Valdoxan

  • #1

    Is er iemand bekend met dit nieuwere medicijn/antidepressivum? Wat zijn jullie ervaringen?

    Dit middel zou niet de bijverschijnselen hebben van de ssri's, omdat het anders werkt, de werkzame stof lijkt op melatonine. Ik heb echter wel gelezen dat gebruikers maagklachten of hoofdpijn krijgen, slaapproblemen komen ook veel voor, vooral in het begin.

    Twijfel dus of dit wel een goed middel is, het slaat lang niet bij iedereen aan en je leverwaarden moet goed worden gecontroleerd, waardoor ik de indruk krijg dat het een belasting is voor de lever. Alcohol mag dan ook niet bij dit middel.

    Iemand ervaringen?

    Reageer
    #2

    Niemand????

    Reageer
    #3

    gebruik het nog niet zolang, maar de ervaring is prima. Slaap als een trein en voel mij beter dan de laatste tijd. Dus zeker het proberen waard en niet aarzelen.

    Reageer
    #4

    Ik gebruik 25 mg vanaf begin november, word er slaperig van (overdag), heb hoofdpijn en pijn in mijn zij (lever?). Paniek- en angstaanvallen zijn wat verminderd, de depressie niet echt, al hoef ik wat minder te huilen, het rotgevoel is er nog wel; ben sinds gisteren begonnen met 50 mg. lijk me wat fitter te voelen, afwachten maar.

    Reageer
    #5

    Marjolein... Valdoxan werkt via Melatonine (lichaamseigen stof), je moet het ong. 2 uur voor het slapen gaan, innemen... ๐Ÿ˜‰

    Reageer
    #6

    Met alle respect, Anoniem, mijn psychiater vertelde mij dat Valdoxan via Melatonine werkt... Volgens mij zit er geen Melatonine in... ๐Ÿ˜‰

    Reageer
    #7

    Valdoxan werkt ook niet via melatonine en er zit inderdaad ook geen melatonine in. Het werkt wel via bepaalde receptoren in de hersenen die iets met melatonine te maken hebben.

    Als je Valdoxan gebruikt laat dan wel regelmatig je leverwaarden controleren bij de huisarts.

    Reageer
    #8

    Heb het ruim 1,5 jaar geslikt. Hielp goed voor het slapen maar was de volgende dag tegen de middag pas echt wakker. Elke ochtend opstaan met een nerveus gevoel. Daarbij heel veel darmklachten, opgezet gevoel en veel winderigheid. Ben cold turkey gestopt. Geen last van ontwenningsverschijnselen en darmklachten zijn verdwenen. Slik alleen nog Remeron voor slapen en dat gaat prima.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Valdoxan


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief