Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

gezwollen buik

  gezwollen buik

zwelgje #1 20 jun 2006 12:38

Uit een echo is gebleken dat er lucht in mijn darmen zit en waarschijnlijk ervoor zorgt dat ik me zo beroerd voel. Met name na het eten of drinken, groeit mijn buik. Hoe komt die lucht daar en hoe kom ik er van af. Wie herkent dit en heeft voor mij een nuttige tip om van die lucht in mijn darmen af te komen.

Alvast bedankt!

chantal #2 22 jun 2006 16:45

Sorry dat ik het zeg,maar ben blij dat er toch iemand is die het ook heeft.Ik heb het namelijk ook,maar heb jij er ook van die vreselijke krampen bij ?Ik heb ook af en toe het gevoel dat ik 6 maanden zwanger ben.Alsof die lucht maar niet weggaat.Af en toe ook last van mijn maag(dacht ik)maar bleek dus mijn darmen te zijn.Heb jij dat nou ook allemaal??Ben wel heel erg benieuwd

suus #3 27 jun 2006 22:10

Ik heb hetzelfde probleem en was er zefls even bang voor dat ik een tijdje zwanger was omdat mijn buik steeds dikker word en ik volop beweging voel in mijn buil.
Van de week ga ik een afspraak maken en dazie ik het wel.

Wat vreemd zeg ze zagen op de echo dat het lucht was en niemand zei wat je eraan kan doen ???

Volgens mijn oma (verpleegkundige) moet je veel kamillethee drinken. En niet zo'n eenkops zakje in je bakkie thee maar met een paar zakjes laten trekken.
Hoop voor je dat dat helpt ;-)

zwelgje #4 02 jul 2006 00:11

Heb inderdaad ook soms het gevoel dat ik zwanger ben(is dus echt niet zo) Ook pijn in de buik en in de rug horen hierbij. Voel me soms ook echt niet lekker door die buik. Na eten of drinken word mijn buik gelijk weer dikker en beweegt soms ook.

suus #5 02 jul 2006 23:04

ik voel me ook elke keer er naar door. Heel moe ook. Schijnt erbij te horen volgens mijn oma. Het lijkt bij mij nu minder te zijn geworden...

Zou dit iets zijn dat vooral bij vrouwen voorkomt ?

zwelgje #6 03 jul 2006 11:06

Die vermoeidheid is bij mij ook aanwezig. De ene keer is de zwelling erger als de andere keer, maar omdat het niet weg is, ben ik naar de dokter gegaan voor de zekerheid. Afgelopen vrijdag heb ik dus te horen gekregen, dat er verder niets bijzonders te zien was op de echo, maar volgende week moet ik toch even terug komen op het spreekuur. Soms dacht ik ook wel eens, he he het word minder, dan hoef ik niet meer naar de dokter. Ben uiteindelijk wel blij dat ik gewoon gaegaan ben en zo'n echo stelt niets voor. Nu alleen even wachten, wat ze volgende week wil bespreken. Want het is nog steeds niet opgelosd.

Tim #7 05 jul 2006 23:41

Hoi ik ben 22jr en ben verschillende keren naar de huisarst geweest heb namelijk ook erge buik/maag klachten en last op me borst erge benauwdheid en duizligheid en pijn in mijn achterhoofd ze sturen me telkens weg omdat ze denken dat het stress is

Dat kan misschien zijn omdat me vader 1 maand gelden is overleden maar voor die tijd had ik het ook al ben al een keer K.O gegaan op het voetbalveld en mijn situatie word alleen maar erger kan het misschien zijn dat het ook darmkanker is? ze zeiden dat het erfelijk is. Kan iemand hier iets mee? Kan 1 van jullie artsen hier iets uitopmaken uit mijn symptomen?
Alvast bedantk Tim

suus #8 06 jul 2006 10:17

Hallo Tim,

vervelend voor je zeg ! Als je je er echt zorgen over maakt zou ik toch echt erop aandringen bij de dokter dat je onderzocht wil worden. En anders zou je misschien naar een andere dokter kunnen gaan voor een second opinion.

Bovenaan de berichten staat trouwens het volgende :

Het artsenteam van Dokter.nl geeft in het Medisch Forum g??n advies.
Ga voor een persoonlijk medisch advies naar het Dokter.nl Digitaal Consult.

Sterkte !! ;-)

zwelgje #9 06 jul 2006 21:46

Hallo Tim,

Spijtig, dat je zoveel vervelende dingen mee maakt, maar wil je toch graag adviseren, desnoods een andere huisarts te raadplegen. Vermeld er dan ook bij, dat darmkanker in de familie voorkomt, wellicht dat ze op grond, daarvan verder willen kijken (erfelijkheidsfactor). Zomaar k.o. gaan lijkt mij toch ook wel een reden om even verder te gaan kijken, probeer voor je zelf eens na te gaan, wanneer je duizelig enz. bent op welke momenten en na welke inspanningen/ontspanning, koop een goedkoop agendaatje en schrijf het hierin op, is altijd makelijk als de dokter iets wil weten.

Sterkte

Zwelgje #10 11 jul 2006 17:31

Ben op visite geweest bij de huisarts, ik heb waarschijnlijk last van een spastische darm. De oorzaker van alles. Heb Duspatalin voorgeschreven gekregen, dat ervoor moet zorgen dat mijn darmen leeg komen. Verder vezelrijk eten en veel groente en fruit. Minimaal 2 liter drinken. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Mocht je twijfelen, ga dan toch maar gewoon naar je huisarts.

claus christiane #11 07 jul 2012 19:46

mijn maag is ook dikker juist of ik zwanger ben ik wil er vanaf geraken maar weet niet hoe.

ief #12 17 jul 2012 21:58

Nouja, mijn dokter is bij mij ook uitgekomen op PDS,
ik geloof nog steeds niet dat ik PDS heb.

Ik heb geen pijn bij het plassen, geen pijn bij seks ik voel me gewoon zwaar klote, misselijk en heb een constante zeurende buikpijn, als ik steken ga krijgen in mn buik komt er eerst een soort van *geruis* in mijn nek ( lees alsof een kan of fles niet goed is afgesloten) en dan weet ik me waarop ik me moet voorbereiden. Ben verder in 3kwart jaar ongeveer 20 kilo aangekomen heb een opgezette buik en ben constant ziek.

Dokter houdt vol dat het PDS is, krijg er verder geen medicijnen voor, geen tips met wat wel en niet te eten, echo vond meneer onnodig en omdat ik het niet vertrouwde en zelf onderzoek ging doen over wat het mogelijk-wel kon zijn kreeg ik ook niet psychiatrische hulp aangeboden omdat ik me te veel vast klem aan een ziekte die ik niet heb ( is een moeilijk woord voor maar kom er ff niet )

Wie o Wie kan mij helpen?

ifiee #13 05 aug 2012 15:49

Inmiddels heb ik dus een vervangende dokter gehad ( omdat mijn dokter niet aanwezig was )

Hieruit is gebleken dat ik allergisch ben voor koeienmelk, kaas en pinda`s. Gelukkig dat ik eindelijk duidelijkheid heb gekregen wat er aan de hand is.

Kreeg dus toevallig gisteren een brief in de brievenbus van mijn huidige huisarts dat hij ermee ging stoppen d.m.v. omstandigheden ( verklaart natuurlijk ook een hoop )

Thnx voor t lezen, doe je ding ermee!

Sandra #14 10 feb 2013 13:01

Hallo, ik zelf had ook een tijdje dat ik schrok of ik nou zwanger was of niet me buik was erg opgeblazen vooral de bovenkant, dus twijfelde heel erg of ik zwanger was ofniet. Dat kon ook heel moeilijk omdat ik de pil gebruik. Had last van vermoeidheid en ging minder vaak naar de wc, mijn buik deed raar en het werd ook best hard van boven. dacht dat het een griepje was, maar het bleef doorgaan. Dus besloot naar de dokter te gaan en kreeg daar een medicijn Psylliumvezels. Het zijn zakjes met poeder erin en dat meng je met water. Het hielp mij enorm, ik drink ze nog wel elke dag. Het heeft wel een vieze smaak op het eind, maar zolang het werkt vind ik het geen probleem. Ik moest er 5,50 voor betalen en kreeg 20 zakjes. Dus hoop dat jullie hier wat aan hebben..

ilse #15 06 mrt 2013 22:14

Ook ik heb last van een opgezette buik, op een gegeven moment kreeg ik een enorme branderige pijn in mijn onderbuik. Mijn huisarts vertelde dat ik last had van een divertikel, een uitstulping van de dikke darm! Bij een onsteking van je dikke darm wordt je buik enorm groot.
Nu ik in de overgang ben, wordt het steeds erger.
Ik gebruik metamucil en movicolon, als het nodig is. Succes allemaal.

Anoniem #16 24 jan 2014 00:39

Precies zo voelt mn buik ook.. Alleen ben ik nog niet voor onderzoek geweest

Anoniem #17 25 jan 2014 02:21

Beste allemaal,
Ook ik lijd al ruim 1,5 jaar aan PDS. Deze diagnose wordt gemakshalve snel gesteld.

Mijn symptomen: aan de lopende band vloeibare ontlasting + opgezette maag-buik, veroorzaakt een nagenoeg aan huis gebonden bestaan.
Colonoscopie gehad, echo, helaas geen maag-dunnedarmonderzoek. De diagnose PDS is twijfelachtig, daar eerst door mijn h.a. een ontlastingsonderzoek is laten uitvoeren m.b.t. de "dientamoebe", resultaat positief, waarna ik middels een forse kuur deze zou moeten laten elimineren. Bij nacontrole bleek de amoebe nog aanwezig. In overleg met microbioloog: nog een kuur (weinig belastend). Geen nacontrole helaas. Daarna.
Specialisten (sommigen) vinden die dientamoebe (sluipmoordenaar), zie de site mdl.nl, maar onzin. Lactose-interelantie is uitgesloten evenals coeliakie (gluten intolerantie).
Het lijkt nu iets beter te gaan: "vanzelf", na uiteraard vezelrijk en -arm te hebben geprobeerd.

@ Sandra: blij te horen dat je baat hebt met de bulkvormers (Psyliumvezels). Ook gehad, best te 'pruimen' ondanks smaakje, want je wil wel.

Ik zou jullie willen vragen hoe jullie ontlastingspatroon (diarree of juist zeer vast) is, en bij diarree: in welke mate?

Ik had alle voedingssupplementen weggelaten, maar eten stond me tegen, mijn symptomen (die opggezette buik bleef en blijft), werden eind middag en avond minder, waardoor de vers gekookte warme hap er (niet zoals daarvoor) prima inging en bleef/blijft.
Op een enkele uitzondering na. (In auto altijd ondergoed - washandjes - handdoeken, als ik het aandurf om mijn vrienden (m/v) te bezoeken).
Ook na een paar sauna gangen, geen probleem. 's Nachts, in lig dus, amper problemen behalve die enorme spanning van opgezette maag-buik. Weet niet hoe ik zijdelings moet liggen zonder een arm/elleboog (hoe zacht ook) tegen buik te leggen.

Vanwege [continu diarree als water] amper opname van voedingsstoffen, raak(te) ik meer en meer uitgeput. (Vermoeidheid hoort bij dit syndroom).
Ik was gewend om wat extra Calcium-Magnesium-Zink uit de suup te nemen, en vooral vit. B complex en C extra forte (ik rook en drink).
Die weggelaten om e.e.a. uit te sluiten (de hulpstoffen).
Na een paar weken hevige nachtelijke spierkrampen, kuit - korte voetspieren - en tibialis (onderbeenspier: zijwaartse kramp waarbij voet in pronatie kwam in spasme. Geen idee hoe dit te verhelpen: het slapen verloopt toch al moeizaam, dus bij kuit: rekken, en voor de rest maar een paar uur rondlopen.

Internet: Magnesium zou (onbewezen) mogelijk de oplossing zijn.
Dat zou ik eerst via bloedtest willen laten meten.
Wel weer begonnen met hoge doses B-complex en C., sinds een paar dagen: toe nu toe voel ik me stukken beter, en (nog) geen krampen gehad. Sunwell is gestopt met deze combi als bruistabletten, maar hema doet er zeker niet voor onder. (Vit B complex 50/mcg + C 200 mg.).

Probeer het eens. En verder voorlopig geen andere supplementen, ter uitsluiting. "Valt het goed", neem dan stukje bij beetje, weer wat je gewend was, of in het geheel niet. V.w.b. magnesium: 1-2 bananen voldoen prima .

Mijn vragen aan jullie zijn, omdat ik er niets over lees in dit topic:
- hoe is je ontlastingspatroon: diarree - zeer vast of wisselend
- is je ontlasting gecontroleerd op de "dientamoebe"? Zo nee, waarom niet? Zie Wiki.
- nemen jullie klachten ook eind van de dag (pas) af en zo niet hoe verloopt het bij jullie?
- Als het al PDS is, ook voor jezelf..., hoe komen jullie de dag en nacht door?
- Wie heeft uiteindelijk deze diagnose gesteld?

Alvast bedankt voor jullie reacties.
Succes en groet, Hans

Anoniem #18 22 feb 2015 21:24

Hoi

Mijn buik zwelt zich ook op na het eten en 2 weken voordat ik mijn menstruatie heb en zelf na mijn menstruatie, het lijkt idd dan dat ik 6 maanden zwanger ben.en de gyneceloog zegt dat ik lucht in mijn buik heb maar ze vinden het allemaal raar en ik word van het kastje naar de muur gestuurd maar dat lost niks van mijn problemen op. Mijn buik doet zo pijn en alles wat ik dan eet gooi ik er ook uit wie heeft dit ook en weet er een oplossing voor

gezwollen buik

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA