Lintvormige ontlasting door griep?

  • #1

    Hallo,

    Ik had zojuist zeer smalle, lange ontlasting. Het leek wel potloodontlasting, maar dan net iets breder. De geur was ook wat sterker dan normaal. Het zit me toch een beetje dwars, omdat ik snel geneigd ben de associatie met iets ergers te leggen. Ik ben op dit moment ziek (hoofdpijn, keelpijn, volle neus, misselijk, slap, trillend in bed liggen, et cetera). Echt veel heb ik dus ook niet gegeten de afgelopen dagen. Gisteren heb ik bijvoorbeeld maar twee broodjes, een banaan, een whey-shake met water en een klein bord pasta met kip gehad. Vanmorgen had mijn ontlasting ook een sterkere geur, maar was het (zover ik me nog kan herinneren) wel iets breder qua vorm.

    Ik heb verder geen diarree (gehad) of erge pijn/steken in mijn buik. Kan die lintvormige ontlasting ontstaan door mijn griepje i.c.m. de kleine hoeveelheid maaltijden, waardoor er dus weinig te verwerken valt?

    Reageer
    #2

    Als er verder geen andere klachten zijn, zou dat kunnen.

    Doorgaans wordt dit veroorzaakt door een vernauwing of obstructie van de anus door bijvoorbeeld een aambei of een marisk.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie!

    Van een marisk heb ik nog nooit gehoord. Moet wel zeggen dat ik vaak last heb van jeuk rond de anus, maar ik heb er nooit echt wat achter gezocht. Lintvormige ontlasting heb ik overigens nooit eerder gehad. Het is wel eens wat smaller dan normaal, maar dat is vaak wanneer ik wat minder gegeten heb.

    Is de ontlasting van iemand met een marisk of aambei per definitie smal (of heel smal) of kan dat per keer weer verschillen?

    Reageer
    #4

    Dat kan verschillen.
    Een marisk, is een huidflapje. Dat zit aan de buitenkant van de anus net zoals een uitwendige aambei. Dat zou je dus kunnen zien. Een inwendige aambei zie je natuurlijk niet. De jeuk aan je anus kan dus wel op een aambei duiden. Als ze niet uitwendig is, kan dat ook inwendig zijn.

    Reageer
Reageer op: Lintvormige ontlasting door griep?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief