Buikpijn op vrij onregelmatige momenten

  • #1

    Dag beste mensen,

    ik ben een jongen van 18 jaar en heb eigenlijk al heel m'n tienerjaren last van buikpijn. Dat is een vrij vage omschrijving, dus als ik mijn buikpijn moet omschrijven dan zou ik dat zo doen: het is het gevoel van krampen in m'n buik en gaat gepaard met veel naar de wc te moeten gaan. De pijn komt steeds zeer plots, ik voel me vaak niet misselijk, enkel bij de ergste keren.

    De buikpijn zelf is erg periode gebonden. Soms heb ik 10 dagen geen last, daarna komt het voor dat ik 5 dagen elke dag last heb.

    Doordat ik deze pijnen al lang heb, ben ik ook al vrij lang op zoek naar een oplossing. Waarom? Ten eerste om de pijn, die ervoor zorgt dat m'n sociaal leven ook niet op en top is (ik durf vaak niet weggaan omdat ik bang ben dat de pijn weer toeslaat, zonder er een wc in de buurt is). Ten tweede omdat ik erg mager ben, ik ben 1,90 m groot, en weeg amper 65 kg.

    Ik ben al bij verschillende dokters geweest, en heb al een test laten doen op coeliakie. Dat is het niet. De dokters weten ook niet precies wat het is. Dan ben ik maar zelf naar oplossingen beginnen zoeken. Tegen m'n laag gewicht heb ik al geprobeerd om 'voedingshakes' te nemen. Dit helpt niet. Ik heb al pillen genomen tegen het PDS, dit helpt ook niet.

    De laatste week, 2 weken, lees ik dat glutenintolerantie niet hetzelfde is als coeliakie, en dat glutenintolerantie eigenlijk niet aan te tonen is. Ik denk misschien dat het dit zou kunnen zijn. Ik denk er dus sterk aan om voor 2 weken een glutenvrij dieet te gaan volgen. Raden jullie dit aan?

    Jullie bedenkingen, opmerkingen zijn zeer welkom
    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Graag voeg ik toe dat de medicatie die ik nam, tegen PDS 'Duspatal Retard' was.

    Reageer
    #3

    Je zou het kunnen proberen. Maar bij een glutenintolerantie zouden de klachten toch eigenlijk constant aanwezig moeten zijn.
    Is er al een maagonderzoek gedaan op bacteriën? Of een darmonderzoek/ontlastingsonderzoek?

    Reageer
    #4

    Beste,

    Bedankt voor het antwoord!

    Er is een darmbiopsie gebeurd in 2015 en een ontlastingsonderzoek in 2014. In beide niets te vinden. Mijn bloed is al een aantal keren getest en daarin kwam vaak terug dat ik wat ijzer tekort had, voor de rest niets bijzonders.

    Reageer
    #5

    Zoals gezegd, je kunt het proberen. Maar houdt wel je calorie inname in de gaten. Je bent te licht voor je lengte. Gebruik de eetmeter van het voedingscentrum. Dat is een handig tool om je voeding goed in de gaten te houden.
    https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/

    Reageer
    #6

    Bedankt voor de tip Tandor.

    Heb jij zo'n dieet al geprobeerd of ken je er iets van?
    Ik wil namelijk niet dat ik 'gevaar' loop of bepaalde zaken ga verergeren door te proberen om gluten vrij te gaan eten.

    Nogmaals bedankt, verdere hulp is welkom.

    Reageer
    #7

    Kijk op deze link voor alle info over glutenvrij eten...

    http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/gluten-en-het-glutenvrij-dieet.aspx

    Maar gebruik daarnaast ook zeker de eetmeter...daarmee kun je heel goed in de gaten houden dat je de nodige andere voedingsstoffen binnen krijgt.

    Reageer
Reageer op: Buikpijn op vrij onregelmatige momenten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief