Combinatie temazepan, citalopram en methylfenidaat

  • #1

    Een vriend van me slikt sinds kort bovenstaande medicijnen. Voordeel is dat hij in zijn voordeel is veranderd, maar ik ben bang dat deze chemische blijheid slechts van korte duur is.

    Iemand anders hier die deze combinatie ook slikt of heeft geslikt? Is het normaal dat je deze medicijnen "zo maar" voorgeschreven krijgt, zonder diagnose? En bij welke diagnose wordt deze combinatie dan wel voorgeschreven?

    Reageer
    #2

    Nee, deze middelen worden niet zonder diagnose voorgeschreven. Dit zijn psychiatrische geneesmiddelen die worden voorgeschreven bij angst, depressie en psychosen.

    Temazepam is een zogenaamde Benzodiazepine (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Benzodiazepine)
    Citalopram is een antidepressivum (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Citalopram)
    Methylfenidaat is een psychostimulantium (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Methylfenidaat)

    Reageer
    #3

    Ja, dat het bij depressie wordt voorgeschreven wist ik. Ik vind alleen de combinatie zo vreemd. Degene die het slikt is eerder getest op autisme en beweert nu dat hij zich veel beter kan concentreren dan voorheen. (Door methylfenidaat ws.)

    Hij is totaal veranderd van gedrag, maar ik vraag me af hoe het gaat als hij hiervan moet afkicken!

    Reageer
    #4

    Verschijnselen bij het stoppen van deze medicatie is erg divers. Van mild tot zeer vervelend. Bovendien vind ik dit een vreemd verhaal waarvan ik het idee heb dat de informatie onvolledig dan wel onjuist is weergegeven.

    Reageer
    #5

    Juister dan dit kan ik het helaas niet maken. Overige details doen namelijk niet ter zake. Ik wil weten of het vaker voorkomt dat medicijnen in deze combinatie voorgeschreven worden en hoe het gaat als je weer af wil bouwen. Neem maar van mij aan dat ik niets verzin! (En laat de discussie dus niet die kant op gaan).

    Reageer
    #6

    De combinatie citalopram en temazepam is een meer voorkomende combinatie.

    Reageer
Reageer op: Combinatie temazepan, citalopram en methylfenidaat


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief