Bijverschijnselen bij afbouwen prednison

  • #1

    Na een operatie aan mijn linkerhand in december jl. kreeg ik medio april dystrofie in die hand. Ik kreeg een prednison kuur aangevuld met celebrex. Gedurende de maand mei ging het fantastisch. Ik kreeg mijn hand weer terug. Begin juni was de kuur weer afgebouwd en kreeg ik last van benauwdheid. Tevens bleek de dystrofie weer terug te komen en mijn behandelende arts concludeerde dat we de kuur te snel hadden afgebouwd.
    ze adviseerde opnieuw een prednison kuur. Omdat ik in de veronderstelling leefde dat de benauwdheid kwam van de celebrex, heb ik dat niet meer gebruikt. Nu ben ik weer aan het afbouwen en twee weken geleden begon ik met 5 mg prednison. Sinds die tijd ben ik weer erg benauwd, wordt er 's nachts wakker van. Bij de geringste inspanning transpireer ik enorm. Inmiddels worden mijn longen onderzocht. Op de foto's is niets te zien en mijn bloeddruk is goed, mijn longen klinken goed. Krijg nog een longfunctie onderzoek.
    Wie heeft dit na een prednison kuur ook wel eens meegemaakt? Dit is zeer beangstigend allemaal.

    Reageer
    #2

    Hi Kees.

    Zowel het starten als het stoppen met gebruik van chemisch/complexe stoffen kan lichamelijke invloed hebben.

    Reageer
Reageer op: Bijverschijnselen bij afbouwen prednison


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief