Ondraaglijke Maag / Darmklachten

  • #1

    Goedemiddag beste leden,

    Ik ben een 25-jarige jongen, sinds 9 maanden 'ziek' en ik heb een punt bereikt dat het ondraaglijk is geworden en ik volledig wanhopig ben. Ik hoop dat iemand de tijd neemt om onderstaand verhaal te lezen en wellicht een suggestie heeft wat het kan zijn of in welke hoek ik het moet zoeken.

    De klachten begonnen 9 maanden geleden zeer plotseling vanuit het niks; Een heftige 'aanval' van rugpijn (beklemmend gevoel) dat steeds erger werd. Na een aantal uur is deze 'aanval' gaan liggen en moest ik vervolgens meerdere keren urineren, had ik ontzettende hoofdpijn en was ik ontzettend moe.

    Enkele dagen hierna begonnen mijn belangrijkste klachten; maag - darmklachten. In de loop van enkele maanden zijn deze geleidelijk steeds erger geworden: misselijkheid, opgeblazen gevoel, overmatig boeren, darmkrampen, steken in maag / darmgebied, brijachtige ontlasting.

    De voorgaand beschreven aanval heb ik nog een aantal keer gehad, maar in plaats van rugpijn gaat hier steevast buikpijn aan vooraf.

    Sinds 2 maanden zijn de klachten depressie en angstgevoelens ook op de voorgrond getreden, waardoor momenteel voor mij het leven ondraaglijk is geworden.

    Ik heb verschillende onderzoeken gehad welke niks hebben opgeleverd:
    - MRI geheel lichaam
    - Gastroscopie
    - Rectoscopie
    - Ontlastingsonderzoek
    - Buikoverzicht
    - Buikecho
    - Bloedonderzoek (meermaals)
    - Lactose intolerantie test
    - Glutentest

    Onderstaand een volledig symptomen overzicht:

    [b]Lichamelijk[/b]
    - Misselijkheid
    - Overmatig boeren
    - Darmkrampen
    - Brijachtige ontlasting
    - Opgeblazen gevoel
    - Overmatig boeren
    - Winderigheid
    - Ontbreken hongergevoel
    - Borrelende darmen
    - Gewichtsverlies (+/- 10kg)
    - Benauwdheid
    - Oververmoeidheid
    - Slapeloosheid
    - Duizeligheid / licht gevoel in hoofd
    - Gevoel van flauwvallen
    - Licht gevoel in benen
    - Zware benen
    - Vermoeide en pijnlijke ogen
    - Spiertrillingen
    - Af en toe rode uitslag borst / buik

    [b]Psychisch[/b]
    - Depressie
    - Angstgevoelens
    - Overgevoelig voor geluid
    - Gevoel buiten de werkelijkheid te staan
    - Snel geïrriteerd

    Ik ben heel erg benieuwd naar jullie suggesties of eventuele soortgelijke ervaringen, het zou een ontzettende steun zijn.

    Voor degene met de gouden tip of suggestie loof ik een beloning van € 5.000,- uit. Ik wil namelijk koste wat het kost van deze klachten af.

    Reageer
    #2

    Goedemiddag, heb je ook veel last van maagzuur? Ik heb zelf namelijk sinds drie weken waarschijnlijk gastritis. Heb dit aan me zelf te danken had namelijk een paar dagen achter elkaar met vrienden iets te veel gedronken en daar kan ik dus niet tegen. Ik heb twee jaar geleden dit ook gehad en het heeft toen 8 maanden geduurd voordat ik weer een beetje was hersteld. Nu weet ik gelukkig wel wat ik wel en vooral niet moet eten en drinken. Het dieet is streng en als ik dat goed volg ga je heel langzaam vooruit maar het zal zeker nog wel een paar maanden duren vrees ik. Twee jaar geleden hebben ze mij ook binnenste buiten gekeerd in het ziekenhuis en konden niets vinden. Ik was toen echt radeloos en dacht dat ik ik hier aan zou komen te overlijden, gelukkig is het toen allemaal weer goed gekomen.
    Volg jij een dieet? Ik ben ook onder behandeling bij een osteopaat en een acupuncturist, dit doet mij goed en geeft je rust. Ook jij gaat hier van beteren hoor daarvan ben ik overtuigd, het is natuurlijk klote dat je dit op je 25ste hebt.
    Je geld kan je beter zelf gebruiken, ik ben blij als ik je ergens mee kan helpen en geld hoef ik niet. Groet Lau

    Reageer
    #3

    Goedemiddag Lau,

    Allereerst dank voor je reactie.
    Ik heb zelf geen last van maagzuur.
    Een speciaal dieet volg ik niet, al eet ik absoluut geen vet en drink ik alleen water.
    Vet eten verergert de klachten in sommige gevallen, maar lang niet altijd.
    Alcohol heb ik al in geen tijden meer op. Dit veroorzaakt bij mij direct een branderig gevoel in mijn maag / darmen en ik wordt er misselijk van.
    In het verleden nooit problemen gehad met alcohol.

    Ik ben blij dat een osteopaat en acupuncturist je goed doen en je rust geeft.
    Zelf heb ik een osteopaat ook geprobeerd, maar ben hier zeer teleurgesteld van teruggekomen (zoals eigenlijk altijd in het alternatieve circuit).

    In ieder geval bedankt voor je reactie!

    Reageer
    #4

    Goedemorgen, ik hoop dat je een goede nacht heb gehad. Ook mijn klachten zijn niet medische verklaarbaar maar ik ze wel al 6 jaar. Eigenlijk moeten we blij zijn dat ons lichaam signalen afgeeft dat er iets niet OK is maar daar moeten we wel wat mee doen natuurlijk. Ik zou je echt aanraden om een dieet te gaan volgen, probeer het eens een maand en kijk hoe je lichaam er op reageert. Kijk maar eens op deze link :
    http://www.vetvrij.com/maag-en-darmdieet.html
    Bij mij heeft het echt geholpen, het is natuurlijk niet leuk, snap ook wel dat waarschijnlijk je lievelingseten er niet tussen staat maar ik denk echt dat dit echt de manier is om van je klachten af te komen. Luister goed naar je lichaam, het vertelt je zelf wel welke produkten goed zijn en welke juist niet.
    Probeer deze ziekte niet je leven te laten beheersen, je bent gelukkig niet ernstig ziek en kan er echt wel van afkomen hoor maar je zal wel je live style moeten aanpassen vrees ik. Ik weet niet of je aan sport doet maar fietsen kan ik je echt aanraden, door de trapbeweging worden je darmen en maag constant gemasseerd, fietsen heeft mij ook enorm geholpen, en was absoluut niet mijn favoriete sport kan ik je verzekeren maar nu vind ik het nog leuk hoor.
    Groet en sterkte. Lau

    Reageer
    #5

    Hoi , heel herkenbaar zijn jou klachten , precies wat mij een 5 jaar geleden ook over kwam. Mij  vraag is heb je al een oorzaak ontdekt ? En hoe gaat het nu met jou?

    Groet

    Reageer
Reageer op: Ondraaglijke Maag / Darmklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief