Geregeld last van misselijkheid na alcohol

  • #1

    ik heb dit probleem sinds enkele jaren:
    Als ik alcohol drink dan heeft dit vrijwel altijd tot gevolg dat ik misselijk wordt.

    Nu snappen we allemaal dat een kater de normaalste zaak van de wereld is maar bij mij gebeurd het dat als ik op een avond bijvoorbeeld 5 biertjes drink, ik de dag daarna met moeite een broodje naar binnen kan werken en vervolgens niets eet tot ca. 18:00. Als ik dat wel doe reageert mijn maag direct en word ik weer misselijk.

    Punt is dus dat dit optreed als ik weinig drink en ook als ik meer drink. Een avondje echt dronken worden zit er voor mij ook niet in, als ik wat aangeschoten ben dan gooit mijn maag er het slot op met als gevolg dat ik vrijwel niets meer naar binnen krijg (zowel (fris)drank als eten).

    Dit heb ik ondertussen wel geaccepteerd maar ik blijf me afvragen wat er nu precies aan de hand is. Een dag leven op 1 broodje tot 18:00 is niet bepaald normaal.

    Wat achtergrond info: ik ben 24 jaar, man, ca. 185cm lang met een gewicht van ca. 75kg.

    Reageer
    #2

    Het kan een vorm van allergische reactie zijn op bier of op alcohol. Je zou dat kunnen laten testen met een allergietest.

    Reageer
    #3

    Misschien gewoon géén alcohol drinken? Alcohol persé nodig hebben om plezier te hebben is ook wel erg 'leeg' hè. Wil je toch bij de crowd passen, dan zou ik eens langs de huisarts gaan voor wat allergie testen. En kijken aan welke drank het ligt, of aan elke.

    Reageer
    #4

    Ja. Ik heb precies hetzelfde. Ik kan ook niet doordrinken en dronken worden.
    Ik zie het als een veiligheidsmaatregel van mijn lichaam. Je moet niet vergeten dat alcohol in grote hoeveelheden giftig is. Alcohol op zich is een gif. Wij hebben gewoon erg slimme lichamelijk, die op tijd aangeven dat het genoeg is. Ik ben erg blij met mijn lieve lichaam.

    Reageer
    #5

    Het feit dat ik niet dronken kan worden vind ik niet per sé een probleem (al is het wel leuk om even alle remmen los te gooien).
    Het gaat mij er vooral om dat ik de dag daarna dusdanig veel last van mijn maag heb dat ik me echt beroerd voel.
    Geen alcohol drinken; ja is inderdaad een oplossing. Maar ik vind een biertje op zijn tijd erg lekker.

    Bedankt voor de suggesties, wordt toch de huisarts dan.

    Reageer
Reageer op: Geregeld last van misselijkheid na alcohol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief