vragen over ontlasting(feces)

  • #1

    Ik ben een jongen van 24 jaar. Ik lees op diverse websites dat feces die dunner worden in diameter, een teken kan zijn dat er een tumor in de darmen zit, [b]kan het ook wat anders zijn??[/b] Ik heb nu sinds anderhalve week last van verstopping. En tijdens het persen was er wat helder rood bloed dat best wel even bleef druppelen. Ik denk dat dit uit een sneetje kwam bij de anus maar weet het niet zeker. 6 dagen geleden wat dunne plakkerige ontlasting gehad wat verder gewoon bruin van kleur was, geen bloed meer. Nu is de ontlasting weer wat harder aan het worden sinds ik nu 2 dagen duspatal slik, maar de diameter van de feces is wel dunner.. Ook stinkt de ontlasting heel naar.. een geur dat ik niet echt kan uitleggen, een beetje chemisch. Verder heb ik de meeste tijd van deze anderhalve week last gehad van loze aandrang. Dat is nu iets minder maar na het poepen voel ik toch alsof er meer moet zitten, maar er komt niets. Mijn huisarts doet er heel makkelijk over en zegt alleen dat darmkanker op mijn leeftijd eigenlijk niet voor komt.. Wat denkt u?

    Reageer
    #2

    Ik merk trouwens dat als ik hard pers, er een soort vliesje aan de binnenkant mijn anus bedekt. Is dit normaal? Ik kan het wat opzij duwen maar het is LICHTJES gevoelig.

    Reageer
    #3

    Het zou een inwendige aambei kunnen zijn.
    Ga met de klachten naar de huisarts.

    Reageer
    #4

    Wat zou die sterke geur kunnen inhouden? Huidarts deed niet veel moeite, zei alleen "verstopping".

    Hoe snel groeit darmkanker ongeveer? Ik zag ergens dat het langzaam groeit en wel 10-15 jaar kan duren voor zo'n poliep kwaadaardig wordt en in vergevorderde stadia is. Hoop dat ik dit niet heb.

    Het voelt alsof gas,scheten, ook niet heel makkelijk doorkomen..

    Reageer
    #5

    Darmkanker zal zeker niet aan de orde zijn gezien je leeftijd...
    Ik denk dat het inwendige aambeien zijn. Je klachten passen daar wel bij.

    Over de geur is niet veel te zeggen. Dat is toch altijd afhankelijk van wat er wordt gegeten en gedronken. En natuurlijk de duspatal. Die zorgt voor een snellere passage in de darmen, waardoor de geur van de ontlasting ook kan veranderen.

    Reageer
Reageer op: vragen over ontlasting(feces)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief