Mediwiet slaaproblemen minderjarig

  • #1

    Hallo,
    Ik ben 15 jaar en ik heb al nu bijna een half jaar last van slaapproblemen, ik kan nooit in slaap vallen, dan zeg ik tegen me ouders dat ik vroeg ga slapen en dan lig ik om 1 of 2, soms zelfs 3 uur nog wakker, het lukt me gewoon niet! Elke avond wordt ik er helemaal gek van, ik wil gewoon in slaap kunnen vallen zoals normale mensen. Maar er is dus wat aan te doen, je kan naar de dokter gaan en die zal wel weer van die slaappillen geven of een ander soort chemische pillen met geen of negatieve werking, maar iemand vertelde mij dus dat cannabis een rustgevende werking op het zenuwstelsel heeft, het is niet chemisch, het wordt al 1000e jaren gebruikt als medicijn tegen slaapproblemen, dus waarom kan dat niet als alternatief gebruikt worden? Mensen zullen wel weer vast denken van een 15 jarige tiener die gewoon wiet wil, maar ik ben serieus, ik wil normaal slapen, goed uitgerust naar school gaan, want als je om 3 uur gaat slapen en om half 7 je bed weer uit moet om een hele dag op school te zitten, dat is zeker niet fijn. Als mediwiet de enige manier is zonder negatieve bijwerkingen, en dat ik me lichaam niet verpest aan al die pillen. Zou ik dan met me ouders naar de huisarts kunnen gaan en een mediwiet recept aanvragen? Of is dat niet mogelijk als minderjarige. Dat is alles wat ik graag zou willen weten.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #3

    Hai, ik denk niet dat een huisarts zomaar even mediwiet gaat voorschrijven, dat zou je toch echt aan hem moeten vragen, maar je kunt ook Valeriaan nemen. Valeriaan is een natuurlijke rustgever en bevordert het slaapritme.

    Succes

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Ik begrijp wat je doormaakt. Ik ben nu 22 jaar en heb dezelfde problemen gehad (soms nog steeds). Mijn ouders gaven me melatonine. Melatonine is een stofje dat je zelf aanmaakt in je hersenen, het maakt je slaperig en zorgt ervoor dat je 's nachts ook goed doorslaapt. Sommige mensen maken het stofje te laat aan, anderen maken te weinig aan.

    In mijn geval is het beide, ik slaap laat en slecht. Inmiddels slik ik elke avond 5 mg melatonine. Je kan max 3 mg vrij verkrijgen bij elke drogist, hoger moet dus op recept. Als je moeilijk in slaap komt, (ja dus) moet je het een uur voor bedtijd innemen. Mij helpt het nu heel erg, ik moet zelfs tegen de slaap vechten als ik in bed nog iets wi lezen.

    Ik raad je aan dit eerst te proberen, omdat dit ook een natuurlijke (en lichaamseigen) stof is. Medicinale wiet krijg je niet zomaar (je dokter komt waarschijnlijk ook met melatonine aanzetten ;)) en daar komt bij: wiet rook je niet puur. Dus je krijgt ook tabak. In tabak zit teer, en door te roken of te blowen, komt dit op je longblaasjes. Je wordt kortademiger, je conditie gaat achteruit. Ook kunnen de meeste mensen niet direct goed inhaleren. Maar dat is vergelijkbaar met mensen die moeite hebben een pilletje te slikken; alles went ๐Ÿ˜‰

    Probeer eerst de melatonine maar, slik desnoods 2x3mg ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #5
    Reageer
    #7

    Ik ben ook een van de gelukkigen met een slaapprobleem. Ik heb er al jaren last van. Heb temazepam, oxazepam en melatonine geslikt. Alleen heb ik er slechte ervaringen mee omdat ik anti pillen ben. Dus werkt nooit bevorderlijk voor de zogenaamde medicatie. Ik zie het niet als een medicijn ik vind het troep. Maar ik heb het wel jaren geslikt. Zelf neem ik nu voor het slapen gaan wiet thee. En tot op heden vind ik dit van alle middelen de beste. Neem het nu enkele maanden. gelukkig wel op recept van de arts dus weet ik dat het geen slechte wiet is.

    Reageer
    #8

    wietthee was ook wat ik van plan was als de mogelijkeid er is, ik wil mijn lichaam volproppen met medicatie die niet werkt, valeriaan werkt ook niet. Ga ik liever voor een eeuwenoud medicijn dat wel werkt bij de meeste mensen, maar als ik dus naar de huisarts zou gaan met mijn ouders en hij raad mij melatonine aan, heb ik dan het recht om nee te zeggen en vragen naar andere altenatieve medicijnen? (mediwiet)

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste 1990TD
    u zegt dat wiet met tabak moet worden gerookt, maar dat gebeurt alleen in Nederland en andere gedeeltes van europa, maar in de rest van de wereld wordt gewoon puur gerookt, mensen willen helemaal gaan schadelijke tabaksttoffen binnenkrijgen. Maar ik zelf ben ook niet een voorstander van het roken, kan ik op mijn leeftijd er beter thee van maken of eten. En ik zoals ik zij ik wil geen pillen slikken, van melatonine krijg je hoofdpijn, buikklachten en duizeligheid. Ik heb laatst valeriaan, slaappillen en wietthee geprobeert verspreid over 3 avonden van vorige week, en het enige wat actief werkte was wietthee, ik voelde wel wat van de valeriaanpilletjes en de slaappillen, alleen ik viel er niet door in slaap en bij wietthee wel gelijk.

    Reageer
    #10

    gaan is geen*

    Reageer
    #11

    Nou, ik zou zeggen neem je ouders bij de hand en stel je vraag aan je huisarts. Laat je weten wat zijn advies is? Wat vinden je ouders van jouw voorstel?

    Reageer
    #12

    Ja zal ik zeker doen, dan zal ik wel zijn antwoord hier plaatsen! Mijn ouders zijn zelf ook geen voorstander van alle medicijnen die je van de dokter krijgt en hun zouden dit ook een verstandige keus vinden, als mijn ouders erbij zijn tijdens het opdrinken of eten van de mediwiet dan kan er ook niks fout gaan, is de kans op verslaving minder, gelukkig is die al klein.

    Reageer
    #13

    Ah kijk, je hebt je er echt veel beter in verdiept dan ik verwachtte! ๐Ÿ™‚

    Ik ken mensen die ook niet graag pillen slikken, en dat gaat ze meestal om de vorm. Ik dacht dat dat bij jou ook zo was, en dat je met medicinale wiet een joint bedoelde. Daarom raadde ik je toch melatonine aan.
    Mijn ouders (en daarom ik zelf ook wel) zijn over het algemeen ook tegen pillen en al die chemische troep. Ik heb ivm ADHD eerst een hersentraining en begeleiding gehad voor ik na 2,5 jaar aan medicatie begon. Ik heb ook een koperspiraaltje gehad ipv de pil, puur ivm de hormonen enz. Dus ik snap je helemaal ๐Ÿ˜‰

    Ik ben erg benieuwd naar hoe het verder zal verlopen, veel succes!

    Reageer
    #14

    ik zou er eerlijk met je ouders over praten en goed overleggen wat de voor en na delen zijn en dan eens met de arts praten...er zijn ook alternatieve slaaptabletjes op de markt met kruiden ed erin waar je ook beter van gaat slapen...succes!

    Reageer
    #15

    Chronisch slaaptekort kan uiteindelijk tot een depressie leiden.

    Reageer
Reageer op: Mediwiet slaaproblemen minderjarig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief