Problemen met ontlasting

  • #1

    Hallo, ik heb een probleem, als ik moet ontlasten geraakt het er niet uit, als ik wil persen doet het pijn en geraakt het er niet uit wat moet ik doen ? Liefst geen dochter gaan ofzo ^_^

    Reageer
    #2

    Hoe oud ben je? Ben je een man of een vrouw?
    En hoe lang heb je dit probleem al? En waar doet het precies pijn?
    Algemene maatregelen tegen constipatie: veel drinken (water!), veel vezels eten (fruit, groenten, volkoren brood, volkoren pasta...), activia yoghurtjes of zoiets dergelijks kan soms helpen, koffie wil ook al wel eens de darmen op gang brengen... eventueel kan je af en toe een mild laxeermiddel gebruiken (vb. movicol). Dit zorgt er allemaal voor dat je stoelgang wat zachter wordt en dat je niet te hard moet persen. Je moet je goed ontspannen als je naar de wc gaat, zeker niet je bekkenbodem aanspannen.
    Je hebt mogelijks een anale fissuur, dat is een wondje aan je anus door te harde stoelgang. Je stoelgang moet dus zachter worden om dat te laten genezen.

    Reageer
    #3

    Als je ontlasting echt vast zit in je endeldarm als een bal, zal ze eruit moeten worden gehaald. Ik raad je toch aan om even naar je huisarts te gaan.

    Reageer
    #4

    Ik ben 17 mannelijk , heb het probleem al vanaf gisteren avond, de pijn zit rond de anus moeilijk te beschrijven eigenlijk maja daar zit de pijn ergens als het er net wilt uitkomen doe het zeer

    Reageer
    #5

    Ik kan zo natuurlijk niet beoordelen wat er met je anus aan de hand is. Misschien een grote aambei of zoals eerder geopperd een anusscheur. Of dus je ontlasting die de dik te vast en te groot is.
    Kijk eens met een spiegel of je zelf iets kunt ontdekken.

    Reageer
    #6

    Mijn ontlasting is te dik en de Groot dat is het volgens mij ben 100% zeker dat het dat is wat moet ik nu doen het er zelf uithalen of water en vezels binnen krijgen ?

    Reageer
    #7

    Afhankelijk van hoe groot en dik, zou het kunnen dat ze eruit gehaald moet worden. Wat olijf- of slaolie inspuiten wil ook nog wel eens helpen. Dat maakt de ontlasting zachter en wellicht komt ze er dan toch nog vanzelf uit.

    Reageer
    #8

    Het probleem is nu opgelost moest ineens heel dringend naar de wc en alles wam eruit bedankt voor de hulp / tips ๐Ÿ˜‰

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Gelukkig ben je daar dan vanaf.
    Zorg dat je genoeg blijft drinken de komende dagen, eet vers fruit om herhaling te voorkomen.

    Reageer
    #10

    Dokter als ik afgaat en de ontlasting eruit komt dan Brandt het me

    Reageer
Reageer op: Problemen met ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief