Weet iemand wat dit kan zijn?

  • #1

    Al een aantal maanden heb ik zo'n erge last van mijn maag. Nog net niet overgeven, maar ik heb veel moeite met eten. Na het eten word ik vaak aardig misselijk.

    Aantal maanden geleden werd ik aardig griepachtig: was misselijk, last van verstopping en was zeer draaierig. Kon weinig eten en voelde me ook heel zwak na een tijdje. Nu, een aantal maanden verder, heb ik nog steeds erg veel last van mijn maag.

    [b]Dingen die ik nu heb:[/b]
    - misselijkheid, voornamelijk bij het eten of als ik op m'n buik ga liggen
    - afgelopen tijd steken in de maag maar vandaag nog niet gemerkt
    - vermoeidheid en soms hoofdpijn
    - veel meer boeren dan normaal

    Weet iemand hier wat ik met deze klachten moet? Ik heb al wat onderzoeken gedaan (ze hebben in m'n ontlasting zitten zoeken en ik heb een echo moeten laten doen om o.a. galstenen uit te sluiten).

    Zelf denk ik dat het of een irritatie van het maagslijmvlies is, of gewoon de lange nasleep van de buikgriep. Aangezien ik heel lang heel slecht heb gegeten, zou het misschien kunnen zijn dat de maag te gewend is geraakt aan slecht eten. Ik ben alleen geen deskundige op dit gebied dus ik weet niet of dit aannemelijk is.

    Wat de maagslijmvliesirritatie betreft: ik heb wel tweemaal aan de protonpompremmers gezeten, zowel omecat als omeprazol. Moet wel zeggen dat dit werkte. Heb me door die omeprazol goed genoeg gevoeld om gewoon weer dingen als ijs en chocola naar binnen te gooien, terwijl ik nog bezig was met die kuur. Enige probleem was dat ik daarna weer een hele week out was. Dom, weet ik, maar het zegt wel iets over de werking ervan.

    Reageer
    #2

    Een gastritis zou de oorzaak kunnen zijn. Je zou een verwijzing voor de MDL arts kunnen vragen om een maagonderzoek te laten doen. Een maagbacterie zou ook een mogelijkheid kunnen zijn.

    Reageer
    #3

    je hebt een maagzweer voel mij hetzelfde is heel erg ambetant.

    Reageer
    #4

    Wat de maagbacterie betreft: de helicobacter is bij mij in ieder geval uitgesloten. Ik heb wel heeeeeeel ongezond geleefd het laatste jaar: veel junkfood, zo'n beetje elke week wel een zak chips en een blikje cola op vrijdag. Sowieso tussendoor nooit echt iets gezonds naast de groente bij het diner. Ik zie nergens echter dat dit ook een oorzaak kan zijn van dat de maagklachten in ieder geval zo aanhouden, of dat dit de oorzaak van gastritis kan zijn.

    Maagzweer weet ik niet zozeer, want daar komt toch bloeding mee? Ontlasting is nog normaal (niet gitzwart) en heb geen bloed moeten overgeven. Denk dan meer een irritatie en niet zozeer een zweer als het dan echt bij m'n maagslijmvlies te zoeken is.

    Reageer
Reageer op: Weet iemand wat dit kan zijn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief