Gestopt met anti depresiva

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 10 dagen geleden abrupt gestopt met mijn medicatie.
    sertraline 150mg
    mirtazapine 15mg
    topiramaat 25mg
    promethazine 25mg
    Was er helemaal klaar mee.
    Nu ben ik nogal misselijk en voel me licht in m'n hoofd.
    Zal dit hier iets mee te maken hebben? Heb er pas sinds gister last van dus weet niet zeker of het door de stop van de medicatie komt of dat ik misschien gewoon een griepje oid heb.

    groetjes

    Reageer
    #2

    Klinkt als een bizarre cocktail van psychotrope drugs. Psychiatrische middelen als sertraline (Zoloft) en mirtazapine (Remeron) moeten een voor een worden afgebouwd met de 10% reductieregel. Cold turkey met alles tegelijk stoppen lijkt me een recept voor een drama. Welke volstrekte idioot heeft je trouwens aan deze belachelijke cocktail gezet en denkt die nou echt dat dit je gaat genezen?
    Onttrekkingsveschijnselen kunnen heel goed met dagen tot weken vertraging plotseling optreden.
    Misschien kom je er mee weg maar anders is herstarten en langzaam, een voor een afbouwen het enige devies.

    Reageer
    #3

    Mijn psychiater heeft ze voorgeschreven. En nee hij dacht niet dat ik zou genezen hierdoor, het is puur symptoombestrijding.
    Dacht omdat de eerste dagen zo goed gingen dat het me weinig zou doen. Het lijkt me ook een soort raar om na 10 dagen weer te beginnen en dan alsnog af te bouwen.

    Reageer
    #4

    mag ik vragen,waarom je anti-depressivica gebruikt?als je uit jezelf wilt stoppen,,heb je ze dan wel nodig gehad? ikzelf heb jarenlang antidepressivica gebruikt, geregeld zelf gestopt, maar kreeg iedere keer een terugval. ik gebruik ze nu weer en denk, dat ik er zonder doktershulp/begeleiding niet alleen kan stopzetten. ik hoop, dat jij ook begeleiding zoekt met afbouwen, anders kun je een behoorlijke terugval krijgen. laat a.u.b.wat van je horen. groetjes daphne

    Reageer
    #5

    Ik ben er mee gestart omdat ik best wel depri was, met alle bijkomende uitspattingen. Ze hebben me gediagnostiseerd met borderline (waar ik overigens zelf mijn vraagtekens bij heb).

    Ik snap dat je op een zekere mate een terugval kan krijgen. Het duurt gemiddeld 6 weken voor alles uit je systeem is en binnen die 6 weken kan je idd weer last krijg van een depressie. Dat hoeft niet perse te zijn omdat je echt een depressie krijgt, dat is een bijverschijnsel van het afbouwen.
    Dit heb ik voor mezelf al ingecalculeerd dus ik denk dat dat wel goed gaat komen. Voel me nu wel wat somberder dan met de medicatie maar aan de andere kant heb ik zoveel meer energie. Werd er zo enorm duf van, plus dat een paar andere bijwerkingen ook niet meer zo actief zijn. Ik had alleen niet verwacht dat het me lichamelijk ook zou beïnvloeden. Misschien een beetje naïef. Maar op dit moment wegen voor mij de voordelen van het stoppen zwaarder dan de nadelen.
    gr Linda

    Reageer
    #6

    Linda je zit er helaas helemaal naast!
    Je zegt "Het duurt gemiddeld 6 weken voor alles uit je systeem is en binnen die 6 weken kan je idd weer last krijg van een depressie.".

    MAar zo werkt het niet!
    Withdrawal/afkickverschijnselen zijn NIET het gevolg van het feit dat he tmiddel nog neit uit je lijf is, maar BEGINNEN juist wanneer de conctratie zo laag is geworden dat je lichaam de ontwenning niet meer tegen kan houden.
    BEdenk: deze middelen nemen de serotonineproductie van je lichaam grotendeels over zodat je effectief niet meer zonder het middel kan. In goed Nederlands heet dat: verslaafd zijn.
    En de afkickverschijnselnse stoppen zeker niet als het middel volledig uit je lichaam is, integendeel dan zlaan ze juist in maximale hevigheid toe. Daarvoor zijn het ONTTREKKINGSverschijnselen.
    Deze kennis zit meestal neit bij psychiaters die ondanks hun lange en dure studie meestal niet verder komen dan mensen onder de pillen zetten en houden.

    Ik heb enige tijd een stukje geschreven waar mensen veel steun aan hadden om hun ziekte te begrijpen, het verschil te leren tussen een terugval en Withdrawal Syndroom en dat zal ik hieronder nog eens herhalen:
    En dat geldt niet alleen voor paroxetine maar voor alle psychiatrische drugs!

    Re:stoppen met paroxetine, bijverschijnselen, door: Klaas
    Het is hier al vaker gezegd, het ontwenningsprofiel van Paroxetine heeft weinig of neits te maken met "ontgifting".
    Hoewel ik het middel als een zwaar en verslavend neurotoxine beschouw, is het gevaar van het middel gelegen aan het gewenningsproces. Het middel maakt de serotininereceptoren ongevoelig waardoor als met het middel (abrupt) wordt gestopt, het serotinineniveau dusdanig daalt dat de hersenen hier niet voor kunnen corrigeren omdat er te weinig werkende receptoren over zijn.
    En dat veroorzaakt de afschuwelijke ontwenningsklachten waardoor mensen dooziek en/of psychotisch worden en niet meer kunnen functioneren.
    Het herstel heeft niets te maken met "hoe snel het middel uit je lichaam is" maar juist met hoe snel de receptoren weer hersteld zijn!
    En dat proces kan weken, maanden of jaren duren, afhankelijk van de persoon, de duur van gebruik en eventueel het aantal mislukte afkickpogingen.
    Het is zaak om de hersenen niet in de afgrond van het serotoninetekort te storten door het middel heel langzaam uit je systeem te halen door elke 2-5 weken de dosis iets te verlagen, met maximaal 5-10%.
    Ik weet dat ik in herhalingen verval. Maar elke keer lees ik weer mensen die nog steeds denken dat herstel van seroxat gekoppeld is aan de tijdslijn van uitscheiding van het middel. En dat is falikant onjuist, al lijken veel artsen, inclusief psychiaters, deze onweerlegbare logica niet te kunnen (of willen) begrijpen...

    6 weken is helemaal niets in termen van herstel van cold turkey withdrawal, niet zelden kost het mensen 3-5 jaar om ook maar enigszins hiervan te herstellen.
    Dus, als je neit snel opknapt zou ik absoluut overwegen om te herstarten en af te bouwen met de 5-10% regel.
    Je lichaam en brein zullen je dankbaar zijn!!!

    Reageer
    #7

    Zo is het! IK ben het levende bewijs. Na 22 jaar seroxat gebruikt te hebben kom ik er naar mijn gevoel NOOIT meer vanaf> Ben 2 jaar geleden begonnen met afbouwen, zit nu op 18 mg.(slechts 2 mg. afgebouwd).Het is echt hopeloos. Dit spul blijft een MOORDENAAR.

    Reageer
Reageer op: Gestopt met anti depresiva


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief