colecalciferol drank 50.000ie/ml

  • #1

    Hallo allemaal,

    Op dit forum ben ik nieuw. Dus zou ik mij even snel voorstellen:
    mijn naam is Nicky ben een vrouw, 22, jaar,53/54 kg en 1m72..

    Al een tijdje had ik last van allerlei vage klachten.
    [i](pijnlijke prikkels in arm,hand,vingers,tenen,kuit.
    hartkloppingen
    steken links onder me ribben(zeurende pijn erna)
    droge ogen, keel.
    koud. en een beroerd humeur.)[/i]

    Uiteindelijk is er uit gekomen dat ik een vit. D tekort heb (32). Nu heeft mijn dokter, colecalciferol voor geschreven. zelf ben ik niet zo van de medicijnen. een paracetamol alleen als het moet. Maar nu mijn vraag.. De dokter heeft mij 2 keer in de week, 2 ml per keer van dit spul voorgeschreven. 5 weken lang. Is dit niet een beetje veel? want ik lees op internet, 1 keer per week 8 weken lang, of zelfs ma 1 keer per maand?

    de homeopate rade bodusan tabletten aan. Maar ik sta een beetje in een twee strijd van symptonen die vervelend worden en medicatie?

    Iemand tips, ideeën? alles is welkom.

    Reageer
    #2

    Oh en hiervoor ( of mischien wel de aanloop van dit alles).. Maag problemen, pijn, obstipatie.. Maar dit is nu gelukkig voorbij, had ook zo'n 2 a 3 mnd geduurd.

    Reageer
    #3

    Heb je een bijschildklier aandoening? Eet je gezond volgens de geldende richtlijnen? Heb je voldoende blootstelling aan zonlicht?

    Reageer
    #4

    2 milliliter bevat 1000 ie. 2 maal 1000 ie per week is dus 2000 ie per week. De geadviseerde dosering is 400 ie, dus 2800 ie. Dus per week zit je ruim onder de norm, volgens mij.

    Vragen over medicatie kun je het beste met de behandelend arts bespreken. De behandelend arts beschikt over alle argumenten om het beleid op vast te stellen.

    Overdosering heeft risico's zoals hypercalciëmie en nierstenen. Gebruik je ook calcium tabletten?

    Reageer
    #6

    ik eet gezond, volgends de richtlijnen...vaak biologisch. Mischien iets minder vet dan de gemiddelde mens, maar ik ben nu weer vol op 48 plus kaas en vol vette producten.

    Ik ben op mijn 18e tm 20, 20 kilo afgevallen
    en de afgelopen 2 jaar nog 7. Maar ben niet meer op dieet. Al 2 jaar niet. Mischien dat dat in combinatie met te weinig zon, het veroorzaakt heeeft?

    Ik slik geen andere tabletten(op de pil na) maar daar wou ik ook mee stoppen. Alleen wacht nu totdat me lichaam weer okidokie is.

    Oke, nou daar was ik even bang voor. Overdosis.. Ik had er al over gelezen hyperdinges. Die symptonen komen allemaal overeen. Vaak misselijk. Maarja, ik eet wel een bakje kwark meer!

    Reageer
    #7

    eneeh bedankt allemaal voor julie reacties.. Waardeer ik zeer!

    Reageer
    #8

    Schroom niet naar de huisarts gaan als je medische problemen hebt. Daar is de huisarts tensltte voor. De huisarts kent jouw medisch dossier en kan je onderzoeken. Dat geeft zekerheid.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik snap nog niet zo veel van t forum, moet ik apart op idereen reageren of in 1 keer?. nahja..

    nee, ik gebruik geen calcium tabletten, gewoon kaas,melk, kwark en andere zuivel...

    Reageer
    #10

    Hoi Androdameia,

    ter vergelijking:
    bij mij is in februari ook een vitamine D-tekort vastgesteld (34 nmol/l), alsmede een verlaagde calciumspiegel. Voorgeschreven werd colecalciferol drank 50000 IE/ml op dag 1 en 3: 1 ml, op dag 5: 0.5 ml en daarna iedere maand 1 ml.

    'k hoop dat je hier iets aan hebt.
    Groet,
    Stephan

    Reageer
    #11

    Hallo Stephan,

    Dat is wel een heel andere methode. Misschien dat je lichaam het beter opvangt.omdat je het rustiger opbouwt.

    Uiteindelijk staan bij mij de pillen nog dicht in de kast en heb ik netjes elke week 2 keer per week 2 ml colecalciferol Drank genomen 5 weken lang (4 ml per weer keer 5 = totaal 20ml).

    Daarna is mn vit. D weer getest en deze stond op 84. Echter in die 5 weken werden de symptomen erger. (terug naar de dokter) Hij zij dat het aanvullen van vit D. de zelfde symptomen kon hebben als de deficiëntie ervan. Kortom erg veel spierpijn en pijnlijke plekken overal ervaart. Na die 5 weken werd de spierpijn en plekken minder. Ook mijn humeur knapte op! ik voelde me weer beetje bij beetje mezelf worden. Het enige waar ik nu nog last van hou is pijnlijke plekken in mijn onderrug, onder mijn ribben. Dit had ik met Vit D gebrek. En nu nog.

    Ik heb geen id of het een overblijfsel is van de colecalciferol.
    Op de echo was alles goed.

    Hopelijk verloopt het bij jou wat soepeler;)
    Groetjes,

    Reageer
    #12

    het rare is dat er helemaal geen bijsluiter bij zit, echt een slechte zaak!! Je hebt het volste recht om alles te weten! Verder zijn er genoeg bijwerkingen bij langdurig gebruik, maar daar kom je niet zomaar achter. Ik lees op andere site's dat er mensen zijn die dit middel errg langdutig gebruiken en kast van 'bijwerkingen' hebben!!! Je kan ook al eerder last van bijwerkingen hebben. Ik vind dat de 'patiënt' slecht dan wel niet ge
    ínformeerd wordt! Het is zeker niet "baat 't niet, dan schaadt 't niet" Slecht zaak!

    Reageer
    #13

    langdurig is het ook niet voor bedoeld.. met mate, als je vit D hoger komt dan 325 nmol/L. krijg je ook een toxies effect, doordat je er meer in gooit dan je lichaam afbreekt.

    Reageer
    #15

    2ml is dus 100.000 IE, lampie...

    Reageer
Reageer op: colecalciferol drank 50.000ie/ml


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief