Erg ziek na sertraline 8pillen

  • #1

    Hallo,

    ik heb vrijdag nacht (ong half 1) 8 sertraline (anti depressiva) pillen ingenomen van 50 mg.

    Ik was erg depressief en heb hier nu ontzettend veel spijt van!! Ik voel me constant erg misselijk heb af en toe trillingen, voel me duizelig en zie dubbel als ik ergens na staar.. weinig eetlust.

    Wat raden jullie me aan?

    Uit zieken / rustig aandoen
    Of is dit ernstig en moet ik naar het ziekenhuis?

    me kids zijn gelukkig nog 1 weekje weg.
    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    De symptomen van sertraline overdosering nemen de vorm aan van serotonine-gemedieerde effecten zoals sufheid, maag-darm stoornissen (zoals misselijkheid en overgeven), een verhoogd hartritme, trillen en beven, geprikkeldheid en duizeligheid.

    De beschikbare informatie toont aan, dat sertraline wat betreft overdosering een brede bandbreedte heeft. Er is melding gemaakt van opname tot 13,5 gram sertraline.

    Overdosering bleek alleen fataal bij sertralinevergiftiging gecombineerd met de inname van andere geneesmiddelen en/of alcohol.

    Het is raadzaam om een agressieve behandeling van de overdosering te volgen.

    Er is geen specifiek antidotum voor sertraline bekend.

    De volgende maatregelen worden aangeraden: zorg voor vrije ademhalingswegen bij de patiënt alsmede een goede ventilatie en zorg voor een O2 (zuurstof) behandeling.

    Toediening van geactiveerde kool, in combinatie met sorbitol-oplossing of een ander laxeermiddel indien nodig, is minstens zo effectief als het leegpompen van de maag.

    Het opwekken van braken wordt niet aangeraden.

    Algemene controle van de cardiovasculaire functie is raadzaam en algemene ondersteunende maatregelen dienen te worden genomen.

    bron: http://db.cbg-meb.nl/IB-teksten/h32573.pdf

    Reageer
    #3

    Ik hoop dat je ondertussen naar een dokterspost of iets dergelijks hebt gebeld om te vragen wat je moet doen.
    Dat lijkt mij veel verstandiger dan deze vraag hier te gaan stellen.
    En ga na het weekend eens met je huisarts praten. Als jij 8 tabletten sertraline gaat slikken dan lijkt het mij dat je hulp nodig hebt. Je slikt de medicijnen voor een depressie en als ze niet genoeg helpen dan heb je toch wat meer hulp nodig.
    Bespreek het met je huisarts en bel nu ook voor hulp.

    Reageer
    #4

    hai Sandra jeetje joh kan me voorstellen, dat je hier beroerd van wordt ! Het is nu al te lang geleden om er nog iets aan te doen in de zin van een dokter erbij roepen. Inderdaad rustig aan en dan gaat het vanzelf weer uit je lichaam, maar wat ik je wel kan adviseren is drink veel veel veel water, want de lever moet nu erg hard werken om dit allemaal uit je lichaam te krijgen.
    En....ja natuurlijk moet je wel iets gaan doen met je depressiviteit. Morgen naar de huisarts en opbiechten wat je hebt gedaan en dan kijken of er hulptroepen ingeschakeld kunnen worden? Zo kun je natuurijk niet door.... er zal een reden zijn waarom je deprie bent en vergeet niet, dat je niet alleen op de wereld bent, je kids hebben een mamma hard nodig, hoe oud dit ze ook mogen zijn !!!

    Zet 'm op meid en onderneem stappen !!! Je zult je ongetwijfeld nu al ietsje mindere beroerd voelen.
    PUCK

    Reageer
    #5

    Bedankt puck, ik heb hier ook van geleerd heb het nooit eerder gedaan maar heb sinds vorige maand een zware scheiding achter de rug, heb sindsdien slapeloze nachten agressie aanvallen end. en nu dit. Ik heb al me medicijnen de deur uitgegooid en heb hier wel even van geleerd. Ik voel me in iedergeval veel minder beroerd inderdaad en heb weer wat eetlust.. duizeligheid, trillingen en sufheid is wel blijfen hangen maar dat word even uitzieken!!

    Reageer
    #6

    Ja, ik heb vanochtend even gebeld moest langs komen en heb laxeermiddel gehad. Ik heb het hellaas te lang in me zitten om me maag leeg te pompen. Verder kan het geen kwaad behalfe dat ik me ziek/grieperig voel. Ik ga morgen ook even langs de huisarts voor meer hulp.

    bedankt!!

    Reageer
    #7

    Fijn dat je het zo hebt opgelost. De volgende keer eerder om hulp vragen want sommige dingen kun je nu eenmaal niet alleen doen. En ik denk dat je als geen ander weet wat een ander nodig heeft die zich in jouw situatie begeeft...!

    Reageer
    #8

    Hoihoi
    Ja hoor dat kan heel goed, ik heb hier ook ervaring mee toen ik me zo ellendig voelde en de medicijnen uit mijn moeders kast haalde en maar liefst op 1 avond 15 sertralines nam. Dit is een vreselijk gevoel.. Ik voelde me twee dagen hartstikke ziek natuurlijk : trillen, misselijkheid, geen eetlust, moeite met focussen, hallucinaties

    het heeft echt een aantal nodig voordat je je beter voelt

    Grtjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

    Ik ben een zestienjarig meisje.
    Ik heb overlaatst 6 pillen genomen en vertoonde dezelfde symptomen. Het is erg nodig dat u hier niet te licht over gaat.
    Ik weet hoe u zich voelt, al heb ik niet dezelfde levenservaring. Ik hoop gewoon dat u er bovenop komt.
    Ik denk dat het belangrijk is dat u verder gaat dan uw huisarts.
    Zij zijn niet helemaal thuis in antidepressiva. Daar kan een psychiater u beter bij helpen. Alstublief, zorg goed voor uzelf.

    Reageer
    #10

    Symptomen van medicatie opbouw als je meer pakt dan gebruikelijke dosis bouw je op dus krijg je weer 2 weken je opbouw symptomen. Lees altijd je bijsluiter

    Reageer
    #11

    heb onlangs te veel oxacepam ingenomen en heb 2 nachten op de spoed en psychiatrie door gebracht. wou me niet direct van het leven beroven maar wel even uit de wereld stappen.  plus minus 2 weken later is er iets gebeurt waardoor ik in paniek de laatste 12 oxa. en zo, 15 anti depressiva , waar ik de naam niet meer van weet . had ze al lang in de kast.nu krijg ik dergelijke pillen niet meer maar heb nog 30 sertraline in de kast ,ookmeer dan 1 jaar oud en wil ze eigenlijk graag innemen maar hoe voorkom ik dat ziek zijn . hoeveel meer moet je dan nemen. heb ook 2 blokkades in mijn hart waar ik niet veel last van heb maar eigenlijk wel een soort pace maker voor moet hebben. wat is dan het effect met zoveel tabletten?

    Reageer
    #12

    Die pillen nemen is geen oplossing voor je problemen. Je zult er alleen maar slechter uitkomen. Zoek hulp. Ga naar je huisarts en praat er met je huisarts over

    Reageer
Reageer op: Erg ziek na sertraline 8pillen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief