Vyvanse / Lisdexamfetamine

  • #1

    Hallo. ik kwam op het internet tegen dat dit een medicijn is die helpt met concentratie en ADHD problemen.
    ik wou graag meer over dit medicijn weten en of het legaal is / waar ik het kan krijgen

    Reageer
    #2

    Lisdexamfetamine is een precursor van amfetamine. In Nederland wordt vaak Ritalin voorgeschreven, een vergelijkbaar medicijn.

    Reageer
    #3

    Lisdexamfetamine is een verbinding van d-amfetamine met l-lysine, die na opname wordt omgezet in d-amfetamine. Het voorschrijven van d-amfetamine geschiedt bij voorkeur door een arts met kennis en ervaring met ADHD. Ga dit middel niet gebruiken zonder begeleiding van een arts.

    Reageer
    #4

    Kan Vyvanse/lisdexamfetamine wel in Nederland voorgeschreven worden? Mijn zoon heeft dit tijdens een wetenschappelijke studie tijdelijk mogen ontvangen maar het spul is niet apart te verkrijgen volgens mij. Weet iemand of dit via de huisarts te verkrijgen is evt. internationaal?

    Reageer
    #5

    Hallo Peter,

    Vyvanse/LDX is in Nederland helaas nog niet geregistreerd, dus niet via de reguliere kanalen verkrijgbaar.
    Onze zoon Rick heeft aan een studie meegedaan en LDX was voor hem het ideale medicijn. De 2 jarige studie is in Nederland (eind 2012) gestopt door de leverancier in Amerika, dus zo kwam abrupt een einde aan onze "toegang'" tot LDX.
    Uiteindelijk (na een half jaar met kortwerkende dexamfetamine klooien) is het onze arts gelukt om het via een ziekenhuis apotheek en een importeur te importeren vanuit Amerika. Maar van de 4 zendingen is er elke keer wel iets misgegaan. Het is dus allesbehalve ideaal (om over de kosten nog maar te zwijgen 🙁 ).

    Het is ons ter oren gekomen dat het middel inmiddels in duitsland op de markt zou zijn, dus we gaan nu kijken wat de mogelijkheden zijn om het via die weg te verkrijgen.

    Reageer
    #6

    Hallo Peter,
    Er is in nederland wel dexamfetamine Retard leverbaar (magistrale bereiding van De Regenboog). Het wordt echter alleen vergoed als er gegronde reden is om het in plaats van gewone dexamfetamine pillen nodig te hebben. Ik neem aan dat een verklaring van een psychiater ten behoeve van de zorgverzekering daarvoor nodig is.
    Succes

    Reageer
    #7

    Hoi. ik wil daar ook graag op overstappen. zou iemand mij aan de juiste informatie
    kunnen helpen.
    mvG Arnold Hildebrand

    Reageer
    #8

    Kan ik dit middel gebruiken tegen mijn eetbuistoornis

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als je een eetstoornis hebt, heb je geen dexamfetamine nodig..maar therapie.
    Bespreek het sowieso met je huisarst

    Reageer
    #10

    Therapie  bij een eetbuistoornis helpt ook niet ik lees ook dat mensen het middel vyvanse gebruiken en dat schijnt te helpen?

    Reageer
    #11

    @Ikkus, het ligt er aan of je de juiste therapie krijgt, die ook aandacht besteedt aan de emotionele oorzaken. Verder is je voedingspatroon belangrijk. Zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Losse koolhydraten, zoals een koekje, zorgen voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Bij mij heeft het ook gescheeld om te zorgen voor een biogene-aminenarm dieet. Stofjes als histamine en tyramine zorgen voor de vrijmaking van adrenaline wat vreetbuien in de hand kan werken.

    Verder kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren je hele gezondheid helpen ondersteunen en je neurotransmitters in balans te brengen. Gebruik zelf Griffonia voor de aanmaak van stofjes als serotonine en melatonine. Het helpt ook de eetlust te reguleren. Amfetamines zorgen voor verliezen aan voedingsstoffen, waaronder magnesium.

    Reageer
    #12

    Vanaf welke leeftijd mag Vyvance ingenomen worden.

    Mijn 4 jarig kleinkind wonende in de USA heeft nl.dit medicijn al gekregen voor ADHD..

    Kan dit medicijn geen schade aanrichten bij hem?

    Reageer
    #13

    De behandelrichtlijnen kunnen per land nogal verschillen . Hier in Nederland is de minimum leeftijd 6 jaar. In Nederland is het ook niet het eerste keuze middel.
    Het middel kent ook ernstige bijwerkingen:
    Zeer vaak (≥ 10%): verminderde eetlust, groeivertraging en verlaagd gewicht (vooral bij kinderen). Slapeloosheid. Hoofdpijn. Droge mond (vooral bij volwassenen). Bovenbuikpijn (vooral bij jongere kinderen).

    Vaak (1-10%): agitatie (vooral bij volwassenen), agressie (vooral bij jonge kinderen), prikkelbaarheid, nervositeit, angst, verminderd libido (bij volwassenen), depressie (vooral bij adolescenten), ticstoornis (vooral bij jonge kinderen), affectlabiliteit, psychomotorische hyperreactiviteit (vooral bij volwassenen), bruxisme (vooral bij volwassenen). Duizeligheid, rusteloosheid, tremor, slaperigheid. Tachycardie, hartkloppingen. Dyspneu. Diarree, obstipatie. Misselijkheid, braken (vooral bij kinderen). Hyperhidrose (vooral bij volwassenen), huiduitslag (vooral bij jongere kinderen). Erectiele disfunctie (vooral bij volwassenen). Borstkaspijn (vooral bij volwassenen). Vermoeidheid. Koorts (vooral bij kinderen). Hypertensie (vooral bij volwassenen).

    Soms (0,1-1%): overgevoeligheid. Spraakzucht, dysforie, euforie, manie, dermatillomanie, hallucinaties. Dyskinesie, dysgeusie. Mydriase, wazig zien. Cardiomyopathie. Urticaria. Fenomeen van Raynaud.

    Verder zijn gemeld: anafylactische reactie, angio-oedeem, Stevens-Johnson-syndroom. Psychose. Insult. Eosinofiele hepatitis.

    Reageer
Reageer op: Vyvanse / Lisdexamfetamine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief