stoppen met risperdal

  • #1

    Ik heb een vraag: ik heb de afgelopen zes jaar risperdal geslikt, 3 mg per dag. Sinds 3 jaar gaat het erg goed met me (ik had dit op advies van de psychiater ivm depressie) en heb vorig jaar overlegd om te stoppen met dit medicijn. Ik ben inmiddels niet meer onder behandeling van de psychiater en heb overleg gehad met de huisarts. Ik heb er een aantal maanden over gedaan om af te bouwen van 3 mg naar niks. Toen ik niks meer slikte, voelde ik me echt slecht, waardoor ik al gauw weer 0,5 mg per dag nam. Hier functioneerde ik prima op en ook voelde ik me goed. Ik heb dit nu zo'n half jaar in deze dosering geslikt en wil nu toch stoppen. Ik heb die 0,5 mg door midden gesneden gedurende een paar weken en nu ben ik sinds 2 weken helemaal gestopt. Mijn stemming is nog steeds heel goed, alleen slaap ik bijna niet meer, hooguit 3 uurtjes per nacht en daarnaast heb ik continue last van overmatig zweten. Heeft iemand dezelfde ervaring en wat kan ik aan dit slaapprobleem doen? (Ik wil niet opnieuw met medicijnen voor het slapen beginnen en heb al wel melatonine (iom apotheek) geprobeerd, maar ook dit helpt niet). Alle tips en ervaringen omtrent risperdal zijn welkom! Bedankt vast!

    Reageer
    #2

    Hallo

    Ik zou graag van je willen weten hoe het nu gaat met het slapen na het stoppen met de risperdal,ik heb zelf ook pogingen gedaan om te minderen en kreeg ook slaapproblemen,ik heb het nu ook nog steeds met 2mg risperdal .

    Reageer
    #3

    Ik slikte al 5 maanden Resperidon 0. 5 mg sinds 6weken ben ik ermee gestopt maar ben nog steeds niet ongesteld geworden toen ik begon met slikken werd ik ook niet meer ongesteld wie heeft hier ervaring mee .

    Reageer
    #4

    Het is mij gelukt om na 20 jaar Risperdal, te stoppen.
    Ik heb er 2 jaar voor uitgerekend en met hele kleine stapjes.
    Ik ben als herboren!

    Reageer
    #5

    Hoi Miek, ik denk dat je te snel hebt afgebouwd,
    die fout heb ik ook gemaakt, en kreeg ook slaap problemen.
    Bij een nieuwe poging, en hele kleine stapjes, iedere keer 4 maanden er tussen, dan weer een klein beetje er af, is het me gelukt om na 20 jaar volledig af te bouwen van 2 mg Risperdal.

    Reageer
    #6

    Hallo ik hen 1jaar risperidon geslikt 8mg en ben er sinds 3maanden vanaf
    Ik heb eerst afgebouwd naar 6mg en toen naar niks maar vraag me nu af wanneer wordt ik weer ongesteld ik ben nu 3maanden gestopt. Wie heeft er antwoord voor mij

    Reageer
    #7

    Die vraag kan helaas niemand zo beantwoorden.
    Ik denk dat je er goed aan doet, om naar de huisarts te gaan en een verwijzing te vragen naar de gynaecoloog, om te kijken waarom je menstruatie uitblijft.

    Reageer
Reageer op: stoppen met risperdal


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief