Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

opgeblazen buik en steken

  opgeblazen buik en steken

Mas #1 06 jun 2007 19:56

Ik heb laatste twee weken last van opgeblazen buik en heb steken in mijn bijk|/maag en maagzuur.
's ochtends heb ik geen last van en in de middag begint het en in de avond wordt het meer.

Enig idee...

Mas

A'lies #2 01 apr 2011 14:51

Sinds 8 weken heb ik last van een harde, opgezette maag en buik.
Vanaf het moment dat ik begin te eten, krijg ik een pijnlijk branderig gevoel in mijn middenrif en dit wordt steeds erger naarmate de dag vordert. Aan het eind van de dag voelt het, alsof ik helemaal uit elkaar knal en alsof al mijn ingewanden in de verdrukking zitten.

Al die weken kan ik mijn kleren niet meer aan. Ik draag -de enige broek die ik nog pas-met de bovenste knoop open. De branderige pijn is erg vermoeiend. Ik merk dat het heel veel impact heeft op mijn lichaam. Daarnaast merk ik dat het geestelijk ook veel impact heeft. Ik ben normaal gesproken een heel vrolijke meid en maak veel lol met iedereen om mij heen. Vanaf het moment dat mijn buik dik werd, ben ik heel 'matjes' geworden. Ik reageer niet meer scherp op opmerkingen, kan bijna niet lachen, heb geen zin om met mensen te kletsen en wordt er bijna nukkig van. Ik ben nog steeds aan het werk, maar merk dat het me veel moeite kost omdat de pijn de gehele dag 'zeurt'.

In de 2e week ben ik naar de huisarts gegaan. Zij klopte op mijn buik en constateerde dat er veel lucht zat in mijn buik. Ik kreeg laxeermiddelen omdat zij vermoedde dat ik een verstopping had (2 tabletjes bisacodyl, 5 mg + lactulose 30 ml. De lactulose heb ik zo'm 2,5 week dagelijks geslikt). Er gebeurde vervolgens niets. Mijn ontlasting was al vanaf het begin van mijn buikpijn ontregeld, maar deze laxeermiddelen zorgden voor geen enkele verandering.

Vervolgens heb ik een buikoverzicht laten maken in het ziekenhuis (röntgenfoto). Op deze foto zagen zij geen overdreven lucht in de darmen, wel opvallend veel lucht in de maag.

Na telefonisch contact met de huisarts verwees zij mij door naar een Maag-Lever-Darm specialist, om een Coloscopie uit te laten voeren. (Dan kijken ze met een cameraatje in je dikke darm). De specialist had daarnaast nog bloedonderzoek aangevraagd en een buikecho. Uit alle onderzoeken bleek dat er geen gekke dingen waren geconstateerd: geen poliepen in mijn dikke darm, geen ontsteking, mijn bloed was goed en ook op de echo waren geen vreemde zaken gevonden.

Tijdens het vervolggesprek met de MLD-arts liet zij weten dat mijn lichaam (gezien de resultaten van de bovenstaande onderzoeken) voor zover gezond is en dat ze erkent dat er een probleem is, maar dat er nu eenmaal een gat is in de wetenschap en mij eigenlijk niet meer kan helpen. Ze gaf aan dat ik maar een nieuwe garderobe moest aanschaffen.
Ze wilde nog een laatste onderzoek doen: een lactose tolerantietest. Tijdens deze test wordt er getest hoe snel bepaalde stoffen worden opgenomen in mijn bloed. Dit onderzoek heb ik vandaag gehad.

Na al die weken dat ik met dit probleem rond loop, merk ik dat er ook een bepaalde cyclus in zit. Behalve dat het 's ochtends minder pijnlijk en opgezet is dan 's avonds, merk ik ook dat ik zo'n 3 à 4 dagen last heb van mijn buik en daarna 1 dag ietsje minder. Mijn buik is nog steeds dikker dan voorheen, maar de pijn in mijn middenrif is er dan even niet. Dan gaat het geestelijk ook goed met me, ik ben vrolijk, kan weer met iedereen gezellig kletsen, heb goede zin en voel me weer als vanouds. Helaas weet ik inmiddels dat dit slechts 1 dag duurt. De volgende dag is de pijn weer terug nadat ik mijn ontbijt heb gehad. De pijn is dan enigszins draaglijk. De dag erna is het weer wat erger en de 3e of 4e opvolgende dag is de pijn ondraaglijk. Dan weet ik me er geen raad mee.

Wie herkent deze klachten? Wie heeft er ervaring mee en een oplossing gevonden?

A'lies #3 01 apr 2011 15:00

Oh ja, nog een toevoeging op het bovenstaande verhaal: ik ben 29 jaar.

Aan het eind van de dag lijk ik maanden zwanger. De volgende ochtend is die buik alleen weer een stuk minder dik (maar nog steeds dikker dan voorheen). Ik ben normaliter slank en van de een op de andere dag heb ik de klachten gekregen.

Frits #4 01 apr 2011 15:06

Een optie die altijd wordt overwogen is het prikkelbare darm syndroom.

danielle #5 07 sep 2012 17:31

Ik herken het volledig jow verhaal hoe is het nu met je ? Ben zelf nog steeds bezig om de oorzaak te vinden.

San #6 07 sep 2012 21:44

PDS.

Anoniem #7 08 mei 2014 18:04

Ik zit hier met het zelfde probleem. Een heel opgezwollen buik en heel veel steken, lijkt erop dat ik zwanger ben. Kan er zelfs niet van slapen zo pijnlijke steken zijn dit. Loop hier ook al een tijdje mee rond wie kan mij raadt geven? alle hulp is welkom want voel me echt niet meer prettig in mijn eigen lichaam en mijn kleren zitten niet meer hoe het moet!
mvg ine

Tandor #8 08 mei 2014 19:13


  • Aanwezig
Ben je met je klachten ook al bij je huisarts geweest?
Hoe oud ben je?

Anoniem #9 15 mei 2014 23:04

Eet/drink je veel zuivel?Ik had dit ook maar ben gestopt met het eten van zuivel en nu gaat het toch beter.Je kunt het proberen.

Anoniem #10 25 okt 2015 11:57

Hey ik zou is vragen of je een fructose test mag doen die allergie komt namelijk weinig voor en daarom laten ze je niet zo snel zo'n test doen maar echt duidelijk maken dat je een fructose test wilt doen want ze zeggen al heel snel lactose of glucose.

opgeblazen buik en steken

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA