Paroxetine hoe zit dat nu?

  • #1

    Een half jaar geleden schreef de huisarts me paroxetine voor. In eerste instantie wou ik ze niet nemen maar ik was er zo slecht aan toe dat ik het toch maar deed. Effectief na enkele maanden was ik terug mezelf en begon terug dingen te ondernemen. Ik vergeetachtige ziel durfde al wel eens een tabletje vergeten en dan kreeg ik meteen van die electrische schokachtige gevoelens over heel mijn leef. Heel vervelend en het duurde ook even voor ik erachter kwam dat het door de paroxetine kwam.

    De dokter besloot al snel dat het goed was geweest voor mij en zei me dat ik van 20mg naar 10mg moest overschakelen. Eerlijk gezegd verliep dat goed maar na een tijd voelde ik me toch niet meer goed. Hoe graag ik ook wilde af kicken ik ben nu al twee dagen terug een volledige tablet aan het nemen van 20mg maar het gekke is nu krijg ik weer van die nare schokjes. Ik kan het niet verklaren. Snachts kan ik niet goed slapen en ik voel me zo opgefokt en electrisch ofzo ik weet dus niet hoe ik dit moet verwoorden. Maar het gekke is dat mijn lichaam nu toch net meer van dat spul binnenkrijgt?

    Kan je die nare bijwerkingen ook opwekken door meer te nemen? Ik wil van het spul af maar het is net alsof het zich aan mij heeft gebonden. Uit radeloosheid ben ik terug meer beginnen nemen maar nu krijg ik ook die nare symptomen. 🙁

    Komt dat volgens jullie ook van de paroxetine? Ik weet anders niet van wat die typische symptomen zouden kunnen komen.

    Voel me echt naar..

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Neem AJB mijn raad heel serieus!!! Dat kan je leven redden.
    PAroxetine (Seroxat/Paxil) is uiterst verslavend in die zin dat je er vrijwel niet mee kan stoppen. De ontwenninsverschijsnselen zijn gruwelijk en zeer divers: stroomschokken door hoofd en lichaam, overgeven, diaree, nachtmerries, heel erg ziek voelen en nog veel meer ellende. Deze verschijnselen kunnen reeds beginnen na het missen van een enkele dosis maar ook met weken tot -incidenteel- maanden optreden.
    Helaas, helaas lijken veel artsen het odnersceid tussen een terugval en pure onwenningsverschijnselen niet te kunne of willen maken.

    MAar nu komt het: het middel moet extreem langzaam en voorzichtig afgebouwd worden!!!
    Maximaal de dosis met 5-10% verlagen per 3-6 weken. Dus als je op 20 mg zit: verlagen naar 18 mg, 16.2 mg, 14.6 mg, 13.2 mg, 12 mg, 10.8 mg, 9.7 mg, 8.7 mg, 7.8 mg, 7 mg, 6.3 mg, 5.7 mg, 5.1 mg, 4.6 mg, 3.9 mg, 3.5 mg, 3.1 mg, 2.8 mg, 2.5 mg, 2.2 mg, 2 mg, 1.8 mg, 1.6 mg, 1.4 mg, 1.2 mg, 1 mg
    En dan stoppen bij 1 mg.
    Je begrijpt dat dit niet lukt met de tabletten dus zorg dat je de vloeibare variant (suspension) krijgt.

    Het hele traject kan wel 1-2 jaar kosten. De verklaring in de bijlsuiter dat ontrekking "mild" is en "binnen 3 weken over" is een van de grootste leugens uit de medische historie die langzaam wordt ontmaskerd. Links zijn hier niet toegstaan maar zoek een op "paroxetine withdrawal" er zijn enkele zeer goede online support sites beschikbaar (seroxatsecrets, paxilprogress, survivingantidepressants).
    Ik zou je adviseren om direct terug te gaan naar je laatste stabiele dosis en dan een plan voor afbouw te gaan maken Ga nooit dosissen overslaan of de dosis om de dag afwisselen, dit is bijna een garatnie voor een levensbedreigende adverse reactie die je jarenlang gehandicapt kan maken. En ik spreek helaas uit ervaring omdat de informatie voor mij te laat is gekomen.
    Lees ook de thread "Stoppen met paroxetine" op deze site goed door, ik ben daar een van de meest aktieve schrijvers en mijn mailadres staat er ook nog ergens in.
    Heel veel sterkte!

    Reageer
    #4

    Beste Lillyrose,
    [b]Volg alsjeblieft de raadgevingen van Klaas op ! ! [/b]
    Ik weet niet waarom je paroxetine bent gaan slikken, maar zorg dat je ervan af komt: op het item "paroxetine bijverschijnselen" kun je lezen wat Klaas en vele anderen voor problemen hebben gehad.
    Mocht je toch een antidepressivum nodig hebben, neem dan geen SSRI (serotonine heropname remmer) maar Dogmatil 100mg (=sulpiride).
    Dat is een veel veiliger medicijn en je kan het stoppen wanneer je wilt.
    Sterke, Gus

    Reageer
    #5

    Beide bedankt om te reageren. 🙁 Ik ben onmiddellijk teruggegaan naar mijn stabiele dosis maar ik blijf dat vieze gevoel hebben. 🙁 Een paar dagen geleden ging het even beter maar nu is het weer helemaal terug. Ik kan niet goed beschrijven wat ik heb maar ik ga het toch proberen:

    Een heel zenuwachtig, onrustig gevoel. In mijn armen, nek, lichaam is het net of er loopt lichte stroom doorheen en ik voel me algeheel niet goed. 🙁

    Ik hoop echt dat het nog over gaat want dit is gewoon een raar en naar gevoel. Ik kan niks anders verzinnen dan dat het van de paroxetine komt... Dosissen gemist en zelf terug verhoogd... Ik had er nooit zo onvoorzichtig mee mogen omspringen. 🙁

    Maar in de bijsluiter en via de arts krijg je dit toch allemaal niet te horen. 🙁

    Reageer
    #6

    Lily, het kan een behoorlijke tijd duren (weken tot maanden) oor de drug weer aanslaat, zeker als je er al langere tijd vanaf bent. MEestal lukt het binnen een paar weken nog wel om weer stabiel te worden. En dan zul je hele langzaam omlaag moeten, eventueel is cross-taperiong met Prozac ook een optie.
    Zoek eventueel ook eens op de website stichtingantidepressivavrij, deze is opgezet door een NEderlander en kan je misschien nog informatie geven. Ook verzorgen ze sessies om afkickervaringen te delen. Heel veel sterkte!!!

    Reageer
    #7

    Ik heb nog nooit schokjes gevoeld en hoop ook dat het zo blijft. Van 20 naar 10 ging goed maar nu ik 3 jaar later op 5 zit heb ik veel last van verschillende dingen.

    Reageer
    #8

    Gelukkig heeft niet iedereen veel last van afkickverschijnselen. waar dat aan ligt...daar ben ik erg benieuwd naar. Ik weet dat het ook een verschrikking kan zijn. ik ben al eens plotseling gestopt en daar kreeg ik na twee a drie dagen ontwenningsverschijnselen van. Niet zo gek ook, dacht er door de weinige informatie erg licht over, had ik toch maar rondgeneusd op internet. wat ergens ook niet klopt natuurlijk dat je dat zou moeten doen. Ik had last van intens dromen en dan wakker worden met een onprettig gevoel alsof het een nachtmerrie was, de bekende 'stroomstootjes' en emotioneel erg labiel. Leek alsof ik in een klap een ander persoon was geworden. Zo voelde het zeg maar. Het is niet goed te beschrijven. Op dit moment zit ik op 5mg en ben in ongeveer anderhalve maand tijd van 20mg naar 5mg gegaan zonder al te veel problemen. wel last gehad maar duidelijk minder en korter. Mijn klachten lijken niet of nauwelijks veranderd. Het lijkt erop dat 20mg geen verschil meer maakt met 5mg voor mij op dit moment. Misschien geeft mensen het goede moed dat je ook geluk kan hebben hierin. Ik krijg het idee dat als het niet nodig is je het beter niet kunt slikken en wanneer mogelijk je er beter vanaf kunt geraken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    jeetje,hier schrik ik een beetje van:slik al 15jr paroxetine en heb een paar keer afgebouwd maar dus veel te snel:in 4wkn van 20mg naar niets.ook onregelmatig geslikt:de ene dag 15mg andere dag 10 of 20mg[op doktersadvies]en kreeg veel last van stuipjes door mijn hersenen.nu weet ik dus eindelijk na al die jaren waar dit van komt.eric

    Reageer
    #10

    Ik slik al twintig jaar paroxetine, ben ook al gestopt met afbouwen en dat hielp, minder stroomtootjes zou ik zeggen. Na maande had ik wel degelijk een terugval en niks ma ook niks meer van energie en terug paniekaanvallen.We moeten bewust zijn waarom we dit medicijn hebben genomen, als je bij het stoppen terugvalt wil dat ook zeggen dat je nog altijd hetzelfde medische probleem hebt en deze behandeling wel degelijk nodig hebt.Het is niet alleen psychisch bij sommige mensen maar ook biologisch of beiden.Wanner je merkt dat je emotioneel sterker bent of een bepaald probleem is opgeruimd of iets is verwerkt kan je langzaam afbouwen maar als je terug valt in de toestand waarom je juist het medicijn hebt genomen moet je ook aanvaarden dat het nodig is

    Reageer
    #11

    DAT IS NIET ALLES,PAROXETINE IS MIJ VOORGESCHREVEN DOOR DE ROTZAKKEN VAN VNN,ZONDER MIJ ERBIJ TE VERTELLEN DAT DIE SMERIGE ROTZOOI JE SEXLEVEN VOOR ALTIJD OM ZEEP HELPT,DUS DANKZIJ VNN KAN IK DE REST VAN MIJN LEVEN ALLEEN EN SOLO SLUITEN WANT WAT HEEFT EEN VROUW AAN EEN MAN ZONDER LIBIDO. OF IS DAT DE REDEN WAAROM DAT GEMENE ACHTERBAKSE TUIG VAN VNN MIJ DIE ROTZOOI HEEFT VOORGESCHREVEN,ER WERKEN DAAR NOGAL WAT FLIKKERS...IK MAG NATUURLIJK NIET OP VROUWEN JAGEN.

    Reageer
    #12

    Hallo. Ik ben 55 en mijn vrouw gebruikt nu 20 jaar Paroxetine .

     

    Weg intimiteit ! Haar karakter is harder geworden, en ze is gewelddadiger. Bij de seks is nu haar standaard opmerking  ach doe het maar even". Ok dan maar. Maar heeft totaal geen gevoelens meer.  Weet dat er andere leuke dingen dan seks zijn maar toch geef ik mijn leven nu een 4. Was voor de Paroxetine een 8 !

    Reageer
Reageer op: Paroxetine hoe zit dat nu?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief