Buikpijn rechtsboven, maag en darmklachten, boeren en flatulentie

  • #1

    Hoi,

    ben een man van nu bijna 50 en sinds een anderhalf jaar heb ik veel last van buikpijn rechtsboven in de buik. Het is begonnen als een kleine irritatie maar is na anderhalf jaar zo ongeveer dagelijks constant aanwezig, de ene keer heftiger, de andere keer wat minder. In de ochtend lijkt het meer aanwezig te zijn dan in de middag.

    Mijn darmen rommelen soms enorm, zeker op de plek waar ik last heb van buikpijn, en het is net of er wat van binnenuit naar boven naar mijn middenrif drukt. Mijn ontlasting is soms normaal, soms wat een brei en zurig ruikend maar geen bloed of andere zaken te zien.

    Ben hiervoor naar de huisarts geweest, heb al 2x een echoscopie gehad met een jaar tussenruimte, 2x ontlastingsonderzoek, een maagslang gehad, talloze malen bloed geprikt op zo ongeveer alle waarden van lever tot nieren en ontstekingen maar men kan niets anders vinden dan een paar poliepjes in mijn gal en veel lucht in mijn darmen. Galwegen zijn ook netjes, hartonderzoek gehad maar ook verder geen problemen met aders of wat dan ook. Soms boer ik behoorlijk en soms komen er scheten aan de lopende band.

    De huisarts geeft aan PDS maar dat is iets op basis van uitsluitingen en daar kan ik zelf heel slecht tegen. Ik wil zekerheid en niet iets op basis van uitsluitingen.

    Het beïnvloed mijn gehele leven enorm. Ik denk alleen nog maar daaraan en wat het zou kunnen zijn en hoe ik er weer vanaf kom, dit is geen manier van leven op dit moment. Het maakt me onzeker met alle stress van dien. Ik heb in ieder geval een verwijzing naar de MDL-specialist om daar eens verder te kijken.

    Wie herkent überhaupt deze klachten.

    Gr.
    Rik

    Reageer
    #2

    Hoe vervelend het soms ook is, maar in sommige gevallen kan een diagnose alleen worden gesteld op basis van andere uitsluitingen.

    Misschien dat de MDL arts nog ideeën heeft.

    Reageer
    #3

    Hallo Rik,

    Sinds 2010 heb ik ook elke dag buikpijn. Gewone ontlasting, diarree en obstipatie wisselt zich erg af.
    Bij de mdl arts geweest in 2010. Allerlei onderzoeken gehad, kwam niks uit.
    Uiteindelijk wilde ze me naar een psycholoog sturen omdat ze zeiden dat het tussen de oren zat. Ben ik niet naartoe geweest want ik weet dat het niet tussen de oren zit. En toen werd er maar gezegd dat ik pds heb. En het zou ook best kunnen. Alleen jammer dat je zoiets niet zeker weet. Maar ik heb het nu ook een beetje opgegeven. En hoe vervelend de klachten ook zijn, het went wel..

    Wanneer is de afspraak bij de mdl arts? En laat even weten wat ze daar zeggen. Ben wel benieuwd.

    Reageer
    #4

    ja hier ook!

    wordt een malle molen van uitsluitsels .......

    Ongeveer 2 maand terug paar aanvallen gehad. Enorme steken rechtsboven in de buik. Iets hoger dan de navel en dan 10 a 12 cm naar rechts.

    bloedonderzoek: niets te vinden

    echoscopie: niets te vinden

    vandaag opnieuw een aanval. Niets te vinden. Vervolgmolen in om uit te sluiten. Eerst een Scopy maar ik verwacht daar niets van.

    daarna wellicht een scan

    ook een beetje trial and error om te vinden wat er scheelt.

    Weet jij inmiddels meer? Jouw verhaal lijkt erg op t mijne.

    groet Fred

    Reageer
Reageer op: Buikpijn rechtsboven, maag en darmklachten, boeren en flatulentie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief