 37.5mg met tussentijden van 2 weken.Bij het afbouwen geen ontwenningssymptomen gehad. Toen ik de laatste dosis(37.5mg) stopte heb ik een 8 tal dagen lichte ontwenningsvers. gekregen. Lichte schokjes,lichte tintelingen, lichte hoofdpijn. Deze verschijnselen zijn pas 3 dagen na het stoppen opgetreden, dus in feite een 5 tal dagen lichte last van had. Heb ook nooit overwogen om laatste pil te verdelen in het wegnemen van bolletjes. Das een geklooi denk ik.Dus ik mag niet klagen. Verder is de stemming zeer goed, en ben blij dat die troep uit mijn lichaam is. Heeft mij wel geholpen voor mijn depressie, daar niet van. Maar mensen probeer nooit cold turkey. Is veel te heftig, en bangelijk. Voor diegenen die willen stoppen met die troep, veel succes.

    Reageer
    #10

    Ik ben blij dat ik hier een keer positieve reakties lees.
    Ik slik al 12 jaar venlafaxine 75 mg. Ben sinds 2,5 week over op 37,5 mg en merk eigenlijk nog geen veschil. Terwijl ik dit wel merkte toen ik een keer een capsule was vergeten toen ik nog 75 mg slikte.
    Ik heb goede hoop dat ik zonder al te veel problemen kan gaan stoppen eind van deze periode. En als ik bovenstaande reakties lees gaat me dat zeker lukken. Een paar dagen wat wazig of suf daar kan ik mee leven, daar heb ik wel vaker last van ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #11

    Ik heb zo'n 2,5jaar er aan gezeten, dankzij intensieve therapy heb ik omleren gaan met mijn stemmingen, emoties en moeilijke momenten. Ik ben eerder gaan afbouwen en dat ging puur mis omdat ik nog niet kon omgaan met deze klachten. Nu ben ik klaar met mbt therapy en gaat het goed. En kan ik nu ook de bijwerkingen van het afbouwen aan. Gaat heel goed zonder! Beetje huilerig zonder reden maar kan er goed mee omgaan. Wat gewicht betreft zal voor ieder anders zijn. Ik ben 10 kilo aangekomen van deze medicatie, want mijn darmen stopte enigzins met werken. Ik neem aan dat ik wel wat af ga vallen, maar daar is het nog te kort voor om te kunnen zeggen. Ik zocht eigenlijk ook naar ervaringen over gewicht. Maar vond het leuk om ook een positief verhaal er bij te kunnen zetten wat emoties en depressies betreft.

    Reageer
    #12

    Na 3 weken op 37.5 mg gezeten te hebben ben ik nu getopt met het slikken van venlafaxine. Ik ben nu 4 dagen gestopt. Merk wel wat "afkick" verschijnselen maar het is nog goed te doen. De verschijnselen, licht in mijn hoofd en heel licht brainfreeze begon na de 2e dag. Het is nu nog maar als ik me rustig hou en niet te veel tegelijk doe is er goed mee om te gaan. Ik merk wel dat ik wat meer slaap nodig heb, na een powernap voel ik me telkens wat beter. En ik drink veel, vooral thee, vreemd genoeg vraagt mijn lichaam daarom. Ik hoop dat ik volgende week me een stuk beter voel. ik hou jullie op de hoogte.

    Reageer
    #13

    Ja het is me gelukt. na 2,5 week gestopt te zijn voel ik me nu erg goed.
    De eerste week voelde ik me nog het minst goed, duizelig, misselijk en brain freeze. De tweede week ging dat al een stuk beter, alleen nog licht duizelig en heel lichte vorm van brainfreeze. En ik kreeg ineens een eetlust...... blijkbaar was mijn lijf behoorlijk wat aan het uitvechten.
    Nu in de derde week en ik voel met echt goed. Het weer veel meer energie, minder moe en ben blij. Blij dat ik me goed voel en blij dat alle "troep" uit mijn lijf is. Bedankt Venlafaxine dat je me gesteund hebt toe ik het moeilijk had maar nu neem ik zelf weer het heft in handen.

    Reageer
    #14

    Ik begin volgende week in een kliniek met het afbouwen van 375 mg venlafaxine (en nog wat andere medicatie).
    Hoop dat ik niet te veel last krijg van de genoemde afkickverschijnselen. Zie er wel erg tegen op.

    Reageer
    #15

    Hallo allemaal. Ik wil ook even mijn verhaal kwijt. Ik heb fibro en neem al 6 jaar efexor en tramadol. Omdat ik die rommel uit mijn lijf wil en denk dat die medicatie mijn pijn niet meer echt onderdrukt, ben ik in juli beginnen afbouwen. Ik nam 150 efexor en was al gezakt naar 37.5. Vandaag ben ik van 37.5 naar 0 gegaan. Al de vorige stappen zijn redelijk goed gegaan. Buiten schokjes in mijn hoofd en me heel vermoeid voelen ging het wel. Ondertussen ben ik ook met tramadol al van 400 naar 250 gegaan. Ik zet telkens om de 3 weken weer een stap maar doe het afwisselend. Ik verminder nooit tramadol en efexor tegelijk.
    Ik ben heel benieuwd hoe ik het stoppen van die efexor nu ga ervaren. Ik houd jullie op de hoogte. Veel succes aan iedereen die aan het afbouwen is. Ik lees graag jullie verhalen, daar zijn vaak nuttige dingen uit te halen en zo weet ik dat ik niet alleen sta.

    Reageer
Reageer op: Stoppen met venlafaxine(efexor), gewichts verlies of toename?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief