Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Slaapmiddellen drogist zonder recept

  Slaapmiddellen drogist zonder recept

Jose #1 08 feb 2009 21:19

hallo,

Kun je slaappillen bij de kruidvat kopen en welke merken zijn dat dan?
Of moet dat echt via de huisarts, het fijnste is gewoon dat ik antwoord kan krijgen op welke merk van de kruidvat.
Ik kan namelijk niet goed in slaap komen en kan me dan de volgende dag niet goed concentreren op mijn werk.

Vriendelijke groet Jose.
Laatst bewerkt: 14 feb 2009 03:48 door .

Bastiaan #2 08 feb 2009 22:41

Slaapmedicatie is geen juiste start behandeling voor slaapproblemen.
90% van de slaapproblematiek is eenvoudig te verhelpen met leefregels.

Mandy #3 08 feb 2009 22:42

De huisarts zal slaapmiddelen over het algemeen afraden, omdat ze weinig voordelen en veel nadelen hebben. Slaapmiddelen verlengen uw slaap weinig. Het lichaam went er snel aan en het bedoelde effect - goed slapen - verdwijnt binnen een paar weken.

U kunt aan slaapmiddelen verslaafd raken en stoppen is dan moeilijk. Een bijwerking van slaappillen is sufheid overdag.

U kunt verschillende maatregelen nemen om beter te slapen. De beste resultaten kunt u verwachten als u onderstaande tips een paar weken in praktijk brengt.

Blijf overdag wakker. Ga iets doen als u dreigt in te dutten.
Het kan helpen 's avonds niet te veel te eten. Ook kunt u beter de laatste drie uur dat u op bent, niets meer eten. Sommige mensen slapen beter als ze 's avonds geen koffie drinken. Cafeïnevrije koffie kan geen kwaad.
Pas op met alcohol. Sommige mensen slapen gemakkelijk in met 'een slaapmutsje', maar door alcohol kunt u tussendoor wakker worden. Alcohol zorgt er bovendien voor dat u minder diep slaapt en dus niet zo goed uitrust.
Zorg dat u zich het laatste uurtje voor u naar bed gaat, ontspant. Niet nog even snel de was ophangen of de administratie bijwerken. Ook televisie kijken houdt u actief. Ga liever 'een blokje om' of neem een warm bad. Ook vrijen kan ontspannend zijn en het inslapen vergemakkelijken.
Als u op tijd naar bed gaat, hoeft u niet bezorgd te zijn dat u 'uw uren niet maakt'. Een vast tijdstip van naar bed gaan en opstaan kan soms helpen.
Als u last heeft van storende geluiden, zijn oordopjes misschien een oplossing. Ze zijn te koop bij de drogist.
Sta op als slapen niet lukt en ga iets doen dat afleidt en ontspant, bijvoorbeeld naar rustige muziek luisteren.

Voor informatie over slaapproblemen lees je de folder van het Nederlands huisartsen genootschap over slaapproblemen:

nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R169886211406317

Janice #4 08 feb 2009 22:46

Slaappillen zijn alleen op recept verkrijgbaar. Op internet wordt veel slaapmedicatie aangeboden. Indien dat receptmedicatie betreft die u zònder recept kunt verkrijgen, is dat altijd illegaal en gevaarlijk.
Ongevaarlijke en vrij verkrijgbare 'slaappillen' zijn Valeriaan en bijvoorbeeld melotanine. Over de werking is geen eensluidend oordeel. Probeert u dit eens, en wij zijn benieuwd naar uw ervaring.

Michael #5 13 feb 2009 22:03

Janice, melatonine is een hormoon, en zeker niet ongevaarlijk!
Als je echt een ernstig slaapprobleem hebt, zal een arts je zeker wel slaapmiddelen voorschrijven...
Zopiclon is dan zeker aan te bevelen, aangezien dit ook na langdurig gebruik tot weinig of geen ontwenningsverschijnselen lijdt...

Marnix #6 16 feb 2009 03:06

Zopiclon is een slaapmiddel dat in 1987 werd geïntroduceerd. Het middel is ook bekend onder de merknaam Imovane en wordt door Aventis Pharma op de markt gebracht. Diverse andere fabrikanten produceren een generieke (merkloze) versie.

Tijdens een groot onderzoek traden geen ontwenningsverschijnselen op, zoals een hernieuwd optredende slapeloosheid, na het stoppen met (de standaard dosis) zopiclon. Wel kan men zich gespannen of verveeld voelen. Geleidelijk afbouwen van de standaard dosis is niet nodig. Echter, veel artsen raden dit toch wel aan; uit onwetendheid, en om het zekere voor het onzekere te nemen.

Anoniem #7 17 mei 2010 12:13

Anoniem #8 11 aug 2010 01:32

chappy #9 22 feb 2012 11:49

wat een onzin
de zopiclon heeft zeker wel ontwenningverschijnselen.
zo erg dat ik er niet mee kon stoppen.
zonder wegval gevoelens te krijgen,
waardoor ik in doodsangst kwam.
na veel zoeken ben ik aan baclofen gekomen.
door een franse arts uitgeprobeerd
die verslaafd was.
ben nu dankzij baclofen eindelijk
van alle medicijnen af.en ook nog eens
angstvrij wat baclofen als eerste doet.
deze verdient dan ook meer aandacht !

lisa65 #10 28 mrt 2012 13:06

Melatonine helpt goed! Ik heb Melatoninetabletjes in de VS gekocht. Die moet ik oplossen in een beetje water en 1 uurtje voor het slapen gaan, opdrinken. Je slaapt als een roos! In Nederland zijn de melatoninetabletjes wat kleiner uitgevallen, maar die zijn ook goed. Niet goedkoop!In ieder geval een klein potje kopen en proberen.. suc6!

Wil #11 15 feb 2013 13:53

Koop vrij verkrijgbare anti-allergietabletten bij de drogist waar het bestanddeel Cetirizine (10 mg.) in zit. Het zit ondermeer in pillen tegen hooikoorts. Bijwerking is dat je er suffig van wordt; je slaapt er prima op (althans, ik wel...) ik heb geen hooikoorts of allergie maar koop deze pilletjes altijd als slaapmiddel. Ik neem er 1 voor het slapen gaan en doe dat niet elke avond, maar een paar keer per maand. Werkt goed en geen vervelende bij-effecten.

mellissa #12 12 jul 2013 16:01

Hoe kom je aan Baclofen????

marcel #13 22 jul 2013 20:07

als je iets roept weet dan ook wat je roept . Melatonine is geen hormoon maar een amonizuur, een essentieel element in je voeding. Aub geen domme dingen roepen of anderen zomaar napraten. Melatonine is volkomen ongevaarlijk en werkt dan alleen maar rustgevend.

harry orsel #14 01 aug 2013 12:48

geachte marcel

inslapers zijn temazepam tolvon is een goede medicatie voor het slapen groetjes harry

Anoniem #15 05 feb 2014 10:40

Slaappillen van de drogist helpen echt niet bij mij en mijn vrienden!!

Anoniem #16 23 mrt 2014 10:49

Melatonine is absoluut geen aminozuur maar weldegelijk een hormoon. Google er maar eens op. Momenteel zijn er 20 (21 als je de zeldzame variant meeneemt) aminozuren en melatonine is er niet eentje van. Ik wil u daarom verzoeken om voortaan eerst goed onderzoek te doen voordat u zulke beweringen plaats en andere beschuldigd van onkunde. De pot verwijst de ketel terwijl hij zelf zwart ziet.

Anoniem #17 26 mei 2014 19:59

Ik slaap al jaren matig. Mijn belangrijkste tip uit ervaring: stress/kopzorgen houden je wakker. Zorg dus dat je geestelijk je leven op orde hebt.

Op aanraden van een kennis die neuropsycholoog is, ben ik net begonnen met 10 mg baclofen. Hij gebruikt het zelf ook omdat het goed werkt en verder weinig tot geen nadelen heeft(niet verslavend bijvoorbeeld).
Tot nu toe bevalt het goed: ik voel me uitgerust en overdag heb ik minder last van stress en werk ik dus zeer effectief. Wel vond ik 10 mg wat hoog(ook al is dit "officieel" een zéér lage dosering) want ik merk dat het gedurende de ochtend nog niet uitgewerkt is. het voelt als een aangename ontspanning maar ik zou zelf met 10 mg op niet achter het stuur gaan zitten. Ingewikkelde taken gaan prima maar de snelle reactie is een stuk minder.

Anoniem #18 28 nov 2014 20:59

Mijn mening;

Zopiclon is zeker verslavend, en na een jaar heb je niet echt genoeg aan 7,5 mg.
Melatonine 5mg werkt al niet bij mij, alle kruidvat en apotheek melatonine is vaak minder dan 1mg dus pure onzin.

Zopiclon werkt perfect, alleen als je minder lang kan slapen dan 7 uurtjes en dan weer naar je werk moet ben je zeker nog onder invloed.

Gebruik het nu al 2 jaar elke dag, zonder slaap ik niet.

Anoniem #19 06 jan 2015 13:46

Heb precies hetzelfde, gebruik nu ook al ruim een jaar Zopiclon, meestal een half tabletje maar de laatste weken een hele (7,5mg) van Imovane. Ik probeer constant terug te gaan naar half tabletje en in combinatie met Melatonine (1mg), maar tot nu toe lukt het me gewoon niet, als ik geen zopiclon pak dan blijf ik gewoon uren nadenken over dingen en probeer mijn gedachten op 0 te zetten maar ik blijf gewoon wakker en/of veel even weg en ben dan binnen uur weer wakker.

Heb al vanalles geprobeerd maar alleen Zopiclon schijnt te werken bij mij, wil er wel heel graag weer vanaf. Stress is inmiddels al ruim een jaar weg, maar toch lukt het slecht om in slaap te vallen en ook een paar uur in slaap te blijven. Valeriaan en andere 'homeopatische' middelen doen niks.

Iemand andere ideeen?

Tandor #20 06 jan 2015 14:26


  • Afwezig
1 mg Melatonine is ook veel te weinig. Hoelang voor het slapen gaan neem je nu de melatonine en zoplicon?

Slaapmiddellen drogist zonder recept

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA