Klachten na voedsel, jeuk en moe

  • #1

    Ik heb sinds mijn 16e ongeveer (nu 21) een luie/spastische darm (volgens de huisarts) maar mijn klachten zijn enorm veranderd. Eerst had ik voornamelijk obstipatie en hielpen de vezelzakjes van de huisarts nog, maar de laatste tijd kan ik haast nergens meer tegen. Brood eet ik niet meer (direct diarree), na een paar slokken alcohol krijg ik enorme maagpijn (dus dat neem ik niet), cruesli/muesli/havermout/pizza/pasta etc heb ik last van, speltbrood zelfde effect als normaal brood, alleen rijst en aardappelen gaan wel oké. Daarnaast heb ik af en toe zoveel buikpijn (rechtsbovenbuik) dat ik haast flauwval en niet kan stilzitten van de pijn (duurt een uur maximaal, dan is het weg).

    Ik ben gediagnosticeerd met ADHD vanaf mijn 12e, maar ik heb het idee dat mijn concentratie minder goed is geworden, tevens krijg ik regelmatig jeuk over mijn hele lichaam (ik heb jeuk, dus ik ga kijken of er iets te zien is, vaak een kleine rode vlek, dan krabbel ik en dan wordt het hele lichaamsdeel in kwestie rood). Als ik de hond uit heb gelaten, heb ik jeuk over mijn hele lichaam en gaat mijn neus vaak lopen. (Sinds deze maand)

    Ik ben negatief getest op glutenintolerantie (bloedprikken), diverse allergieën (tarwe, lactose, vis, soja, ei, pinda) en algemeen bloedbeeld was ook in orde. Daarnaast echo van mijn bovenbuik gemaakt ivm verdenking op galstenen, maar was ook in orde. Nu heb ik een verwijzing gekregen naar de MDL-arts, maar ik vraag me af of iemand zich in mijn verhaal kan herkennen en weet waar ik eventueel aan moet denken of tips heeft qua voeding want ik weet haast niet meer wat ik kan eten. Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Hallo, het zou ook goed kunnen komen door voedselintollerantie. Die hoef je niet allen te hebben vooro gluten. Zelf heb ik een histamine intollerantie en heb een hele waslijst aan dingen die ik niet meer mag eten/drinken. Daar passen jou klachten bv. Ook goed bij. Het is echter niet via de dokter te testen of je het hebt. Op internet is veel info te vinden en lijsten met wat je wel en niet mag. Door dat ik een histamine vrij dieet ben gestart in der tijd kwam ik er achter door dat bepaalde klachten verdwenen dat dat de oorzaak bleek. Als ik een keer iets wil zondigen neem ik het middel DAOSIN. Dit vult het enzym aan wat normaal een rol speelt bij het ontstaan van klachten. Dan kan ik toch bv uit eten zonder er al te veel last van te krijgen. Als onderhoud slik ik dagelijk antihistamine omdat het best een complex probleem is. Tarwe enzym speel bij mij ook een rol ik ben o.a behoorlijk opgeblazen als ik ze binnen heb gekregen. Merk het vooral met pasta.

    Reageer
    #3

    ^Bedankt voor je reactie! Ik vind de symptomen van een histamine intolerantie zeer herkenbaar klinken, heb jij met die histamine intolerantie ook voornamelijk last van jeuk (en hartkloppingen?). Momenteel is jeuk haast de grootste klacht bij me, ik zit helemaal onder de rode vlekken als ik mijn huid alleen al aanraak en zelfs bij de minste inspanning word ik gek van de jeuk. Ik probeer er niet aan te denken, omdat het volgens mij best tussen je oren kan zitten, maar als ik eenmaal onbewust heb gekrabd dan blijf ik bezig! Ik ga in ieder geval eens opzoeken wat je het beste kunt vermijden qua voedsel bij een histaminevrij dieet, bedankt!

    Reageer
Reageer op: Klachten na voedsel, jeuk en moe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief