Constant boeren?

  • #1

    Zoals de titel het al zegt heb ik dus een probleem met boeren. Ik boer steeds na iets te hebben gegeten (maakt niet uit wat ik eet) zelfs als ik een glaasje water drink boer ik na 5 minuten.. Ik dacht zelf dat ik onbewust lucht "inslik" als ik iets eet/drink.. maar dat kan helemaal niet, want ik boer ook soms uit het niets of op een lege maag.. Ik vind dit echt heel erg vervelend en storend. Veder ben ik heel vaak misselijk, misschien heeft dat een verband met elkaar??
    Kan iemand me helpen?

    Reageer
    #2

    Het is heel goed mogelijk dat je maagklachten hebt. Ga met de klachten naar je huisarts.

    Reageer
    #3

    Ik heb al 20 jaar precies dezelfde klachten. Wordt 's nachts wakker na twee uren slaap met een maag vol lucht. Dan loop ik een kwartiertje rond om te boeren. Dit herhaalt zich weer na een paar uren slaap. Heel lang geleden dat ik nog een goeie nachtrust had. Het probleem heeft heel weinig met eten te maken. Vet, mager, veel of helemaal niet eten : het maakt allemaal geen verschil.
    Talrijke dure tests en onderzoeken in UZ Gasthuisberg hebben niets opgeleverd. Op een gastroscopie is niks te zien en helicobacter pylori is negatief. Ook geen lactoseintolerantie. Kan niet begrijpen dat de oorzaak van zulk fysisch probleem niet kan achterhaald worden. Wellicht te weinig interesse vanwege te weinig probleemgevallen. Heb in de jaren tachtig/negentig kilo's zuurremers en omeprazol moeten slikken tegen maagzweren die sinds 1995 genezen zijn na eradicatie van helicobacter . Dat zal ik nooit meer doen.
    Herman Van Noten. België

    Reageer
    #4

    Heb het ook wel eens. Kan het echt kwaad?

    Reageer
    #5

    Als je zo nu en dan een boer moet laten kan dat zeker geen kwaad. Integendeel

    Reageer
    #6

    Oké maar ik kan het ook wel eens uit het niets hebben dat er wat lucht naar boven komt.

    Reageer
    #7

    Dat kan wel eens voor komen. Daar hebben wel meer mensen zo nu en dan last van. Dat ligt voornamelijk aan wat je eet en drinkt.

    Reageer
    #8

    Heb ook sinds een week last van plotseling boeren in combinatie met een opgeblazen gevoel in mijn buik.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heb daar ook regelmatig last van, vaak helpen bij mij maagtabletten. Heb je dat al geprobeerd?

    Reageer
    #10

    probeer eens een middel te om te laxeren, het kan wel eens helpen omdat de ontlasting niet makkelijk door de darmen gaat. Hierdoor krijg je een opgeblazen gevoel en kan je gaan boeren (zo erg dat de boeren zelfs gaan stinken). vraag bij de apotheek om een goed werkend middel, en schaam je niet, dit is bij hun een hele normale vraag.

    Reageer
    #11

    Probeer eens een middel te om te laxeren, het kan wel eens helpen omdat de ontlasting niet makkelijk door de darmen gaat. Hierdoor krijg je een opgeblazen gevoel en kan je gaan boeren (zo erg dat de boeren zelfs gaan stinken). vraag bij de apotheek om een goed werkend middel, en schaam je niet, dit is bij hun een hele normale vraag.

    Dit antwoord is voor Anoniem van 23 maart.

    Reageer
    #12

    Hallo allemaal,

    Ik heb al 7 maanden last van oprispingen oftewel boeren, het is puur lucht en geen zuurbranden die via mijn slokdarm opborrelt en het gaat dag en nacht door. Alleen als ik plat lig met het hoofd iets hoger wordt het iets minder en krijg ik eindelijk een beetje rust. Ben nu met de tweede maagzuurremmer bezig; heb eerst Omecat geprobeerd maar kreeg daar maagpijn van en nu slik ik al 2 weken Ranitidine maar tot nu toe merk ik geen enkele verbetering. Zodra ik 's morgens opsta gaat het beginnen en daarna gaat het aan de lopende band door en het maakt niet uit of ik nu wel of niet eet of drink. Veel voedingsmiddelen laat ik al maandenlang achterwege maar ik merk geen verschil. Na het drinken van een slokje wat wordt het nog erger en ik heb al maanden geen honger gevoel meer. Bovendien smaakt alles wat ik eet hetzelfde namelijk: nergens naar. Langzaam maar zeker wordt ik hier hypernerveus van en begin steeds vaker sociale contacten te vermijden. Uit eten gaan doe ik om deze reden ook al niet meer. Ik ben blij als ik slaap want dan heb ik er tenminste eens even rust van!
    Zou heel blij zijn met tips ook over andere medicatie en wens iedereen heel veel beterschap! Groetjes

    Reageer
    #13

    Kom op mensen is toch overduidelijk wormen/parasieten. Dit kregen we als constante stof op de opleiding, erg jammer dat de huidige artsen er niet meer mee doen. Meestal is het dan ook een erg lang proces, vaak zonder succes, omdat een groot deel van de patiënten niet of nauwelijks tot echte behandeling in staat zijn. Simpelweg omdat er op elke hoek een snack(bar) te vinden is en de mens nou eenmaal liever geld uitgeeft aan dingen die de gezondheid schaden puur en alleen om het viervoudige later nogmaals uit te geven om de schade te (proberen te) helen.

    Lachertjes ja, geneeskunde en psychologie.

    Begin met een aantal goede stammen probiotica, antibiotica (parasietenkuur over de toonbank te verkrijgen), WERKENDE kruidenmengsels bewezen een antiparasitaire werking te hebben, schrap een hoop uit je dalijks menu gedurende een aantal weken (zo klinkt het misschien aantrekkelijker dan minstens 3 maanden, maar goed zulke bestaansels kunnen zich jarenlang in jouw lichaam voortplanten), alcohol 90% standaard in de toilet, extreme hygiene maatregelen waaronder handen wassen direct voor- en na een toiletbezoek & voor- en na het eten & voor het tandenpoetsen, bereiden van voedsel, voor het roken (!) Etc. Etc.

    Maak alle klinken, kranen, deuren, toilet meubilair en schoonmaakflessen en doortrekknop, toetsenborden en afstandsbedieningen, notebooks en knoppen op andere media, keukenkastjes, koelkast, wasmachine hendels en knoppen, sleutelbos, lichtschakelaars, (huis)telefoons etc etc etc schoon met alcohol min. 90% en was je beddengoed ondergoed op min. 60 celcius en je gordijnen op normaal programma met een half bekertje azijn als wasverzachter (dit zorgt ervoor dat de eitjes inactief worden, de geur is niet te ruiken na de wasbeurt), leg je schoenen in een diepvrieszak 24 uur in de vriezer, ontworm en was eventuele huisdieren en huisgenoten - en hou dit vol.

    Reageer
    #14

    Ik had al zo'n twee jaar last van constant boeren laten. Dagen, weken lang. Gek werd ik er van. Dacht dat het met eten te maken had, heb ook laten testen op parasieten. Kwam niks uit. Toen verbrak mijn toenmalige vriend de relatie en vlak er na kwam ik er achter dat hij narcistisch was. Alles viel op zijn plek, maar dat terzijde. Nu ik niet meer in een huis woon met hem zijn de klachten weg!!!! Ongelofelijk hoe stres onbewust er op deze manier uit kan komen. Zelfs wanneer ik er niet mee bezig was maar contact met hem moest hebben kwam het spontaan terug. Hou er dus rekening mee dat het een stresgerelateerd probleem kan zijn.

    Reageer
    #15

    Ok..maar moet je dit niet in je ontlasting zien dan????

    Reageer
Reageer op: Constant boeren?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief