maagzweer?

  • #1

    hallo ik heb al 1 hele week last van ontzettende maagpijn zuur en opgeblazen gevoel zou dit een maagzweer zijn want ik moest pijnstillers pakken van de dokter ben geopereerd aan kaak voor beugel twee weken geleden en nu begin ik mij ook al misselijk te voelen eten en drinken is redelijk ambetant en slapen mag ik l helemaal vergeten.

    Reageer
    #2

    Over een maagzweer kan ik een enorm (laat geschiedenis) verhaal schrijven.
    Een maagzweer wordt veroorzaakt door een bacterie die de maagwand aantast. En dat weten we nog niet zo heel erg lang, pas een jaar of 20. Vroeger werd gezegd dat je een maagzweer krijgt door stress. Dat klopt niet, maar stress verhoogt de zuurgraad van je maag en als je die bacterie dan hebt, die bacterie doet het goed in een zuur milieu.
    Er zijn medicijnen tegen een maagzweer, of beter gezegd: tegen die bacterie, maar dat is wel even flink 2-3 weken afzien. Een arts kan testen of je die bacterie hebt.

    Veel pijnstillers verhogen ook de zuurgraad. Ook zonder bacterie die maagzweren veroorzaakt kun je daar last van krijgen. De arts kan maagzuurremmers voorschrijven.
    Welke pijnstillers gebruik je? Sommige pijnstillers zijn verkrijgbaar in een speciale vorm waarbij er een laagje omheen zit die verhelpt dat ze snel oplossen in de maag.

    Kortom, je kunt beter even contact opnemen met de arts en je pijnstillers meenemen. Tegen je maagproblemen is zeker iets te doen.

    Reageer
    #3

    feldene moest ik nemen van de dokter.

    Reageer
    #4

    Feldene is Piroxicam, het is een NSAID.
    Het is een pijnstiller en helpt bij slijmbeurs-ontstekingen.

    De belangrijkste bijwerkingen van NSAID's zijn maagproblemen en darmproblemen.
    Een tip kan zijn het met flink wat melk in te nemen.
    Vaak wordt een maagbeschermer voorgeschreven bij gebruik van deze pijnstiller.

    Kortom, je hebt een maagzuurremmer nodig. Die kan je huisarts voorschrijven.
    Maagzuurremmers zijn heel vaak nodig bij pijnstillers van dit type. Het staat als bijwerking ook als eerste op het lijstje dat bij je medicijn is geleverd.

    Kortom, gewoon een maagzuurremmer vragen aan je huisarts of vragen om een andere pijnstiller. Dat helpt echt. Bij dit middel hoef je geen pijn/last te hebben.

    Reageer
Reageer op: maagzweer?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief