Begin ziekte van crohn?

  • #1

    Anderhalf jaar geleden begon ik spontaan last te krijgen van een pijn en bedrukt gevoel op de borst, en verstopping en pijn in de buik. Ik heb tussen anderhalf jaar geleden en nu 4 keer mijn bloed laten controleren. Alle waarden waren perfect. Ik heb vorig jaar Juni een maagonderzoek gehad, daar vonden ze weinig bijzonders alleen vonden ze dat de huid wat geirriteerd was. Mijn darmen zijn nooit onderzocht omdat mijn huisarts van mening is dat ik te jong ben voor zo'n beetje elke kwaadaardige ziekte zoals kanker of crohn. In de afgelopen anderhalf jaar zijn de problemen niet gigantisch verergerd. Het lijkt redelijk stabiel te zijn. Echter de afgelopen twee maanden ben ik ook last gaan krijgen van het onderste deel van mijn rechter ribben, daar waar de lever zit. Ik krijg er soms steken. Ik krijg het nu echter ook aan de linkerkant. Ik heb vaak normale ontlasting, maar vaak zit er wel veel vet in de ontlasting. Soms heb ik twee á drie dagen verstopping. Ik heb nu tevens ook vaak een scherpe soort pijn achter in de keel maar het voelt meer alsof het pijn doet in het bovenste stukje van de slokdarm. Ook heb ik vaak buikpijn, het voelt dan erg warm en krijg wat steken in de buik. Soms voelt het ook alsof er iets onder in mijn keel zit bij het slikken. Een pil blijft vaak hangen rond het keelkuiltje. Ik boer heel vaak en heb soms duidelijk dat er maagzuur omhoog komt.

    Ik ben nu bang dat ik of kanker heb of crohn. Mijn huisarts neemt mij echter niet meer serieus omdat er in het bloed niks mis is.. Sterker nog, de waarden zijn allemaal perfect, wat er op wijst dat ik erg gezond ben. Ik weet niet meer wat ik ermee aan moet.. Kan het zijn dat dit een beginfase is van Crohn? Dat er nog niet per sé bloed in de ontlasting zit of duidelijke ontstekingswaarden in het bloed aan te tonen is, maar dat het wel licht begint? Of lijkt het meer op kanker?

    Ik ben een jongen van 26, ik drink en rook niet. Ik leef gezond. Ik ben al maanden gestopt met het eten van vettige snacks, ik drink geen cola of andere koolzuurhoudende dranken, ik drink ook geen melk meer. Ik drink met name water.

    Reageer
    #2

    Je klachten passen zeker nket bij de ziekte van crohn. Daarnaast zouden de ontstekingswaarden in je bloed verhoogd moeten zijn.
    Een geirriteerd maagslijmvlies past beter bij je klachten. Geef je maag de tijd om te herstellen.

    Reageer
    #3

    Het zou goed kunnen dat mijn maagslijmvlies nogsteeds geirriteerd is.. maar de darmen dan? Er moet toch meer aan de hand zijn lijkt me.. steken in de darmen en vettige poep elke dag , pijnlijke punten in de darmen en afwisselend verstopping en diarree lijkt me toch niet normaal.. en dan ook nog pijn aan de onderzijde van de lever..

    Reageer
    #4

    Als je maagslijmvlies lang geirriteerd is, heeft dat uiteindelijk ook effect op je darmen.

    Reageer
Reageer op: Begin ziekte van crohn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief