Rommelende darmen stoelgang is anders

  • #1

    Ik heb nu bijna 2 weken erg last van rommelende darmen, het begint eigenlijk al zodra ik wakker word. Ook is mijn ontlasting niet zo vast maar niet waterdun (ook niet geweest ook) ik moet naar mijn idee nu vaker naar de wc als voorheen. Dit weekend was mijn ontlasting zo goed als normaal en moest ik maar 2x per dag naar de wc. Ook geen last van gerommel gehad.

    Ik heb zelf al meerdere malen contact gehad met de huisarts deze doet het af met een buikvirus en zolang er geen bloed bij zit en ik me niet ziek voel ik mij ook niet druk hoeft te maken. Nu voel ik mezelf ook niet ziek heb gewoon normale eetlust en drink ook normaal alleen maak mezelf er toch.

    Nu heeft mijn vrouw sinds een paar dagen ook een hele borrelende buik. Zij maakt zich er totaal niet druk over. Die zegt alleen ja het is irritant en moet meer winden laten maar verder maak ik me niet druk.

    Ik ben zelf sowieso al iemand wanneer er iets mis is zich helemaal op gaat focussen van af het moment dat ik wakker word tot ik weer naar bed ga.

    Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn en hoe lang dit nog e.v.t. kan duren.

    (excuses voor de onsmakelijke foto's)

    Reageer
    #2

    Lijkt toch op een virusinfectie aangezien je vrouw er nu ook last van heeft. Niets om je zorgen over te maken zolang er geen echte diarree en koorts ontstaat. De ontlasting is zacht maar er is verder niets bijzonders aan te zien.

    Reageer
    #3

    Maar dit valt dus niet onder diarree? Mijn vrouw heeft alleen het gerommel in haar buik en veel last van winderigheid.

    Ik heb zelf toch bij het minste of geringste last van m'n darmen.

    Maar ik zou me hier dus geen zorgen over hoeven maken begrijp ik.

    Hoe lang kan het duren voor zo'n virus weg is?

    Reageer
    #4

    Ik zou me er geen zorgen over maken.
    Hoe lang het kan duren is verschillend. In regel een 1 of 2 weken..hangt een beetje van je afweersysteem af

    Reageer
    #5

    Twee dagen (overdag) geen last gehad van gerommel in m'n buik, ontlasting was nog niet vast zoals in een goede drol maar goed dat kan geen kwaad het is verre weg van water zoals op de foto's hiervoor te zien was.

    Gisteravond redelijk pittig gegeten en ja hoor vanmorgen vroeg begon de ellende weer en moest naar de wc. Het leek wel of ze met messen door mijn buik gingen (heb dit een paar keer per jaar) ook brak het zweet me uit. Uiteindelijk kwam er met veel geweld de nodige zooi eruit (erg dun dit keer).

    Soms denk ik dat het helemaal geen virus is maar PDS omdat de meeste symptomen daar mee overeen komen.

    Reageer
    #6

    [quote]Gisteravond redelijk pittig gegeten en ja hoor vanmorgen vroeg begon de ellende weer[/quote] Dit is natuurlijk ook vragen om problemen. Je gaf zelf al aan dat het nog niet helemaal hersteld was......Niet zo raar dus.

    Reageer
    #7

    Na zeker 4 dagen geen problemen gehad te hebben (gewoon nette ontlasting vaste drol 2 a 3x per dag) is het vandaag weer een losse supstantie. Het ruikt ook nog een naar het vlees wat ik gisteravond gegeten had.

    Reageer
    #8

    Wat heb je gisteren gegeten?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Rauwe witlof salade met aardappels en soort draadjesvlees. Overdag gewoon brood zoals normaal.

    Reageer
    #10

    Je darmen zijn nog wat gevoelig...Witlofsalade kan dan wel wat "drijven" ...
    soms een keer zachte ontlasting of een keer diarree is toch gen reden om je daar zorgen over te maken. Dat heeft iedereen toch wel eens..

    Reageer
    #11

    Ik wil toch even weten of dit onder potlood ontlasting valt. Het gerommel is veel minder geworden alleen nog bij het wakker worden. Verder ga ik 2 a 3 per dag naar de wc om te poepen en het lijkt er op dat mn ontlasting vaster word. Maar nu brengt de vorm/dikte van mijn ontlasting weer aan het twijvelen. Als je op google zoekt dan kom je meteen op darmkanker uit.

    Reageer
    #12

    Daar lijkt het wel op. Een spastische darm (PDS) of aambeien kan de oorzaak zijn.
    Een normale vorm is het net. Ga terug naar de huisarts

    Reageer
    #13

    Moet ik bang zijn voor darmkanker?

    Reageer
    #14

    Een aambei heb ik al jaren zitten aan m'n anus. Die is er ook zeker 8 jaar geleden gekomen en blijft altijd als een verdikken bij m'n anus. Veel last heb ik er niet van behalve als hij 1x in de zoveel jaar klapt en hij gaat bloeden dan voel ik hem ineens weer zitten.

    Reageer
    #15

    Die aambei kan dus wel de reden zijn voor de vorm van je ontlasting. Die zorgt namelijk voor een gedeeltelijke afsluiting van je rectum.
    Misschien is het goed om daar dan eens wat aan te laten doen.

    Reageer
Reageer op: Rommelende darmen stoelgang is anders


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief