Constant ‘slappe’ ontlasting

  • #1

    Hallo,

    Als eerste wil ik even melden dat ik niet bekend ben met forums of iets dergelijks. Ik stel hier mijn vraag omdat ik mijn huisarts niet vakbekwaam vindt ondanks ik er zelden kom.

    Ik ben een man van 23 jaar, ik heb nu ruim genomen 6 maanden last van bijna continu dunne ontlasting. Zo nu en dan produceer ik ook normale stevige ontlasting, echter komt dit zeer weinig voor.

    De ontlasting bevat verder geen sporen van bloed of is niet slijmerig. Verder trekt het soms wel een beetje in de darmen maar is niet hinderlijk of pijnlijk.
    Ik ga gemiddeld 2 x per dag naar het toilet voor de grote boodschap met uitschieters naar 4x.

    Mijn eet/drink patroon is als volgt; verdeeld over de dag 4 tot 10 koppen koffie, +/- 1 liter water, Brood of yoghurt met musli. Verder snoep ik niet en eet niet echt aparte dingen.
    Alcohol: Vrijdag, Zaterdag, Zondag gemiddeld 4 biertjes per avond.

    Verder is mijn lichamelijke en geestelijke conditie goed. Mijn slaappatroon daarin tegen is wel uiterst slecht te noemen, met name korte nachten door eigen toe doen.

    Ik hoop dat iemand mij iets wijzer kan maken, waardoor ik misschien met wat meer onderbouwde argumenten druk op mijn huisarts kan uitoefenen om mij door te laten verwijzen(of niet natuurlijk).

    Alvast hartelijk dank.

    Reageer
    #2

    Ter toevoeging op mijn vraag: ik rook ongeveer een pakje sigaretten per dag.

    Reageer
    #3

    [quote]4 tot 10 koppen koffie, +/- 1 liter water, Brood of yoghurt met musli.
    ik rook ongeveer een pakje sigaretten per dag.Vrijdag, Zaterdag, Zondag gemiddeld 4 biertjes per avond.[/quote]

    Als je daarnaast nog voor een slaaptekort zorgt, zijn dat natuurlijk wel DE ingrediƫnten om wat darmproblemen te krijgen. Ik neem aan dat je toch ook nog andere dingen eet dan alleen maar muesli en brood?
    De koffie alleen al is genoeg om dunnere ontlasting te krijgen. Daarnaast gebruik je dus voedingsvezels (dat is goed) om je ontlasting ook nog zacht te houden. Te weinig slapen daarbij opgeteld en een pakje sigaretten per dag zorgt ervoor dat je stofwisseling op volle toeren blijft draaien.
    Alcohol drijft dan ook nog een beetje. Ook dat kan wat dunnere ontlasting veroorzaken.
    Al met al dus helemaal niet verwonderlijk dat je dunne ontlasting hebt en soms wel 4 x naar toilet moet.

    Daarmee zeg ik niet dat je moet stoppen met roken of dat je de biertjes in het weekend niet meer moet drinken.
    Maar wel je leef en drinkgewoontes aanpassen.
    Drink maximaal 4 koppen koffie per dag. Zorg vooral voor voldoende nachtrust. Gebruik de laatste 2 uur voordat je gaat slapen geen schermpjes met bewegende of flitsende beelden zoals games. Dat zorgt voor een verhoogde hersenactiviteit. Slaapproblemen en een overactieve stofwisseling tot gevolg hebbende. Als je echt alleen maar brood en muesli eet, zul je daar toch ook wat aan moeten doen.

    Reageer
    #4

    Hoi Tandor,

    Bedankt voor je reactie. 'S ochtend eet ik altijd brood/musli 's middags eigenlijk ook, 's avonds varierend avond eten en 's avonds heel af en toe wat maar niet veel. Daarnaast eet ik wel voldoende fruit, maar vind ontbijt/lunch moeilijk te varieren. Vaak eet ik ook pas 3 uur na dat ik opgestaan ben.

    Reageer
    #5

    Het is bij jou toch een combinatie van meerdere dingen.
    Op je voeding is niet veel aan te merken. Ze bevat wel veel vezels. Dat is goed. Dat zorgt ervoor dat je ontlasting zacht blijft.

    Ik denk dat koffie en de gebrekkige nachtrust voor de problemen zorgen. Probeer zoals ik als schreef, de koffie te beperken en zorg wel voor voldoende nachtrust. Kijk na een week wat het resultaat is.

    Reageer
    #6

    Ik ga er direct mee aan de slag en beperk mij tot 4 koppen koffie per dag en zal me nachtrust verlengen. Volgende week plaats ik hier een update. In ieder geval bedankt voor de tips.

    Reageer
    #7

    Hoi Tandor,

    Zoals beloofd een update.

    Ik heb mijn nachtrust verlengd en de consumptie van koffie ingeperkt, echter enig resultaat in de vorm van vastere ontlasting blijft uit.

    Groet

    Reageer
    #8

    Je spijsvertering en je darmstelsel zal even nodig hebben.
    Hoe zacht is je ontlasting?
    Waterdun , als pudding, steviger als pudding?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Tsja hoe omschrijf je dit het best. De ontlasting is wel in redelijk vaste vorm maar niet stevig. Ik denk dat je het wel met pudding kan vergelijken. Het is ook erg plakkerig en heeft niet zoals bij gezonde ontlasting een egale rand.

    Reageer
Reageer op: Constant ‘slappe’ ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief