Geluid in darmen na eten

  • #1

    Hallo,

    Ik heb vandaag gebakken aardappels op. Ik vind het lekker als ze wat gekruid zijn dus dat zijn ze dan ook. Alleen een half uur na het eten zit ik achter de pc en hoor ik de gekste geluiden uit mijn 'buik' komen! Soms lijkt het net of je iets hoort stromen en daarna beginnen de knorrende en rommelende geluiden. Ik heb dit ook als ik Macaroni, Nasi of friet eet en als ik een kippetje ga halen op de markt!

    Het doet geen zeer, alleen de geluiden zijn soms erg hard. En als ik mensen om me heen heb krijg ik er ook vaak opmerkingen over.

    Ik hou ook graag van een extra keer opscheppen. Moet ik me zorgen maken of is dit het veelgenoemde Prikkelbare Darm Syndroom?

    Reageer
    #2

    Dat heeft met PDS niets te maken, maar waarschijnlijk met de hoeveelheid lucht die je tijdens het eten inslikt.

    Reageer
    #3

    Heb ook een heel wisselend ontlastingpatroon. Soms 4 keer per dag en soms maar 1. Laat op die dagen ook extreem veel scheten.

    Heb verder geen pijn ofzo hoor. Maar eet ik te snel dan?

    Reageer
    #4

    Te snel of te gulzig eten kan, maar het gaat dan vooral om de lucht die tijdens het eten inslikt. Veelal veroorzaakt door net op het moment dat je eten in je mond stopt ook nog in te ademen. probeer er eens op te letten.

    Reageer
    #5

    Maar waarom alleen bij Macaroni, Friet en dergelijke? En soms in combinatie met diarree?

    Reageer
    #6

    Waarschijnlijk omdat je bij macaroni en friet wat sneller of gulziger eet.

    Reageer
    #7

    Ik zal het in de gaten houden, vind het toch raar dat het soms gepaard gaat met hevige aandrang (om te poepen)

    Reageer
    #8

    Als er veel lucht in je maag en dan ook in de darmen komt is dat niet zo vreemd.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ben ik toch weer even. Zojuist een zelfgemaakte pizza op met bbq saus, mozarella, spaanse peper en zalm. 10 minuten later kwamen er bizar harde geluiden uit mijn buik/darmen en had ik meteen diarree. Nu blijkt het wel over te zijn...

    Ik wil heel graag geloven dat het door lucht komt, maar dat kan toch niet? Nog steeds geen pijn ofzo. Geluiden klinken alsof je iets hoort 'stromen'

    Reageer
    #10

    Ik zal je eerlijk vertellen dat wanneer ik die pizza zou eten, met BBQ saus en Spaanse peper, ik dus ook geluid zou maken.

    Als je er ongerust over bent, ga dan met de klachten naar je huisarts. Die kan je dan in ieder geval even onderzoeken

    Reageer
    #11

    Haha, dat is dus niet zo heel gek dan. Te heet dus? Ik wil de huisarts niet platlopen om alles. Voel me tenslotte verder prima

    Reageer
    #12

    Nee, dat is zeker niet gek. Het heeft alles te maken met wat je eet en daarnaast het inslikken van lucht tijdens het eten.
    Als ik chili eet, bruine bonensoep, zuurkool, frites, ui, te zwaar gekruid en vooral pittig eten, dan maak ik ook geluiden in mijn buik...en winderigheid en soms boeren. Er zijn nou eenmaal producten die gasvorming in de darmen bevorderen. Dat veroorzaakt dan gerommel en winderigheid. Het boeren heeft dan vooral te met het inslikken van lucht, het gebruik van koolzuurhoudende dranken en eventueel een geïrriteerd maagslijmvlies.

    Reageer
Reageer op: Geluid in darmen na eten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief