Darmklachten gepaard met jeuk

  • #1

    Hoi,

    Sinds 2012 zit ik met het vervelend probleem, het is plots beginnen jeuken aan mijn rechter onderbuik.

    Eerst dacht ik niks serieus, maar kort erna begon ik ook darmklachten te hebben.

    Daar waar het jeukt is er ook een lichte verkleuring van de huid, ik ben in totaal al naar 3 artsen gegaan en alleen zeiden hetzelfde, niks aan de hand...

    De eerste keer was ik in Thailand, toen ben ik naar het ziekenhuis geweest, ik dacht eerst aan een appendicit, maar dat was het niet, gewoon medicatie gekregen en het zou over gaan. Tot ik in Panama was, daar weer van dat, zodra ik terug thuis was meteen naar de huisarts terug zelfde uitleg gedaan, meteen doorverwezen naar een ziekenhuiswant hij dacht dat ik met een appendicite zat, de dag erop in het ziekenhuis mocht ik 1l chemisch vocht opdrinken en vervolgens door de scanner.

    Daar weer hetzelfde, niks aan de hand alles ziet er goed uit, enige wat je kan doen is een pijnstiller nemen en het uitzweten...

    Het ging even beter, maar terug van dat, weer jeuk op diezelfde plek, en vanbinnen op dezelfde plaats ook last van mijn darm.

    Ik heb nu een afspraak volgende week met een specialist, ik vermoed dat er wss een endoscopi te pas zal komen om te zien wat het probleem nu eigenlijk is.

    Soms doet het zo pijn dat het tot achter in mijn rug voel.

    Zijn er nog mensen die dezelfde symptomen hebben gehad, jeuk en op dezelfde plaats vanbinnen ook pijn aan de darmen?

    Ik wodrt er radeloos van...

    Reageer
    #2

    Voor wie dezelfde klachten zouden hebben als ik,

    Ik ben gisteren naar de arts geweest, gastro en darm....

    Die heeft enkel een beetje gevoeld hier en daar en dan meteen voorgesteld om over te gaan naar een colonoscopie, deze zal aanstaande maandga plaats vinden.

    Ik heb ook Prepacol meegekregen, deze moet ik zondag avond om 20:00 opdrinken, en dan om 21:00h moet ik er nog eens 4 pillen bij nemen, kwestie van mijn ingewanden te ledigen.

    Vandaag eens op gelet, en tot besluit gekomen dat er ook wat bloed aanwezig was in mijn stoelgang, de eerste keer was het min of meer normaal, een paar uur later was het wat losser daar zat het bloed tussen, niet op het papier maar tussen de stoelgang, een uur later had ik wat waterig stoelgang maar niet veel en dawas het gedaan voor de rest van de dag.

    Wel nog last gans de dag aan mijn darmen, wat ik ook heb is een banderig gevoel van tijd tot tijd aan mijn rechter zij, je zou kunnen zeggen dat het van mijn lever komt maar dat is het niet, want ook onder mijn laagste rib doet het soms pijn.

    Ik ben benieuwd maar tegelijk ook wat nerveus naar wat ze maandag zullen zeggen na het onderzoek...

    Mijn zus heeft wel ook last gehad, en na onderzoek kreeg ze te horen dat ze leed aan "Colitis Ulcerosa" geen idee of ik het ook zou hebben.

    Ik mag er niet aan denken maar een mens heeft steeds de slechte gewoonte om meteen aan het ergste te denken, en ik vrees te horen dat het kanker zou zijn, niet speciaal voor mij, maar uit angst om een kindje van 2,5 jaar achter te laten indien het slecht moest uitdraaien.

    Reageer
    #3

    Hoe is dit afgelopen?

    Ik heb ook al maanden last van onverklaarbare jeuk aan de rechterzij waar nu de huid wat begint te verkleuren...

    Reageer
    #4

    Ik heb net dezelfde klachten, soms erger dan anders...Heb de indruk dat de dokter het niet erg serieus neemt en ben nog niet verder gestuurd naar het ziekenhuis ofzo. Iemand al een oplossing?

    Reageer
    #5

    Je kunt erop staan dat je huisarts dit serieus neemt of contact opnemen met je zorgverzekeraar, die zal je zeker verder helpen, datje een verwijzing krijgt voor de MDL arts.

    Reageer
Reageer op: Darmklachten gepaard met jeuk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief