1,5 maand last van maag/darm help!!

  • #1

    Hallo,
    Dankuwel voor het lezen van mijn verhaal ik zou het even uitleggen misschien heeft er iemand tips voor genezing of misschien wel hetzelfde.

    Ik ben een jongen van 16 jaar en zit in mijn eerste jaar op het mbo. In december ben ik een dag met mijn school naar de kerstmarkt in Duitsland geweest. Eenmaal aangekomen in de bus terug naar Nederland werd ik ontzettend misselijk.. In eerste instantie dacht ik dat het misschien kwam door de busreis. Na die vreselijke busreis zijn mijn klachten gaan verergeren. In de kerstvakantie heb ik 2 weken op de bank gelegen met rommelende darmen/ onregelmatige ontlasting/ misselijkheid en vage pijn in de buik.

    Na een aantal keer bij de huisarts geweest te zijn heb ik wat misselijkheids middelen voorgeschreven gekregen. Deze mochten niet helpen. Ik dacht dat het misschien een extreme buikgriep was. Heb ik nu ongeveer 2 maanden later op dit moment ga ik gewoon weer naar school, loop ik stage, maar werk ik nog niet. Dit omdat ik bang ben voor misselijkheidsaanvallen. Ik ben vorige week naar een internist in het ziekenhuis geweest die heeft me getest op Helicobacter pylori. Deze had ik niet. Op dit moment gaat het met ups and downs maar ik wordt er zelf helemaal gek van omdat ik leuke dingen moet afzeggen omdat ik me vaak niet lekker voel.

    Weet iemand misschien wat dit kan zijn ? šŸ™

    Reageer
    #2

    Hoe heeft de internist dat onderzoek gedaan?
    En is er alleen maar de Helicobacter gekeken? Er zijn nog meer bacteriƫn die hiervoor verantwoordelijk zouden kunnen zijn .

    Reageer
    #3

    Hij heeft ontlasting onderzocht. Maar daar kwam niet uit dat ik die bacterie heb. Nu heb ik maagzuurremmers meegekregen. Maar wordt er gewoon gek van dat ik beperkt wordt om dingen te ondernemen omdat ik me steeds niet lekker voel..

    Reageer
    #4

    Ga dan terug naar je huisarts en vraag aan je huisarts om een ontlastingsonderzoek op parasieten en bacteriƫn. Laat dan ook een bloedonderzoek doen voor je ontstekingswaarden.

    Reageer
    #5

    Ik heb laatst al een bloedonderzoek gedaan hier kwam niks uit. Geen ontstekingswaarden dus. Ook al 2 keer ontlasting ingeleverd. Ik weet niet zeker of ook daarop al getest is op bacteriƫn .. Fijn dat u zo snel reageerd

    Reageer
    #6

    De vraag is alleen naar wat er dan gezocht is met de ontlasting.
    Je hebt in ieder geval klachten die zijn ontstaan tijdens het uitstapje. Er zal toch nog een goed gekeken moeten worden waar ze dan vandaan komen.
    Dus ga toch even terug naar je huisarts en overleg dan even met de huisarts wat er onderzocht is met de ontlasting. Parasieten en/of bacteriƫn.
    Terug naar de MDL arts kan natuurlijk ook.

    Ik neem aan dat omeprazol of pantoprazol hebt gekregen. Als er nog een ontlastingsonderzoek gedaan gaat worden, moet je 2 weken voor het onderzoek wel stoppen met de maagzuurremmers. Anders is het onderzoek namelijk onbetrouwbaar.

    Reageer
    #7

    Ik ben net met de maagzuurremmers begonnen. Ik denk dat het Beter is om dit eerst even te proberen ivm een mogelijke maagslijmvliesontsteking. Mocht dit niet werken stelde de internist voor om een onderzoek in de maag te doen met een camera. Of denkt u dat het beter is om meteen een ontlasting onderzoek te doen ?

    Reageer
    #8

    Je kunt nog even wachten en kijken of de maagzuurremmers effect hebben. De gastroscopie is prima als ze niet zouden helpen. Het ontlastingsonderzoek kan dan ook nog.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: 1,5 maand last van maag/darm help!!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief