PDS?

  • #1

    Hallo,

    Ik vraag me af of ik PDS heb en of iemand zich herkend in het volgende:
    -Grieperig, en vage buikklachten.
    -buikklachten houden aan, bezoekje HA, diagnose buikgriep.
    -buikklachten houden aan, overal in de buik af en toe pijn, uitstraling benen, heupen, zij, gevoelig bij plassen,opnieuw HA, diagnose urineweginfectie, antibiotica kuur 1. (Urine nitriet test, schoon, urinekweek ook schoon)
    -klachten houden aan, ontlasting onderzoek, bacterie aangetroffen die waarschijnlijk door antibiotica kuur 1 heeft kunnen over groeien.
    -antibiotica kuur 2 tegen bacterie veroorzaakt door antibiotica kuur 1 😉
    -Nu: klachten zijn soms weg, en dan weer flink aanwezig, zeurende pijn in buik, dan in bovenbuik net onder de laatste ribben, dan in onderbuik, in de fanken, heupen, benen, onderrug, soms een gevoelige plek rechts boven in de rug.

    Bovenstaande is enkele weken geleden, nu een periode van minder klachten gehad.
    Nu weer een stressvolle periode met weinig slaap waardoor de pijnin buik weer terug komt, uitstraling onderrug, brandende armen en soms benen.
    Wat echt opvallend is is dat tijdens een periode van buikpijn er ook een branderige gevoelige plek naast de rechterschouder is.

    Binnenkort naar de MDL arts.
    Ik vraag mij af of iemands weg naar de diagnose pds er ongeveer zo heeft uit gezien 🙂

    Groetjes.

    Reageer
    #2

    Iemand ervaring met PDS of dit soort klachten?

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Ik zal mijn verhaal heel kort samenvatten:
    - voedselvergiftiging ( erge diarree)
    - bezoek aan huisarts.. Ik moest goed uitzieken, maar naar 4 weken ging ik terug omdat de klachten bleven aanhouden. Ik kreeg vervolgens een antibiotica kuur om de bacterie te doden.
    - aantal weken verder had ik nog steeds gigantische buikpijn en diarree en ging weer terug naar de dokter. Ik had tijdens mijn antibiotica kuur een maagbeschermer moeten krijgen wat mijn maag dus heeft aangetast. Ik kreeg weer medicijnen voor mijn maag.
    - De pijn bleef maar aanhouden en andere vage klachten. Ik werd doorgestuurd naar een diëtiste wat helaas ook niks heeft geholpen.
    - Op ski vakantie belande ik in het ziekenhuis met een maagvliesontsteking en werd hier behandeld voor. Eenmaal in Nederland aangekomen konden zij mij niet helpen, omdat zij bang waren voor ziekenhuis bacterie.
    - De buikklachten en andere verschijnselen werden steeds erger waardoor eindelijk doorgestuurd werd naar MDL-arts. PDS kwam er uit de onderzoeken.. ( ik ben wel in 4 verschillende ziekenhuizen hiervoor geweest)
    - Ik beland weer met hoge koorts in het ziekenhuis en gooien het meteen op een eileiderontsteking( heb dit al keer eerder gehad). Ik kreeg hier medicijnen voor en moest goed uitzieken.

    Uitbehandeld bij de gynaecoloog en weer doorgestuurd naar een MDL-arts. Volgens de artsen heb ik een hele erge vorm van prikkelbaardarmsyndroom. Ik reageer inderdaad ook erg op stress en als er spanningen zijn. Ik heb al 4 jaar lang elke dag buikpijn wat mijn dagelijkse leven heel erg beïnvloed. Helaas is PDS maar een naam voor onverklaarbare buikpijnen en kunnen de artsen je niet goed verder helpen.

    Reageer
    #4

    Is er ook al eens een ontlastingsonderzoek gedaan?

    Reageer
    #5

    Alles is er geprobeerd, maar helaas komt er niks uit.. Ik ben in 4 verschillende ziekenhuizen geweest en allemaal constateerde zij PDS. Dan zeggen de artsen er ook nog leuk bij dat het een naam is voor onverklaarbare buiklachten. Oftewel zij weten het ook niet en geven je de hand en het is klaar. Ik bijt al 4 jaar op een houtje, want niks helpt...

    Reageer
    #6

    Soms zijn er helaas onverklaarbare aandoeningen.
    Weet je nog welke onderzoeken er allemaal zijn gedaan?

    Reageer
    #7

    Ik ben onderzocht op:
    - parasieten
    - ziekte van crohn
    - coeliakie ( weer niet of het goed schrijf)
    - poliepen ( inwendig onderzoek gehad in maag en darmen)
    - vet, er is gekeken of daar niet te gevoelig voor ben
    - bloed is er afgenomen
    - hoeveelheid ontlasting

    Niks kwam er steeds uit helaas.. Maar beland wel om de zoveel maanden met een infectie in mijn lichaam in het ziekenhuis. Elke keer gooien zij het op mijn eileiders, maar het lijkt mij zo sterk.

    Reageer
    #8

    Nagenoeg alle mogelijkheden zijn onderzocht.
    Is er ook al eens onderzocht of je wellicht endometriose hebt?

    Het is heel vervelend maar als er verder niets te vinden is, zul je het helaas met de diagnose PDS moeten doen. Tenzij de eierstokken toch het probleem vormen. Maar ik neem aan dat de gynaecoloog daar toch naar gekeken heeft?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Graag zou ik willen weten of iemand nog iets toe te voegen heeft aan het orginele start bericht van dit forum topic 🙂

    Ben erg benieuwd!

    Reageer
    #10

    Hier ondertussen ook al 7 maanden problemen. Ik ben een man van 37. Na een paar uiterst Stress volle periodes begon mijn buikpijn. Niet heel erg maar wel constant. Verschrikkelijk moe. Amper kunnen slapen. De ene keer verstopping de andere diarree. Ook bij mij al een gastroscopie en coloscopie uitgevoerd. Evenals bloedonderzoeken. Urine onderzoeken en scans gehad. Ze kunnen niks vinden. Voorgeschreven medicijnen hebben totaal geen effect. Ik word er compleet gek en paranoïde van omdat het 24/24 en 7/7 is en dat al meer dan een half jaar. Ik voel me vaak echt beroerd en ben hierdoor ook vaak heel prikkelbaar. Bij mij hebben ze het woord pds nog niet in de mond genomen en houden ze het nog steeds op stress.
    Ik voel me met momenten een proefkonijn aangezien ze maar blijven proberen met pillen. De pijn in mijn buik duikt overal op.
    De ene keer zijn het mijn darmen, de andere zit het in mijn maag.
    Dan verhuist het naar mijn rug, dan weer naar mijn lies en nieren.
    Het kan gewoon overal zitten.
    Al helpt dit bericht mijn problemen niet oplossen. Toch lucht het een beetje op om je verhaal te kunnen doen en ervaringen te lezen van mensen die begrijpen wat het is.
    In je omgeving is er niemand die een idee heeft wat dit eigenlijk inhoudt en welke impact het kan hebben op je leven.

    Reageer
    #11

    Mijn huisarts zegt dat PDS niks is...
    Kan het niet door het gebruik van de anticonceptiepil komen?

    Reageer
    #12

    Soms helpt iets kalmerend als alprazolam (xanax)

    Reageer
Reageer op: PDS?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief