Dafmen

  • #1

    Ik heb een aantal jaar last van m'n darmen. 2 jaar geleden kreeg ik opeens veel buikpijn en het bleek dat ik een tarwe en pinda allergie heb. Ook kwam er nog soja, melk en eiwit uit, maar deze waardes waren zo laag dat ze geen klachten kunnen geven. Ik loop sindsdien ook bij de diëtiste en hou me heel netjes aan m'n dieet.
    Het probleem is echter dat ik nog steeds veel last van m'n darmen heb. Heb al weken bijna geen normale ontlasting meer. Het is dun. Ook heb ik enorm last van darmrommelingen. Op school is het niet meer leuk omdat m'n darmen zulke rare geluiden produceren. Enorm hard en veel.
    Een keer in de zoveel weken heb ik vreslijke darmpkrampen. Gelukkig is dit eigenlijk altijd als ik thuis ben, dus kan ik gewoon naar de wc. Het begint plotseling en ik moet dan ook gelijk naar de wc. Ik heb dan heel veel diarree en het blijft dan maar komen. Meestal wordt ik misselijk van de kramp en moet ik nog overgeven. Na een half uur verdwijnt het meestal langzaam. De kramp blijft vaak op de achtergrond en ik probeer dan zo rustig mogelijk te doen om het niet weer op te wekken. Meestal blijf ik ook nog een tijdje misselijk.
    Ik heb altijd al last van m'n darmen gehad, maar snap niet waar dit vandaag komt, aangezien ik me netjes aan m'n dieet houd.
    Ik ga liever ook niet naar de huisarts, omdat ik daar 3 maanden geleden ook al ben geweest en al een keer ene doorverwijzing heb gehad voor de orthopeed. Maar denk dat het wel belangrijk is dat er een keer naar gekeken wordt.
    Maar hebben jullie misschien enig idee?

    Reageer
    #2

    Ik ben trouwens 16 jaar.

    Reageer
    #3

    Ik zou toch met de klachten naar de huisarts gaan en een verwijzing vragen voor de MDL arts. Er moet inderdaad eens goed worden gekeken wat er precies aan de hand is.

    Reageer
    #4

    Ja zou eigenlijk wel moeten.. maar vind het moeilijk omdat ik dan weer naar de huisarts en ziekenhuis moet.. maar ja m'n klachten zijn ook niet leuk

    Reageer
    #5

    Ben naar de HA geweest en heb een doorverwijzing gekregen voor de kinderarts.

    Ben de laatste weken afgevallen en familie zegt ook dat ik er dunner uitzie. Heb tevens weinig eetlust en ben erg moe en constant misselijk als ik iets eet. Heb ook al heel m'n leven moeilijk vet eten kunnen verdragen.
    Zou dit mogelijk bij de ziekte van Crohn kunnen passen? want m'n klachten komen wel erg overeen als ik het zo lees....

    Reageer
    #6

    Dat kan ik zo natuurlijk niet zeggen...Het kan ook je maag zijn die problemen veroorzaakt...maar dat is dan iets voor de kinderarts.

    Reageer
Reageer op: Dafmen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief