pds/slokdarm

  • #1

    Hallo mensen,
    Ik heb al een jaar last van pds, prikkelbare darmen. Soms een tijd niet en soms weer heftig.
    Nu had ik van de week weer enorme druk tegen m'n linker rib, drukt ook tegen m'n linker borst aan. Ook een paar dagen niet naar de wc kunnen gaan. Ben maar weer begonnen aan m'n metamucil zakjes. Maar nu sinds vannacht heb ik een brandende slokdarm, pijn op borst en het lijkt net alsof er iets in m'n keel zit, dik gevoel. Krijg er ook kokhalsneigingen van en het voelt zuur. Komt dat door mijn verstopte darm?. Heb omeprazol gehaald bij de kruidvat.
    Iemand ervaring mee en of tips dat het over gaat?

    Reageer
    #2

    Het zou inderdaad kunnen. Maar het zou ook een probleem van maag kunnen zijn. Een geïrriteerd maagslijmvlies bijvoorbeeld. Als de klachten aanhouden ga dan wel even naar de huisarts

    Reageer
    #3

    Ik ben naar de dokter geweest, ze zei een maagzweer en brandend maagzuur in mijn slokdarm. Ik heb renatidine gekregen. Nu is het zuur in mijn slokdarm en keel wel minder, maar mijn maag voelt vreselijk opgeblazen en branderig. ook al paar dagen niet goed naar de wc, m'n darmen drukken tegen mn maag volgens mij. Maar wat het minst leuke is, ik kan niet meer normaal op mijn rug liggen. Dan krijg ik pijn en kramp achter mijn borstbeen, op mijn borst en ong. de maagstreek. En ook beide borsten. Zelfs op mijn zij doet pijn. Dus nu slaap ik met extra hoge kussens. Is dat nog steeds zuur in mijn slokdarm of iets anders.?

    Reageer
    #4

    Dit kan inderdaad door je maag worden veroorzaakt. Met name de maagzweer.

    Reageer
    #5

    Zelf heb ik ook al jaren PDS . Dat onregelmatige stoelgang (soms verstopping , soms diarree) , buikpijn en lage rugpijn daar bij hoort weet ik .
    Vorige week kreeg ik ineens last van een opgezwollen slokdarm ,veel boeren , braakneiging , hoofdpijn , misselijkheid (letterlijk de hele dag), nachtelijk zweten , ijskoude handen , hartkloppingen , hoge bloeddruk . Voor de rest ben ik altijd moe maar nachtrust , dat lukt me dan weer niet .

    Wanhopig naar de dokter : bloedonderzoek , echo hals (dachten aan slecht werkende schildklier) > niets opgeleverd : alles oké .
    De dr gaf me pillen voor 'verdoken reflux' / ontstoken slokdarm én schreef me kinesisttherapie voor (???)

    Die laatste wist mij te zeggen dat AL mijn klachten verder komen van mijn darmen ! Een zenuw die begint in je hoofd en zo langs je oor naar de darmen gaat is geïrriteerd waardoor de spieren er rond gespannen staan : hoofdpijn , misselijk . Hij heeft ook onder mijn ribbenkast mijn middenrif gemasseerd : maag die ineenkrimpt en reflux in de hand werkt ! Dit zouden wel eens jouw 'kramp' achter het borstbeen kunnen zijn .

    Voor de rest natuurlijk op je eten en drinken letten : geen koffie , bruisende drank , pasta , peulvruchten enz. , veel water drinken ... maar dat weet je wss allemaal al .

    Misschien moet je maar eens even bij een kinesist langs (kan op doktersvoorschrift hier in BE) of een osteopaat 😉

    Reageer
Reageer op: pds/slokdarm


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief