Dafalgan codeine

  • #1

    Hallo,

    Een vraagje. Hoeveel dafalgan cod. mag je eigenlijk slikken per dag. Ik kan de bijsluiter ook lezen natuurlijk dat weet ik.

    Apotheker zegt drie per dag.

    Ik heb vanmorgen 1 genomen, voel mij grieperig, keelpijn, nu na ong. 4 uur is precies deze uitgewerkt en zou ik nog 1 willen nemen. Mag ik dan om 14.30 nog 1 nemen en vanavond nog 1 om om 18.30 en danvoor het slapengaan?

    Reageer
    #2

    3x daags is geen 4x daags.
    er zijn mensen met griep en keelpijn die niets slikken, probeer gewoon de keel vochtig te houden met wat water of op een dropje te zuigen en slik Tonsiotreentabletjes bij keelpijn.
    waterijsje kan ook.
    beterschap, Brenda

    Reageer
    #3

    Je kunt voor een enkele keer afwijken van de voorgeschreven dosis. Bij dafalgan is langdurige geringe overdosering of kortdurende ernstige overdosering schadelijk voor je lever.

    Je hoeft je geen zorgen te maken als je het gebruik beperkt voor deze aandoening.

    Reageer
    #4

    Volgens mijn huisarts mag je tot 6 dafalgan Codeïne per 24 uur nemen. Als ik migraine heb zit ik zeker aan die hoeveelheid.

    Reageer
    #5

    Dafalgan 1000 codeïne zorgt bij inname van 7 stuks voor leverfalen m.a.w. heeft de dood tot gevolg...

    Reageer
    #6

    Let op, volgens mij noemen jullie geen dosering. Dafalgan is er in verscheidene doseringen dus de ene Dafalgan is de andere niet!

    Reageer
    #7
    Reageer
    #8

    vraag het aan je huisarts,codeïne neemt pijn weg MAAR bij misbruik ook het goede.(stoelgang blokkeren,nieren en lever aandoening.)

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik neem al jaren dafalgan cod.wegens rugletsel met uitstraaling naar de benen.
    mijn dokter zegt dat ik er tot 8 per dag mag nemen max.maar ik heb er wel twee nodig (bruis)tegelijkertijd om effectief nut te hebben er van.
    wat ik wel wil vermelden (sorry)is dat dafalgen cod enkel op voorschrift te krijgen is en niet dient voor een gewone griepaanval.het wel degelijk reeds voor zwaardere pijnen ten gevolge van een operatie en dergelijke.

    Reageer
    #10

    Dafalgan 1000 codeïne bestaat niet. Zorg eerst dat je je medicatie kent!!!

    Reageer
    #11

    hallo
    nr 1 dafalgan 1000 zoals u het zegt bestaat niet he.
    alleen in bruistablets van 500 mg 30 mg codeine fosfaat dus een zout.
    en ik neem het al 22jaar tot 8 tabs per dag dooor kanker.
    mijn leven het eden
    mvg
    prettige kerstdagen
    oja mijn lever en nieren zijn nog als nieuw
    mvg

    Reageer
    #12

    ik heb vanacht om 1u 1 genomen voor lage rugpijn en nu 14uur later ,nog altijd geen pijn.

    Reageer
    #13

    hallo

     

    ik pak nu al twintig jaar dafalgan codeinen voor de pijn in mijn been en hoofdpijn

    mijn mijn dokter schreef me ze voor zonder probleem dat op het laatste tussen de zeven en de tien dafalgans in naam per dag nu heb ik daar de neven effecten van ik heb een dikke buik gekregen het is niet aan te zien ik ben nu aan het afckieken want ik was er aan verslaafd geraak in de uz in leuven ben ik eerlijk geweest en alles verteld de professor zei daarmee te stoppen maar ik voel pijn lusteloos,moe,geen ,zin ,in niks ,maar slapen en hopen dat de dag en de nacht snel voorbij is          mvg   ps ga ik die dikke buik houden als ik ermee stopt?

    Reageer
    #14

    men mag op 24 uur tijd, 4 gram paracetamol en 240 mg codeïne in combinatie nemen. let wel op per inname 1 gram paracetamol en 60 mg codeïne en tussen 5 à 6 uur voor volgende inname

    Reageer
    #15

    bij pijnklachten het beste ook wat doen aan de oorzaken, zoals bij hoofdpijn voeding, tekorten aan stoffen, overbelasting enz. Pijn in het been kan soms ook te maken hebben met tekorten aan stoffen maar er kunnen ook andere oorzaken zijn.

    Reageer
Reageer op: Dafalgan codeine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief