overdosis paracetamol en ibuprofen

  • #1

    Ik heb 20 paracetamol geslikt en 8 ibuprofen (400mg) ben erg misselijk en moet overgeven. wat moet ik doen...

    Reageer
    #2

    veel overgeven is goed en veel water drinken, maar ook de dokter bellen!
    teveel paracetamol kan leverfalen als gevolg hebben.
    voortaan spoed niet op een forum zetten maar dokter bellen!
    waarom je zo dom bent geweest blijft wel een vraag.
    Brenda

    Reageer
    #4

    Ik wil even reageren op het eerste berichtje. Ik weet niet hoe oud hij/zij is en waarom hij/zij zoveel medicijnen heeft ingenomen maar begrijp ook niet waarom deze noodkreet via deze site moet als je ook je huisarts kan informeren zoals in de bijsluiters van die medicijnen is vermeld evenala de maximum toegestane inname per dag.

    Normaal gesproken zal iemand met serieuze zelfmoordplannen na de daad dit niet bespreken op internet of bij de dokter om alsnog gered te worden dus ik ga ervanuit dat het iemand is die ÓF uit wil proberen of het echt kan werken Óf gewoon iemand die aandacht wil en ik denk het laatste.....

    Mocht het een zelfmoordplan zijn, overweeg dan of je probleem het waard is om je familie en vrienden hun leven lang te laten rouwen en de gedachte te houden dat ze je hadden kunnen redden als ze beter op hadden gelet, en dat deze actie altijd risico's met zich meebrengen zoals een acute opname in het ziekenhuis met je maag leegpompen via een slangetje in je neus naar de maag en/of een levertransplantatie....begrijp wel dat een dokter verplicht is je leven te redden en dat het na deze actie een overlevingskans van 80% is als je er op tijd bij bent en anders een coma waar je allemaal anderen mee opzadeld zoals familie en dokters die die tijd ook aan andere patienten kan besteden die zijn/haar hulp ook nodig hebben zonder eigen schuld......mensen die daadwerkelijk zichzelf vernietigen maar toch op tijd gered worden zijn bijzonder egoistisch....die denken hier niet goed over na namelijk.

    Reageer
    #5

    Ik vind jouw reactie zeer weloverwogen en erg goed! Dank je voor jouw bijdrage. Ik hoop dat degenen die hier posten i.v.m. su1cide (of aandacht vragen) beseffen wat je probeert duidelijk te maken. Erg goede reactie van anoniem2.

    Reageer
    #6

    Ik vraag me af wat Anoniem hier nu precies mee wil zeggen! Duidelijk een hoop blabla van iemand die het allemaal wel denkt te weten!

    Iemand die werkelijk su1cidaal is en die eruit wil stappen is niet meer voor rede vatbaar! Die is daar al een hele poos mee bezig en heeft eindelijk voor zichzelf de knoop doorgehakt en dan moet het allemaal snel gebeuren!
    En diegene weet ergens in zijn/haar onderbewustzijn ook nog wel wel dat het niet goed is om eruit te stappen, maar de wanhoop en de drang om de problemen te ontvluchten zijn 10x zo groot en het dringt allemaal echt niet meer door! Diegene wil niks meer horen, die wil alleen nog maar rust! En dat kun jij dan 'egoistisch' noemen, maar ik kan alleen diep medelijden met zo iemand voelen! Dus een beetje de moralist uithangen en met een vingertje gaan lopen zwaaien hier heeft echt geen zin! Een beetje meer medeleven zou je sieren!

    Het enige wat ik iemand wil en kan aanraden die het niet meer ziet zitten is: PRAAT tijdig met iemand, bel iemand op (bel desnoods midden in de nacht de politie, die komen ook, heus!) en zorg dat je professionele hulp krijgt!!
    En heel veel sterkte toegewenst!

    Reageer
    #7

    Ja inderdaad..
    Ben het helemaal met je eens..
    Die anoniem 2 zou zelfs eens een depressie moeten krijgen zodat die weet wat die mensen overkomt. als zo iemand om aandacht vraagt is er een goede reden voor.. Op wat voor manier dan ook.

    Reageer
    #8

    ik vind het een erg lompe reactie......iemand die een zelfmoordpoging onderneemt om welke reden dan ook is NIET egoistisch maar zoekt hulp of vind het leven echt te zwaar.
    Ik heb van dichtbij helaas dit meegemaakt en geloof me dat je dit soort pogingen echt niet zomaar doet. Dus voordat je dit soort stomme reacties op internet plaatst........denk ff na!!
    Mocht jouw reactie voortkomen uit eigen ervaring dan vind ik dat heel rot voor je want ik weet hoe traumatisch deze ervaring kan zijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Missie Stichting 113Online: 113Online wil zelfmoord en zelfbeschadigend gedrag voorkómen.
    Zie: http://www.113online.nl/

    Reageer
    #10

    Automutilatie of zelfverwondend gedrag is het moedwillig direct beschadigen van lichaamsweefsel, zonder bewust uit te zijn op zelfdoding. Inname van een hoge dosis pijnstillers kan men hiermee vergelijken. Doel kan zijn zelfbestraffing, gevoel van controle, pijn onderdrukken enz..Vaak is aandacht toch een van de meest voorkomende! Dat in dit voorbeeld sprake is van een poging om uit het leven te stappen, lijkt me niet aannemelijk. Iemand die dat serieus overweegt kiest niet voor pijnstillers.
    Alle mensen die daadwerkelijk over zelfmoord nadenken moeten er ook bewust van worden dat deze daad vaak ook als egoistisch wordt beschouwd omdat er nog nabestaanden zijn die je hierbij met ondragelijke pijn bezadelt! Dit heb je nog wel zelf in de hand!

    Anoniem 2, ik ben het volledig met je eens!

    Reageer
    #11

    Ik vind de eenzaamheid van mensen die hiermee rondlopen zonder dat ze deze gevoelens hebben gedeeld met anderen, echt een vreselijk idee. Met zo'n probleem helemaal alleen te zijn, dat lijkt me bijna het meest vreselijke dat er is. Mocht er iemand zijn die dit herkent: deel je gevoelens en gedachten met iemand die je kan vertrouwen en waar je je veilig bij voelt. Als je die persoon niet kent, ga dan te rade bij de huisarts.

    Reageer
    #12

    Sorry hoor maar beseffen jullie niet dat iemand soms niet voor niets met suicidale gevoelens rondloopt? Zelf spreek ik uit ervaring en heb ik jammer genoeg niet de mensen om mij heen om dit te delen. Mijn vader is overleden, met mijn moeder wil ik geen contact en ik heb geen vrienden. Is het dan egoistisch als ik éénmaal eens aan mezelf denk en voor mezelf kies? Of moet ik v*rdomme de rest van mijn leven blijven leven voor anderen? (Mensen en/of semi-vrienden die in mijn ogen pas egoistisch zijn omdat ze het zogenaamd niet aankunnen om te leven met het feit dat ze misschien iets meer hadden kunnen doen voor die persoon!) Het is dus maar van welke kant je het bekijkt!

    Behoorlijk triest als je zo'n k*t mening neerzet en jezelf anoniem noemt. MOEDIG HOOR!

    Reageer
    #13

    Ik kan me zo goed voorstellen dat iemand die problemen heeft en echt nergens terecht kan tot het besluit komt om uit het even te stappen. Er kunnen echt duizenden redenen zijn waarom iemand uit het leven wil stappen. En ja er zijn mensen die echt nergens terecht kunnen, zelfs niet bij een huisarts.
    Van nabij (mijn vader) heb ik meegemaakt dat hij uit het leven stapte, hoe wanhopig hij geweest moet zijn en hoe moedig om veen einde te maken aan zijn leven.
    En ja, het is moeilijk voor de nabestaanden.

    Maar nu ik zelf in de problemen verkeer kan ik steeds meer begrip opbrengen voor zijn besluit. Ik merk nu zelf dat hulpverlening in nederland echt niets voorstelt. Nergens vindt je daadwerkelijke hulp.

    Reageer
    #14

    Wat vreselijk van jouw vader. Hoe eenzaam moet hij niet geweest zijn. Maar ik ben het verder niet met je eens Andrea. Waar ben je allemaal al geweest, en vond je dus een gesloten deur? Of was de bejegening niet zoals je wenste en hoopte? Wat bedoel je precies met dat het 'niets voorstelt in Nederland'?

    Reageer
    #15

    lieve allemaal

    wat anoniem 2zegt is echt tegek voor woorden
    en wat nou aandachttrekkerij hou je mond hierover over dat het aandachttrekkerij is er ligt wel een grondslag onder.er is een hoop vooraf gegaan voor je beslist uit het leven te stappen.dit is niet zo makkelijk hoor toen ik depressief was meer danb een keer wilde ik echt wel dood maar ook tegen mijn zin in werd ik meegenomen.dus je krijgt geen keus de politie grijpt je beet en sleurt je op debrancard en voeren je af,omdat je een sucide poging hoort temelden anders zijn je maatjes die er van weten wel medeplichtig en verantwoordelijk vor je op dat moment.dus kies maar 3jaar bak ofeen leven redden van die gene,zelf ben ik vorige week mijn vriendin verloren aan zelfmoord.ben er kapot van en ik geef de rest gelijk als jij een depressie krijgt anoniem2 ons benieuwd hoe jij je erdoor haalt,ik ben nu zelf depressief en om eerlijk te zijn ben ik nu ook sucidaal.maar heb hulp nu en bijt me er wel door heen,zoals altijd en dat ze dood willen klopt niet ze willen uit de negatieve gedachtes en zoeken rust denken dat te krijgen als je dood bent,en de dokters heb al twee keer voor mijn leven gevochten nu besef ik pas hoe belangrijk ik ben voor mijn man,en de rest van mijn vrienden dus de dokters doen gewoon hun werk ik vind dat ieder recht heeft op goede hulp enne als een zatlap nu een ongeluk krijgt wat doen we daar dan mee das ook eigenschuld en nog eens vaak mensen erbij betrekken,das nog een slag slimmer,niet dan nee dit mag weleens gezegt worden mvg ervaringsdeskundige op gebied van traumas sucides verlies ongeluk wil je me spreken

    Reageer
Reageer op: overdosis paracetamol en ibuprofen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief