Na een zware maag virus, heel lang last van darmen/maag. Help

  • #1

    Halloo iedereen,

    Ik plaats dit forum bericht in hoop dat er iemand is die het leest die dit ooit ook heeft mee gemaakt. Of iemand die er meer verstand van heeft...

    Ik ben een vrouw, 22 jaar.

    In de zomer, ongeveer zo'n 3 maand geleden van nu, heb ik een zwaar maag/darm virus gehad. Altans, dit denkt mijn huisarts dat het geweest is.
    Ik ben 2 dikke weken 'knockout' geweest; ik kon niet fatsoenlijk meer eten (geen eetlust), heb niet normaal kunnen slapen (duizeligheid, misselijk, overgevoelig) maar niet gebraakt!! alleen hele dunne ontlasting.

    Tussendoor ben ik wel naar de Dokter geweest, die zei dat het wel over ging na een tijd. Die tijd hebben we ook gedacht dat het aan de anti-conceptie pil lag die ik begonnen ben KORT voor dat ik die maag/darm virus had.

    Ik heb de pil 4 weken lang gehad omdat mijn vriend op bezoek was, daarna ben ik gestopt, in hoop dat de klachten weg zouden gaan. Het bleek niet beter te worden, dus dat het door de pil kwam is uitgesloten. (maar ik dacht dat ik het toch even ging opnoemen hier.)

    Het is nu 2 maand verder na de virus, ik kan wel weer eten, heb mijn eetlust, maar mijn maag/darmen zijn niet in orde.

    Overdag is alles prima; ik sta 11 uur op, eet broodje pindakaas 12 uur, ik loop even 30 minuten rond door de stad en terug, s'avonds eet ik gezond en gevarieerd. (aardappels, vlees, groentes, of spaghetti. noem maar op.)

    Maar s'avonds is wanneer het feest in mijn maag begint... Ik voel de borrels op komen, moet soms boeren. En VOORAL als ik ga slapen. dan lig ik en dan hoor ik mijn maag constant borrelen/knorren omdat de lucht vast zit. daardoor krijg ik een akelig gevoel en is slapen niet prettig.

    Uit eindelijk als ik wakker ben is alles een stuk beter en kan ik draaien wat ik wil en heb ik niet veel last meer. Dan begint de routine weer overnieuw.

    Ik zal nu opnoemen wat ik heb geprobeerd in de tussentijd:
    - Maagdrankje: Iberogast 3 keer per dag, 2 weken lang. ben er nu mee gestopt. Het is erg duur, dus vond ik het volgende;

    - Venkel thee: ik drink 3x per dag (12 uur smiddags, half 6 bij het avond eten, 11 uur s'avond) Venkel thee van een zakje van de Kruidvat + venkel zaadjes in een zeefje laten intrekken in heet water.

    De ontlasting is erg dun, ik ga wel elke dag naar de wc. dus ik ben van plan om het nu 2 keer per dag te gaan drinken i.p.v 3 keer.

    Al met al, het gevoel dat je niet 'normaal' kan eten zonder de gedachten te hebben dat je s'avonds last krijgt is erg zwaar. Vooral dat je naar bed gaat en die borrels hebt, ik slaap vrij slecht. Ik weet het, je moet de gedachten los laten, maar het is erg moeilijk omdat ik in 3-4 weken tijd geen 'progressie' heb gevoeld, snap je?

    Ik meld er ook bij dat de Dokter dacht dat het mogelijk een prikkelige darm is of is geworden na het virus. Maar ze zei dat ze wel denk dat het over gaat. Ik heb in mijn kindertijd TOT die 3 maanden terug nooit ook maar iets aan mijn darmen gehad. dus dit is wel een hele klap voor mij dat het leven in eens in de war is.

    Nogmaals, hopelijk is er iemand die er meer verstand van heeft of die dit ooit heeft meegemaakt. of misschien tips of ideeën... alle reacties zijn welkom. Vraag a.u.b als je meer info wilt...

    PS.
    Onthoud dat ik alleen s'avonds en VOORAL in bed last heb. overdag is alles prima en voel ik niks raars.

    Reageer
    #2

    Vergeten te melden dat Iberogast voor mijn gevoel niet ZO veel verschil maakte. Nog steeds had ik gerommel in mijn buik en moest ik boeren/winderig snachts. Met de thee trouwens ook.

    Reageer
    #3

    Het is nog maar de vraag of het een virus was en geen bacterie. Is er nooit een ontlastingsonderzoek gedaan?

    Reageer
    #4

    Nee, niet tijdens dat ik ziek was. De dokter had het nooit opgenoemd dus ik wist niet dat het mogelijk was. Ze waren voor mijn idee gewoon "ziek her maar uit", aangezien het 2 weken heeft geduurd.

    Ik heb daarna wel gevraagd voor onderzoek, maar het is te lang geleden. Zij weten het bijna zeker dat bloed/ontlasting onderzoek geen nut meer heeft.

    Reageer
    #5

    Daar ben ik het dan zeker niet mee eens. Zeker omdat je nog steeds klachten hebt. Als je een bacterie hebt opgelopen kan dat nog wel jaren aanhouden.
    Ik zou je toch willen adviseren om een ontlastingsonderzoek te vragen op parasieten en bacteriën.
    Na enkele weken zou een virus opgelost moeten zijn.

    Reageer
    #6

    Kan het niet zijn dat de darmen een grote klap hebben gehad en ze lang nodig hebben om te moeten herstellen? Dat dacht de huisarts tenminste.

    Reageer
    #7

    Ja, dat kan. Maar na enkele weken zou dat dan toch over moeten zijn.

    Reageer
    #8

    Mag ik vragen waarom je dat denkt? heb je er misschien ervaring me?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik denk dat omdat je klachten daarop lijken en deze niet weggaan maar blijven aanhouden. Bij dit soort klachten is het altijd raadzaam om een ontlastingsonderzoek te doen. Al is het maar om dingen te kunnen uitsluiten.
    Je zou bijvoorbeeld een infectie kunnen hebben met de dientamoebe fragilis. Als de klachten langer aanhouden is dat zeker iets om te onderzoeken.

    Reageer
    #10

    21e ga ik naar de Diëtiste, ik heb al een afspraak. Is het niet vreemd dat ik alleen snachts er last van heb? Zoals ik het al opnoemde heb ik overdag geen last. Met een bacterie rondlopen zou je het toch erger moeten hebben denk ik dan?

    Ik kan wel weer opnieuw een afspraak bij de huisarts maken, maar onderzoek van ontlasting gaan ze met iets naar binnen...? Of is het letterlijk onderzoek van de ontlasting

    Reageer
    #11

    Je moet dan zelf een beetje ontlasting in een potje doen en dat bij de huisarts afgeven. Die stuurt dat dan naar het laboratorium. De huisarts heeft daar speciale potjes voor met kleine schepjes. Die krijg je dan mee naar huis

    Reageer
    #12

    Misschien is het inderdaad dan een goed idee om het eerst inderdaad uit te sluiten of de bacterie er niet meer is.

    Maar wat ik zeg, ik zou denken dat mensen die met een bacterie rond lopen het erger hebben, dus ook overdag in bed liggen met maag problemen.

    Reageer
    #13

    Dat hoeft niet altijd hoor.....
    Maar omdat de klachten aanhouden, is het wel raadzaam om het in ieder geval te controleren.

    Reageer
    #14

    Bedankt voor de reacties, ik waardeer het. Mocht ik vragen hebben of er schiet iets te binnen, gooi ik het wel even weer hier.

    Reageer
    #15

    Na lang wachten blijkt uit het onderzoek dat ik geen bacterie of parasiet heb.

    Ondertussen zijn mijn maag/darmen nog steeds het zelfde...

    Reageer
Reageer op: Na een zware maag virus, heel lang last van darmen/maag. Help


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief