Ik heb al 7 maanden klachten en de dokter kan niets vinden.

  • #1

    Hallo,

    Dit is de eerste keer dat ik iets op het forum plaat, maar ik hoop dat iemand enig idee heeft waar ik last van kan hebben.

    Ik heb al 7 maanden klachten die niet te verklaren zijn.
    Het begon toen ik net terug kwam van vakantie in Hongarije. Tijdens de vakantie had ik ineens last van een aambei(nooit eerder gehad. Ik kwam thuis en begon last te krijgen van een branderig gevoel in mijn urinebuis. Ben toen na het weekend naar de dokter gegaan, deze heeft mijn urine getest en kon geen infectie vaststellen. Mijn vriendin had nergens last van(eerder al eens een candida besmetting gehad van mijn vriendin.

    Na 2 weken toch maar voor de zekerheid laten testen op chlamydia en gonorroe, geen besmetting. De klachten werden erger ook met buikpijn, zweten, keelpijn, nekpijn, buikpijn en last van mijn ogen. verdere onderzoeken laten uitvoeren(hepB, Hiv, syfilis en standaardbloedonderzoek en urineonderzoek.
    Alleen de ALAT waarde was minimaal verhoogd tot 52, waarschijnlijk door een antibiotica kuur die ik had gekregen.

    Doorverwezen naar de internist die me heeft getest op auto immuunziekten vitamine tekort(b12 en d), Bleek de vitamine d iets te laag te zijn, maar de rest was in orde.

    De ontlasting zag nu ook vreemd brijerig uit, maar de dokter wou geen ontlasting onderzoek doen dus deze heb ik gedaan via darmklachten.nl.
    Hieruit bleek dat ik een candida albicans infectie heb (40.000 gistcellen per gram), ook de lactobaccilus en enterrococcus waren verlaagd.
    het laboratorium gaf aan om een candida dieet te volgen en nystatine te slikken, maar de dokter wil( nog steeds) geen nystatine voorschrijven. wel heb ik wat probiotica gekocht en supplementen.

    de candida infectie heb ik op het moment goed weten te verminderen, maar is nog niet weg. wel heb ik nog regelmatig klachten als keelpijn, oorpijn en buikpijn. Ook heb ik last van eczeem op mijn voeten en een wit/groen uitgelsagen tong.

    Ik ben zelf aan het denken of ik misschien last kan hebben van een a-symptomatische pfeiffer of herpes virus. De dokter wil me niet helpen en zegt dat het alleen de stress is, maar zelf voel ik me niet zo gestrest.

    Ik weet niet of deze klachten ook kunnen komen van een candida darm infectie, en of ik misschien een darmparasiet erbij heb.
    Het probleem is alleen dat ik niet van plan ben om als particulier duizenden euro's aan onderzoeken uit te geven.

    Ik hoop dat jullie misschien nog een idee hebben, of dat ik beter naar een andere dokter kan gaan.

    m.v.g. K

    Reageer
    #2

    Het is toch wel vreemd dat je huisarts geen onderzoek van je ontlasting wil doen.
    Je zou een parasiet of een bacterie kunnen hebben opgelopen. Zeker omdat je klachten na een verblijf in het buitenland zijn opgetreden. Ik zou toch nog eens terug gaan naar je huisarts en duidelijk maken dat je graag van je klachten af wil en een ontlastingsonderzoek zou willen.
    Als je huisarts niet wil meewerken, zoek dan inderdaad naar een andere huisarts.

    Overigens Molkosan werkt ook tegen candida infecties

    Reageer
    #3

    Zoals ik het zie is de dokter geïrriteerd over mijn klachten. Het enige wat ik elke keer hoor is hoeveel deze testen wel niet kosten. Ik vind zelf dat ik niet voor niets verzekerd ben.

    Ik denk zelf nog steeds over die parasieten en bacterien/virussen wat ik zou kunnen hebben, maar de huisarts zegt gewoon dat hij de testen niet kan aanvragen. Dit is natuurlijk onzin, want deze testen kan ik zelf als particulier ook aanvragen.

    Als ik een andere arts zou willen spreken, moet ik dan contact opnemen met mijn zorgverzekering of kan ik ook gewoon een andere afspraak maken met een andere arts.

    m.v.g. kay

    Reageer
    #4

    Je kunt gewoon zelf op zoek gaan naar een andere huisarts.

    Dat hij die testen niet kan aanvragen is gezwavel ! Hij neemt je duidelijk niet serieus.

    Reageer
    #5

    Ok bedankt, ik zal eens kijken of ik bij een andere huisarts terecht kan. Ik ben overigens iets vergeten te melden bij de klachten en uitslagen.

    Bij het ontlastingsonderzoek bleek mijn secretoir Iga verhoogd te zijn. De waarde was tegen de 3000 aan. De dokter zegt dat dit komt omdat ik ook keel en verkoudheidsklachten had. Weten jullie misschien meer over deze waarde, want op internet is niet veel te vinden

    m.v.g. kay

    Reageer
    #6

    Een virus infectie kan dat inderdaad veroorzaken. Maar alleen de IgA waarde zegt eigenlijk niet zo veel. Het geeft aan dat er een infectie.
    Kijk hier eens:
    http://www.uwbloedserieus.nl/aanvraagformulier.php?id=237

    Reageer
    #7

    Ik ben benieuwd of er inmiddels is uitgedokterd wat er bij je aan de hand was/is.
    Aangezien ik zelf misschien iets vergelijkbaars heb: buikklachten en brainfog, sIgA 4000, iets te hoge ALAT of ASAT en geirriteerde urinebuis en verhoogde calprotectine (140) en iets verhoogde candida albicans (3500/g tijdens anti candida dieet).

    Reageer
    #8

    Ik herken mezelf helemaal in dit klachtenpatroon. Iemand enig idee wat dit kan zijn?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Ik heb al 7 maanden klachten en de dokter kan niets vinden.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief