Propranolol afrijden, ervaringen ?

  • #1

    Hallo,

    Ik moet bijna afrijden voor mijn rijbewijs, ik ben helaas al meerdere keren gezakt ivm zenuwen.
    Mijn zenuwen zijn zo erg dat ik een paar dagen voor het examen gewoon niet meer kan slapen en als een mummy op de bank zit met gierende zenuwen. Op het examen zelf krijg ik een soort van ''black out'' mijn knieen trillen zo erg en dan over mijn handen nog niet gesproken, kan geen normaal woord meer uitbrengen, zo erg is het.
    Mijn rij instructeur snapt er helemaal niks van, tijdens de lessen is er niks aan de hand, het gaat gewoon perfect. Ik zelf snap er ook niks van en wil heel graag dat ik ''normaal'' doe.
    Ik schaam me er echt voor, helaas heb ik voor de kleinste dingen al erge last van zenuwen.
    Ik wil het niet, maar toch kan ik het gevoel niet onderdrukken..
    Valeriaan en andere rustgevende dingen, werken helaas helemaal niet bij mij.
    Heb al veel geprobeerd, maar iedere keer weer hetzelfde liedje..

    Mijn rij instructeur vertelde mij dat je via de dokter ook pilletjes kan krijgen om rustiger te worden. Ik heb dit advies opgevolgd en de assistente gebeld en die schreef mij propranolol voor. Inmiddels weet ik al dat dit ook een middel is voor hartfalen maar ik las ook dat het word gegeven voor faalangst examenstress etc.

    Nu is mijn vraag, heeft iemand hier ervaring mee?
    Ik heb 3 pilletjes gehad van 10 mg, ik moet er eerst 1tje uittesten en als het goed aanslaat moet ik er eentje voor het slapen gaan innemen en de ander een uur voor het examen.

    Ik ben helemaal niet iemand die snel medicijnen neemt, hou er helemaal niet van.
    Maar ik weet wel, dat ik er een beetje hulp bij nodig heb want zo gaat het mij nooit lukken.

    Reageer
    #3

    Hallo hallo,

    Bij mijn vriend thuis hebben ze allemaal propranolol op toen ze gingen afrijden.
    Zelf heb ik het nooit geprobeert, maar ik wete van hen dat het heel erg goed werkt!
    Propranolol haalt je hartslag naar beneden zodat je geen zenuwgevoel meer hebt!
    Ik denk dat het in jouw geval echt een aanrader is, het beinvloed je rijden niet, maar maakt wel dat je je heel kalm voelt waardoor je geen zenuwfouten gaat maken.

    Lekker innemen meid, Je gaat het halen.
    Ik herken me trouwens heel erg in je verhaal, ik moet dinsdag voor het eerst afrijden, en ga het eerst zonder pilletje proberen, en als ik dan ook zenuwachtig ben neem ik ook eeen pilletje in.
    De laatste paar lesssen verknal ik het ook steeds door de zenuwen, vooral op de snelweg.
    Ik denk dat het een soort faalangst is!

    Ik wens je heel veel succes.
    Hoop dat je slaagt!

    Liefs, Naomi

    Reageer
    #4

    Je vertelt het een beetje alsof propranolol een snoepje is. Het is wel degelijk een serieus medicijn dat alleen met een recept via de huisarts te verkrijgen is. Maar inderdaad, het zorgt ervoor dat je wat minder gespannen bent als je rijexamen moet doen.

    Reageer
    #5

    ik kan het je aanraden ik heb dat ook heel erg moet nu ook bijna afrijden ga zkr me dokter bellen voor die medicatie want met met theorie 2 x gezakt door de zenuwe me hart ging sneller kloppen me benen en armen trilde helemaal en heb ik het nog niet over de zweet die me uit brak terwijl dat er buiten sneeuw lag
    en toen ik die pilletje van de dokter had gekregen ging het stukken beter was wat rustiger had geen last van hartkloppingen ook zweet ik niet dus kom op ff je huisarts bellen en gewoon doen

    Reageer
    #6

    Ik heb propranodol voorgeschreven gekregen voor mijn rijexamen. Omdat ik heel nerveus word op het moment dat het examen wordt afgenomen. Ik heb het eerst uitgeprobeerd 1 les vantevoren. Maar dit medicijn is dus niet geschikt voor mij. Het lessen ging helemaal fout. Ik voelde me totaal niet lekker een paar uur. Ik heb een lage bloeddruk. Ik voelde me trillerig en totaal niet lekker. Dus mijn advies. Probeer het eerst uit Voordat je er mee gaat afrijden.

    Reageer
    #7

    @Naatje, beter natuurlijke middelen gebruiken, zoals rescue remedie. De nachtversie werkt wat sterker. Kan je ook gewoon overdag gebruiken.

    Reageer
Reageer op: Propranolol afrijden, ervaringen ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief